Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,24 | 61.758 | 11,792 | 5,22 | 5,26 | 0,77% |
Kak su ključni indikatori poboljšani ako ih uprava zna odavno?!
svi indikatori su poboljšani i dionica je danas još jeftinija i manje rizična nego jučer.
Analize su bile prije godinu i više dana 48 kn i moram konstatirati da je danas to
sigurno preko 50 kn.
Uprava ne može znati odavno, nego planirati i tek po isteku vremena izračunati
i potvrditi. Velika mi je satisfakcija što sam ovdje dosta uložio, pratim poslovanje,
često sam gost u hotelima i kampovima i svi skupa na burzi prolazimo Golgotu
nelikvidnosti, taoci smo Agrokora i slično, ali ozbiljni ulagači doći do realnog vrednovanja.
uprava u izvješću. predviđa ukupno poslovanje za 2018. godinu na temelju 9. odrađenih mjeseci.
Ovaj menadžment zbilja lijepo ostvaraju poslovne planove, prodaju, ali i izuzetno
važno investicije. Besprijekorno.
Dionica P/E iznad 16, skupo dosta, pogotovo sto je to poslijesezonski P/E, iza zime ce biti preko 20. Barikb druka na veliko, dionica je OK, ali nije podcijenjena.
Dugoročan sam ulagač. Vjerojatno ima i boljih ulagača od mene, ali
manji dio na ZSE čini mi se. Svakako je važno napomenuti da je ulaganje
u dionice rizično i rizici su mnogi….Obratite se financijskim stručnjacima
i optimizirajte horizont ulaganja. Nisu dionice od danas do sutra.
Ne dozvolite da neznalice utječu na Vaša ulaganja isto tako.
Eventualne buduće ulagatelja može privući što je dionica danas povoljnija
nakon objave FI, a za nas imatelje je svakako dobro imati strpljenje, jer
uzmite u obzir i revalorizaciju imovine i povrat novih ulaganja od 4/5 zvjezdica
u idućih već 2 do 4 godine. Plaćamo danak nelikvidnosti i financijskoj nepismenosti
u Hrvatskoj, ali i to će se mjenjati sa vremenom. Teško mukotrpno, ali hoće.
Neka nitko ne očekuje laku i brzu zaradu, nego dobru dugoročnu investiciju.
Upravo su aktualne buduće mirovine, može se zbrojiti 2+2.
sretno svima, a naročito i velikim prodavateljima koji ovdje dominiraju trgovinom,
ne znam da li veliki Bilbija stalno prodaje ili tko, ali je očito da prodavači imaju
stotine tisuća dionice koje upravo kapitaliziraju, a nema dovoljno likvidnosti da
pokupe ponuđeno.
Dionica P/E iznad 16, skupo dosta, pogotovo sto je to poslijesezonski P/E, iza zime ce biti preko 20. Barikb druka na veliko, dionica je OK, ali nije podcijenjena.
Znao je P/E biti i 40, i to kad je dionica bila triput jeftinija nego sad. I tada je bila skupa, je li?
P/E iznad 16 je za zadnja 4 kvartala a ne 1Q-3Q 2018. Dakle 4Q bi trebao biti iznimno loš da se ostvari vaša prognoza od P/E > 20 uz sadašnju cijenu.
Zimski mjeseci će biti nešto manji gubitak jer će austrijski hotel nešto dobiti složiti, a i postsezona svake godine je malo duža. Ali u tim kvartalima se moraju računati znatni minusi.
Dugoročan sam ulagač. Vjerojatno ima i boljih ulagača od mene, ali
manji dio na ZSE čini mi se. Svakako je važno napomenuti da je ulaganje
u dionice rizično i rizici su mnogi….Obratite se financijskim stručnjacima
i optimizirajte horizont ulaganja. Nisu dionice od danas do sutra.
Ne dozvolite da neznalice utječu na Vaša ulaganja isto tako.
Eventualne buduće ulagatelja može privući što je dionica danas povoljnija
nakon objave FI, a za nas imatelje je svakako dobro imati strpljenje, jer
uzmite u obzir i revalorizaciju imovine i povrat novih ulaganja od 4/5 zvjezdica
u idućih već 2 do 4 godine. Plaćamo danak nelikvidnosti i financijskoj nepismenosti
u Hrvatskoj, ali i to će se mjenjati sa vremenom. Teško mukotrpno, ali hoće.
Neka nitko ne očekuje laku i brzu zaradu, nego dobru dugoročnu investiciju.
Upravo su aktualne buduće mirovine, može se zbrojiti 2+2.
sretno svima, a naročito i velikim prodavateljima koji ovdje dominiraju trgovinom,
ne znam da li veliki Bilbija stalno prodaje ili tko, ali je očito da prodavači imaju
stotine tisuća dionice koje upravo kapitaliziraju, a nema dovoljno likvidnosti da
pokupe ponuđeno.
zašto Bilbija a ne Bakić
dečki se dobro iskrcavaju pred najave nove recesije i mi bi s njihovim količinama.Prema moje dionice su već neki vani ali ima još skrbničkih računa a kuda će cijena dionice za 2/3 godine nezna nitko a najave su tko se spasi prićat će
Možda bih se i ja iskrcavao da sam kupio po 4 kn dionicu.
Životni vijek je 70, 80 ili 90 godina. Netko i upola manje, pa nije loše prodati za života.
Recesija kažete.
Valamar zarađuje više nego prosječni hrvatski turizam. Znatno više, znatno
više ulaže, diže cijene u kontinuitetu i ima veći povrat na kapital
Ajmo opet edukativno, abecedu:
1950. godine putovalo je u svijetu 25 milijuna ljudi
2018. godine putuje po svijetu oko milijardu ljudi.
Predviđanja Svjetske turističke organizacija za 2030. godinu = 1 milijarda i 800 milijuna ljudi.
Turizam je vrlo bitan i velika karta na koju Hrvatska igra.
Naravno da u tom poslu (business igri) neće svi jednako profitirati.
Naravno da teško možemo danas zamisliti koji je prostor za razvoj i dizanje kvalitete, ali
u srednjem roku teško da ćemo izbjeći interes kineskog kapitala za hrvatsku obalu.
Bakić i Bilbija ZAJEDNO imaju manje od milijun dionica, a do prije godinu i pol
dana imaju su 4 milijuna dionica. Ostaje im dakle cca 20 milijuna kuna što nije
veliki novac za Valamar, a moguće neće sve prodavati.
Bilbija se i dalje iskrcava pošto poto.
Valamar Colection Marea svitove 5* koji će biti dostupni od lipnja/2019, mogu se
rezervirati po 290 do 405 eura za dvoje ili sa dvoje djece od 350 do 450 eura po danu
ovisno je li lipanj ili vrh sezone. Izgledaju jako dobro, ovo su početne cijene za junior
svitove, dok su superior i premium znatno skuplji. Oni imaju izravan pristup bazenima ispred njih.
Ulaganja u 4 i 5 zvjezdica na takvim pozicijama donijet će najveću zaradu u konačnici.
Padova Rab camping ide prema Premium segmentu što je za Rab očekivano. Luksuz se najbolje
prodaje.
Nadam se da će trezor potrošiti dio casha koji je na računu ( imaju oko pola milijarde kuna )
na kupnju idućih dana dok je cijena povoljna. U 2018. do sada trezor je kupio dionica 404 tisuće
za ukupno 16,58 milijuna kuna. To daje prosječnu cijenu ove doine stjecanja od nešto više od 41 kn.
Trenutno je na burzi 8% jeftinije pa priželjkujem jaču aktivaciju trezora kod kupnje, ali kao što
sam prije naglasio apsolutno nema potrebe da trezor diže cijenu dionice.