Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,24 | 61.758 | 11,792 | 5,22 | 5,26 | 0,77% |
Izvješće je Ok, kompanija je dobra, vrlo dobra, za Hrvatske standarde odlična….al mi nitko ne može reći da je valuacija povoljna….
imamo EBITDA od 700 milja kuna i 2,3 milijarde kuna duga
osnovnom matematikom dođemo do toga da tvrtka vrijedi 4,7 milijardi, koliko joj je sada i TK i to je to….
obzirom da najavljuju opet 700 milijuna ulaganja, znači da će opet morati posegnuti za kreditom, jer ako misle isplatiti divku, love nema dovoljno, opet jednostavna matematika
budite realni, ja nisam ni jalan, niti ljubomoran, al dajte nemojte sazivati neznam što kada nema podloge u matematici
Zaduženi su sada preko 3 x EBITDA, što im baš i ne ostavlja previše prostora da i u budućnosti bez dokapa ili opet partnerstva s fondovima sudjeluju u akvizicijama u RH ili EU….oni su svoje ispucali, odradili odličan posao i sazrjeli ko tvrtka, tako je i dionica koja je narasla preko 600%
Unatoč padu turističke potražnje u Hrvatskoj, Valamar Riviera bilježi dvoznamenkasti rast
….
EBITDA, dobit prije oporezivanja, kamata i amortizacije, iznosi 857 milijuna kuna, što je u odnosu na lanjskih 772 milijuna kuna porast od 11 posto. Ukupni prihodi Valamara iznose oko 1,9 milijardi kuna, što je rast od 10 posto u odnosu na usporedno razdoblje prošle godine.
– Nakon nekoliko godina povećane potražnje za Hrvatskom došlo je do stagnacije rasta turističkog prometa u ljetnoj sezoni. Unatoč nepovoljnim kretanjima Valamar Riviera je tijekom prvih devet mjeseci 2018. godine po prvi puta ostvarila više od šest milijuna noćenja (+4 %), dok je prosječna cijena povećana na 584 kune (+5%) – stoji u izvješću.
….
Svi ste se uvatili EBITDA i nista drugo ne vidite ja sam evo tek sad otvorio izvjesce i meni su tu na prvu ruku neke stvari bas cudne neman sad vrimena citat PDF ali ako otvorimo nekonsolidirano i konsolidirano xls oni koji su upuceniji u poslovanje mozda postoji koja caka ali meni na prvu ruku to izgleda cudno pa volio bi da objasne ako netko zna naime kako je moguce da su nekonsolidirani rashodi 750 mil veci od konsolidiranih rashoda 618 mil pogotovo kako je moguce da su rashodi za place nekonsolidirani 228mil dok su konsolidirani 192mil, a radi se skoro o 1000 ljudi vise pod konsolidiranim stanjem isto je vidljivo za amortizaciju nekonsolidirana je 169mil, a konsolidirana 102mil mislim tko tu koga, vjerovatno su falili nesto s nekonsolidiranim ili ?
Govorimo o 3Q
kada se trezor smije opet uključiti u kupnju dionica RIVP na burzi i koja je količina koju smiju kupiti?
hvala na odgovoru…
Valamar objavi dosta dobro izvješće, a vrhunsko u odnosu na neke objave tokom sezone… a cijena ni mrvicu gore .
Ovo je naša burza.
Ne posjedujem niti jednu dionicu Valamara.
Najbolji su ovi što govore da RIVP ne valja. Da, evo pa kupite, lrh, ddjh, dlkv, opte I ostale perjanice zse…
http://www.seebiz.eu/valamar-riviera-ebitda-porasla-11-prihodi-povecani-10/ar-183665/
tenziviranje ulaganja u ljudske potencijale bit će najveći izazov rasta i razvoja u narednim godinama.
Dobit prije oporezivanja povećana je za 53 milijuna kuna na visokih 553 milijuna kuna. Rast od 11 posto ostvaren je usprkos povećanom trošku amortizacije (33 milijuna kuna zbog ranije provedenih snažnih investicijskih ciklusa), a kao posljedica odličnih rezultata iz operativnog poslovanja. Usporedno s padom svjetskih i domaćih burzovnih indeksatržišna kapitalizacija kompanije je tijekom prvih devet mjeseci 2018. godine zabilježila 14%-tni pad. U odnosu na 31.12.2017. godine neto dug je zabilježio porast od 2,8%kao rezultat akvizicije 46,93% temeljnog kapitala društva Hoteli Makarska, akvizicije društva Matthias Aichmann GmbH u Austriji, provedenog intenzivnog investicijskogciklusa (odljev od preko 700 milijuna kuna) te snažnog novčanog toka iz poslovnih aktivnosti.
U toj turističkoj kompaniji očekuju da će ukupno u ovoj poslovnoj godini ostvariti poslovne prihode u rasponu od 1,96 milijardi kuna do 1,98 milijardi kuna, odnosno njihov rast od 10,2 do 11,3 posto. Očekivana EBITDA grupe kretat će se u rasponu od 690 milijuna kuna do 700 milijuna kuna, što predstavlja porast od 13,9 do 15,5 posto.
Iz Valamara navode kako u 2019. godini planiraju investicije u iznosu od 752 milijuna kuna, uz napomenu da će konačna odluka o visini investicija bit će donesena do kraja ove godine. U 2019. godini investicije predstavljaju nastavak strategije ulaganja u repozicioniranje portfelja prema ponudi i uslugama visoke dodane vrijednosti uz fokusiranje na segment premium kampiranja u Istri te na otoku Rabu i Krku, navodi se uz ostalo u izvješću.
https://lider.media/aktualno/tvrtke-i-trzista/poslovna-scena/prihodi-valamar-riviere-gotovo-dvije-milijarde-kuna-u-prvih-devet-mjeseci/
Mislim da je vrijeme za upitati što se događa sa Hvarom? Već godinu ipo je taj proces u nekom limbu. Sve se rješava ali informacija nigdje. Pa do kada ?
ozapa trezor može kupovati od trenutka objave FI.
Nema smisla da diže cijenu kada od danas može praktički još
jeftinije kupovati, jer je danas dionica pojeftinila. Obzirom da je
cijena ostala ista, a ključni indikatori poslovanja su znatno poboljšani.
Spektakularno zvuči najava povećanja ebitda od 15-ak % u tekućoj godini.
Tj. to je već praktički ostvareno, jer je 4. kvartal najmanje bitan, a listopad
je do danas imao nezapamćeno lijepo vrijeme, pa će ebitda biti na gornjoj
granici predviđanja.