RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 17.11.2024. u 16:28
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,24
61.758
11,792
5,22
5,26
0,77%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Odlično.
Iznad očekivanja.

@KressoM
pa prijatelju stari, neznalico najveća na svijetu….gdje su tvoji pokušaji na ovim stečajim nelikvidušama….
ja kažem kakav je izještaj Q3, i takav je kakav je, Barkib navija za cijenu 40-44 kn već ima ladno godina dana, jer je valja 5 puta već kupio prodao, a sve sa gubitcima

Također imate neznatno povećanje EBITDA marže, ni to ne ide u korist, i ispod ste najboljih društava…RIVP je mašina, odradio je brutalan rast, i tu se nema što reći, al trenutno je precjenjen, realna vrijednost je EBITDA x 10 – dug, i to je to….

Ovako na prvu:
EV = 6,007 milijardi
EBITDA = 854,8 mil kuna
EV / EBITDA = 7,02

Neto dug (dugoročne obveze – kratk. fin imovina) / EBITDA = 2,13 (godina)
Tu bi trebao i biti najnoviji dug od 10 mil EURA uključen.

@HankMoody
EV/EBITDA se računa na cjelogodišnji EBITDA, a ne od prva tri kvartala, tko da bi uz njihove projekcije bio nešto malo ispod 10 budući da je EBITDA u Q4 uglavnom negativan, iako bi ga sunčani 10. mjesec i nova zimska destinacija trebali poboljšati.

Tko izgubi dobitak dobije gubitak

@KressoM

pa prijatelju stari, neznalico najveća na svijetu….gdje su tvoji pokušaji na ovim stečajim nelikvidušama….
ja kažem kakav je izještaj Q3, i takav je kakav je, Barkib navija za cijenu 40-44 kn već ima ladno godina dana, jer je valja 5 puta već kupio prodao, a sve sa gubitcima

Također imate neznatno povećanje EBITDA marže, ni to ne ide u korist, i ispod ste najboljih društava…RIVP je mašina, odradio je brutalan rast, i tu se nema što reći, al trenutno je precjenjen, realna vrijednost je EBITDA x 10 – dug, i to je to….

znači po vama cijena dionice mora odraditi rast od još nekih 40%?

Ovako na prvu:
EV = 6,007 milijardi
EBITDA = 854,8 mil kuna
EV / EBITDA = 7,02

dobro te ispravlja xdado
gleda se cijela godina pa ako te baš zanima koliki će biti Ebitda, imaš pod ‘očekivanja’, str.5:
EBITDA Grupe kretat će se u rasponu od 690 milijuna kuna do 700 milijuna kuna (606 milijuna kuna u 2017.) što predstavlja porast od 13,9% do 15,5%.
i ne znam odakle tako nizak EV? nije li veći? po izvješću uprave je 6,462, po MD 6,581

Iz prve ruke izvješće je bolje od očekivanja, mudra odluka o kupnji hotela u Austriji te očekujem i daljnje širenje u tom zimskom segmentu poslovanja jer smatram da je u Hrvatskoj tj.na Jadranu nakon zadnje akvizicije u Dalmaciju(Makarska) polako pozicioniranje završeno te će u nadolazećim godinama prihodi i profitabilnost rasti sa tendencijom razduživanja što je svakako dobro da se dug više ne generira a tkz.rupa u zimskim mjesecima će se popunjavati sa eventualno još ponekim hotelom u Austriji ili možda Sloveniji te će na taj način troškovi osoblja ostati gotovo nepromijenjeni.Podržavam upravu u vidu daljnjeg širenja i razvoja u zimski turizam te bi bio zadovoljan ukoliko dividenda ostaje ista u 2019.godini a novci ulože u podizanje kvalitete smještaja.

Ovako na prvu:
EV = 6,007 milijardi
EBITDA = 854,8 mil kuna
EV / EBITDA = 7,02

EV/EBITDA = 9,40 zadnja 4 kvartala, izvor MD, EBITDA marža 35,61%

Zahtjeve za prijateljstvom odobravam ali ne odgovaram na pp.

EV/EBITDA na razini nešto ispod 10.. nekome jeftino nekome skupo.. ja sam zadovoljan izvještajem.. može uvijek bolje ali trebati će na bazi iskustva od ove sezone dobro pripremiti iduću godinu kako se nebi desilo da kapaciteti u špici sezone ostanu nedovoljno popunjeni.. vidjet ćemo kako će to izgledati u zadnjem kvartalu.. sve u svemu vrijednost će popratiti fundamente kad tad

Slijedi duga topla zima…

No pain no Game

Izvješće je odlično, al ostale okolnosti ne idu na ruku ne samo RIVP, već i drugim dionicama.

Izvjesce je dobro.Imate razloga biti zadovoljni.
Ono je stovise,daleko iznad mojih ocekivanja.

New Report

Close