Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,24 | 61.758 | 11,792 | 5,22 | 5,26 | 0,77% |
Trezor nakon izvješća smije i može kupovat, cijena dionice od početka godine je niža cc.15% a rezultati poslovanja kose se sa time. Trezor je kupovao nedavno i po višim cijenama, tako da mislim, nema razloga da ponovno čeka više cijene za dokup.:-)
Prosječna cijena je 41 kn za ovu godinu po kojoj je trezor kupovao do sada. 41.05 kn
Koliko sam ja shvatio,Vi mislite da ce Vas jedino Trezor “spasiti” i da cete njemu prodati dionice bez obzira na trzisna kretanja?
Mislim da je to tesko izvedivo na taj nacin!
Zar Vi niste dugorocni investitori koji vjeruju u firmu?
Šta reći za one šta kažu da je FI loše ili su zločesti ili iskompleksirani.Ma cijena sadašnja nema veze sa izvješćem pa zar nevidite da je nelikvidnost i nepouzdanost rak rana zse.Da su turisti na nekom drugom uređenom tržištu nebi raspravljali o ovome.Nema malih dioničara ,ljudi su nepovjerljivi nakon svega šta se desilo zadnjih 10 ak godina.Pogledajte koliko je štednja u bankama porasla a kamate nikakve ,samo mali dio toga da se prelije druga priča.Ljudi nemaju povjerenja ovo je ipak balkan .Teško je prevarenog nagovorit da se ponovo vrati.Prometi su 5,6,7 milja a u neka lijepa vrimena su bila 20,30,40 milja.Još kad svemu tome lošem dodamo porez na kapitalnu dobit onda je to šta sad gledamo.Suviše je ovo podcijenjeno da bi ovako ostalo.Investitor sam od 2004 god i mogu reći da sam se nagledao svega i svačega .
Suviše je podcijenjeno?
Na temelju čega, konkretno?
Najbolje prošli hoteli koji su ulagali i ljetos dizali cijene
“Najveći rast prodaje ostvaren je u smještajnim objektima visoke kvalitete u koje se prethodno investiralo te u prvih šest mjeseci kao rezultat uspješnog razvoja turističkih proizvoda usmjerenih na goste izvan glavne turističke sezone”, kažu u kompaniji koja ove godine planira prihod od najviše 1,980 milijardu kuna poslovnih prihoda, što će biti od 10 do 11 posto u odnosu na prošlu.
Rast prihoda bit će popraćen i rastom konsolidirane operativne dobiti (EBITDA) koja će na godišnjoj razini doseći između 690 i 700 milijuna kuna, što će biti 14 do 16 posto više u odnosu na 2017. godinu. To su uspjeli unatoč porastu plaća od preko 11 posto u ovoj godini.
Ni po 10 kn ni 15 kn većina nije kupovala…Igor Bilbija agresivno izlazi, još mu je ostalo manje od 500.000
dionica. Sve u svemu milina je biti unutra. Čekamo odluku o investicijama za 2019.
Vrhunski vođeno i vrhunski zarađuje, sve je jasno. U budućnosti ćemo sjećati ovih cijena i padova
nakon spektakularnih izvješća. Radujem se novih ulaganjima u 4 i 5 zvjezdica koji nose najviše dobiti.
Trezoru se ne žuri. Korisno i mudro ulažu, što reći. Kao da su me poslušali kada sam pisao da nema
smisla dizati cijenu. Neka prodavača koji želi izaći proda još jeftinije.
Dobit prije poreza,kta i amortizacije za ovu godinu 700 milijuna.
Daje dobit od 5,64 kn po svakoj dionici.
Zanimljivo i privlačno u svakom slučaju.
AllianzGI-Fonds D300 kupio 165.000,00 komada
AZ fond 14.000 tisuća komada
OTP indeksni i ZB aktiv po 5.000 komada.
Kupuju razni skrbnički računi veće količine.
Udruga malih dioničara tražiće predujam dividende.