RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 17.11.2024. u 21:53
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,24
61.758
11,792
5,22
5,26
0,77%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Što se poreznih rasterećenja tiče možemo se nadati smanjenju pdv za barem 1% od 2020. ako ne i dva. Uskoro tj. od 01.01.2019. Valamar će nabavljati meso, ribu, voće, povrće dakle većinu hrane uz 13% pdv-a (sada je 25%). Na velike brojke blizu 60.000 gostiju dnevno i 2 milijarde kn prihoda već sada, doći će do vrlo kvalitetnog financijskog učinka.

To što će Valamar nabavljati većinu hrane uz 13% umjesto dosadašnjih 25% PDV-a za njih ne znači ništa jer su u sustavu PDV-a. To znači za nas obične građane jeftiniju hranu a ne za njih.

U Hrvatskoj je problem financijska pismenost i zato jer mnogi razmišljaju kao pijani milijarderi. Pitajte u Valamaru u financijama jesu li čuli za NPV. Što da kažem da jedna kuna danas vrijedi više od 1 kn sutra. E ta razlika je za vas ništa, ali kad kupujete ne za 1 kn nego na stotine milijuna onda nije ništa, nego financijski povoljnije.

Čini se da su rezultati FI već uračunati u trenutnu cijenu,
ako je to točno za koji mjesec bi mogli u jeftiniji dokup

slijedi nam precesija

Nije FI uračunat u cijenu nego nema goriva za dići cijenu na nivo koji zaslužuje ali ovdje i na svim turistima se cijene moraju otključati, neće se moći ovo dugo ignorirat!

Bariq moj, stihovi ne pomažu..

No pain no Game

roger da l se isplati pojacat poziciju ?

U Hrvatskoj je problem financijska pismenost i zato jer mnogi razmišljaju kao pijani milijarderi. Pitajte u Valamaru u financijama jesu li čuli za NPV. Što da kažem da jedna kuna danas vrijedi više od 1 kn sutra. E ta razlika je za vas ništa, ali kad kupujete ne za 1 kn nego na stotine milijuna onda nije ništa, nego financijski povoljnije.

još je veći problem financijska nepismenost, samo da prođu izvješća, onda ide pozicioniranje u kvalitetne dionice, sada se još čuva lova u pričuvi, ne bi li izletjelo nešto spektakularno, kada se bude vidjelo da je sve ostalo još lošije, ide povratak u dobre dionice, ali mi ćemo tada već biti sigurno na 38kn ili najmanja 37,80 kako je krenulo

ja mislim da investitore u Valamar dionice ne diraju toliko rezultati izvjesca, koji su odlicni ali koji su se i ocekivali takvim. Vise ih drze u napetosti dvije stvari:
– sljedeca sezona koja ce biti daleko vise fajt za turiste i odrzavanje bilo kakvog rasta spram tur. trzista koja se vracaju i oduzimaju nam onaj visoki rast koji je postojao zadnje tri godine.
– minimalno zesca korekcija na vanjskim burzama koja ce ici u korekciju od 20-30 posto, sa nadom da se ne aktiviraju mehanizmi recesije, vec da se jednostavno rast normalizira kako bi od 2020 mogli opet gledati u podizanje vrijednosti firmi.
Iskreno, ja sam cetvrtinu svog Valamar portfelja u petak prodao pri cijeni od 38 kn, jer ocekujem da ce doci do znatnije korekcije pri cemu mislim da ne bi trebala dionica ici ispod 30 kn. Valamar je zdrava i probitacna firma, ali ako iste takove i u SAD imaju padove u cijenama dionice po 30-40 posto, jasno je da fundamenti padaju u drugi plan, a sentiment do odredjene razine korekcije vlada svijetom. POzdrav, Petar

Šta reći za one šta kažu da je FI loše ili su zločesti ili iskompleksirani.Ma cijena sadašnja nema veze sa izvješćem pa zar nevidite da je nelikvidnost i nepouzdanost rak rana zse.Da su turisti na nekom drugom uređenom tržištu nebi raspravljali o ovome.Nema malih dioničara ,ljudi su nepovjerljivi nakon svega šta se desilo zadnjih 10 ak godina.Pogledajte koliko je štednja u bankama porasla a kamate nikakve ,samo mali dio toga da se prelije druga priča.Ljudi nemaju povjerenja ovo je ipak balkan .Teško je prevarenog nagovorit da se ponovo vrati.Prometi su 5,6,7 milja a u neka lijepa vrimena su bila 20,30,40 milja.Još kad svemu tome lošem dodamo porez na kapitalnu dobit onda je to šta sad gledamo.Suviše je ovo podcijenjeno da bi ovako ostalo.Investitor sam od 2004 god i mogu reći da sam se nagledao svega i svačega .

FI je vrlo dobro, tu nema dvojbe, ali ovo je ZSE i tu pozitivni efekti traju 1-2 sata, uvrh glave. Osim toga, vani se sve više piše o završetku razdoblja bikova tako da i to obeshrabruje kupce da krenu skidati s prodaje. Ne bi me čudilo da cijena zbog svega toga ode dolje još 5-10%…

Ignore: KressoM, delux

FI je vrlo dobro, tu nema dvojbe, ali ovo je ZSE i tu pozitivni efekti traju 1-2 sata, uvrh glave. Osim toga, vani se sve više piše o završetku razdoblja bikova tako da i to obeshrabruje kupce da krenu skidati s prodaje. Ne bi me čudilo da cijena zbog svega toga ode dolje još 5-10%…
Sve točno napisano ,pa pogledajte amere na kojim su razinama i vrijeme bikova se po prognozama trebalo bi završiti ali nisam siguran u to kao šta to nemože nitko tvrdit,mogu ameri još se držati uz određene korekcije.Teško je predvidit trendove,kad bi moga bija bi bogat čovik.U formiranju cijene FI su bitna 30-40 %ostalo ovisi o puno faktora.Ovdje treba biti samo strpljiv i mislim ili prije ili kasnije naplata mora doći.

Sve je moguće ali realno nema uporišta za toliki pad cijene.
Smatarm da smo još par godina daleko od nekakve recesije jer fundamentalno je situacija u globalnoj ekonomiji puno puno bolja od one koja je prethodila zadnjoj recesiji 2008.
Na hrvatskom tržištu je pritom situacija puno bolja s obzirom da su funamentalne vrijednosti naših blue chipova puno puno manje vrijednovane od stranih koji su zadnjih godina odradili gotovo nestvaran rast.
Iz tog razloga smatram da je ovo još jedno cikličko ispuhivanje koje je normalno i dobrodošlo na svako zdravo tržište.
Na našem tržištu je de facto zadnjih deset godina stagnacija uz blagi pad te uz katastrofalno male promete.
Konkretno kompanija na čijoj smo sada temi je i dalje među najboljim investicijama ali onim dugoročnog tipa.
Priče o problemu kapacitiranja sljedeće sezone su stupidne uzimajući u obzir kategorizaciju i kvalitetu smještaja koje Valamar ima. Problem će imati smještaji sa 2 i 3 zvjezdice.
Btw, da ponove ovakve rezultate i sljedeće godine, bez ikakvog rasta, ja bi bio zadovoljan.
EBITDA od gotovo 800 milja, vrhunski.

New Report

Close