RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 02:04
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,21
247.181
47,426
5,20
5,22
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

opet veliki izlaz

57.000 komada u 1 transakciji. Moguće Bilbija kapitalizira svoju zlatnu koku. Očito je na scenu stupio malo veći ulagač. Zanimljivo je sada jer je trezor van igre do izvješća.

Ja izbjegam margine, jer čak i Warren Buffet kaže da nikad ne bi kupovao volatilnu imovinu kao npr. dionice na kredit, tako da…ovo nema veze sa ovom dionicom, jer mislim da će Valamar izbaciti dobro izvješće i da će porasti cijena..

Warren Buffet bi na ZSE odavno bankrotirao. Nije to za njega, njegov stil ovdje nije primjenjiv (nažalost). Ovdje vrijede neke sasvim drugačije zakonitosti i pravila. Npr., g. M. Brkić je puno kompetentniji ovdje, kad bi unaprijed znali što bi on napravio i kad, e to bi bila informacija.

[/quote]

Slažem se, nažalost…

Abeceda abecede je ulagati ono što si spreman izgubiti. Čemu rasprave, osim zbog smirivanja(ili uzbuđivanja) prstića i ega. Čisto sumnjam da velika većina komentatora živi od ulaganja, a kamoli na ZSE.. Veliki igrači se i tako ne zamaraju. Prepucavate se ko djeca u pješčaniku. Što će biti pa vidi što sam reko 2008, vidjeti ćeš 2033 itd. Ko živ ko mrtav u ovoj bananas state. Svima želim mirnu jesen.

Dobit ce ove godine pasti,po meni i to jako!U takvim slucajevima,u pravilu,cijena dionice jako padne.
Veci krediti i zaduzenja,veci troskovi poslovanja itd.

Mislim da ste u krivu. Povećanje premium hotelskih soba za 22,5% (cca 300 komada novih), povećanje Premium i upscale smještajnih jedinica u kampovima za 27% (cca 1300 komada obnovljenih sa Midscale-a) uz lijepo vrijeme u rujnu (popunjenost kampova u 3q 2017 se kretala oko 66%) i listopadu su glavna uzdanica da će dobit i ove godine rasti, i to snažno. Dakako povećan je broj zaposlenih (11,5-12%), povećane su im i plaće ali isto tako uvedene su neke porezne olakšice za smještaj i prehranu radnika. Povećana je i amortizacija, no iz te amortizacije ide dosta ulaganja u nove kapacitete tako da me taj trošak ne brine previše. Uglavnom moja procjena je rast ovogodišnje neto dobiti za 10-15%.

Što se tiče hotela u Austriji po meni je to tek pilot projekt i od njega samo očekujem saznanje je li to put kojim se treba krenuti ili ne. Nikakvu financijsku dobit iz toga nećemo izvući, ali u slučaju da pilot projekt propadne (uz prodaju hotela) nećemo niti puno izgubiti.

Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti ne vrijedi

Dobit ce ove godine pasti,po meni i to jako!U takvim slucajevima,u pravilu,cijena dionice jako padne.

Mislim da ste u krivu. Povećanje premium hotelskih soba za 22,5% (cca 300 komada novih), povećanje Premium i upscale smještajnih jedinica u kampovima za 27% (cca 1300 komada obnovljenih sa Midscale-a) uz lijepo vrijeme u rujnu (popunjenost kampova u 3q 2017 se kretala oko 66%) i listopadu su glavna uzdanica da će dobit i ove godine rasti, i to snažno. Dakako povećan je broj zaposlenih (11,5-12%), povećane su im i plaće ali isto tako uvedene su neke porezne olakšice za smještaj i prehranu radnika. Povećana je i amortizacija, no iz te amortizacije ide dosta ulaganja u nove kapacitete tako da me taj trošak ne brine previše. Uglavnom moja procjena je rast ovogodišnje neto dobiti za 10-15%.

Što se tiče hotela u Austriji po meni je to tek pilot projekt i od njega samo očekujem saznanje je li to put kojim se treba krenuti ili ne. Nikakvu financijsku dobit iz toga nećemo izvući, ali u slučaju da pilot projekt propadne (uz prodaju hotela) nećemo niti puno izgubiti.
[/quote]
Kako znate da na hotelu u Austriji necete puno izgubiti?
I to je trebalo platiti,zar ne?Novim zaduzivanjem?
Kako ce se to isplacivati?Iz poslovanja RIVP?
Ja predvidam pad ovogodisnje dobiti ,za razliku od Vas.
Vrlo brzo cemo znati tko je u pravu izlaskom 3Q.

[/quote]
[/quoteMogu ti reći da svoju frustriranost zbog gubitka nije dobro prenositi ovdje na forum.Šta ako iduce izvješće te demantira da li ćeš se svima izviniti na forumu?

Zbilja mi se ne sviđa vaš ton rasprave, podcjenjivački je i bez ikakvih informacija a kamoli argumenata. Nimalo u duhu foruma. Dakle nakon ovog odgovora završavam s ovom raspravom.

Kako znam? Ništa se ne “zna”, i to je jasno. Mislim da to ne bi trebalo naglašavati na poslovnom forumu ali očigledno sam u krivu. Svoje procjene da nas to neće puno koštati temeljim na tome da je glavni trošak tog projekta – kupnja hotela. No ako sve pođe po krivu taj hotel se može i prodati. I koliki vam ispadne gubitak? Neka su taj hotel platili, lupam (ne da mi se surfati) 100 mil kuna, neka izgube 15% vrijednosti i 5% na kamatama i neka izgube još 10% investicije na redovnom poslovanju kroz nekih 3-5 godina. To će značiti da su izgubili 30 mil kuna za ipak nekakav know how i vrijedne informacije. Koliko se ono treba ulagati u R&D? 5-10% godišnje? E pa ovo je R&D u ovoj branši i po mojoj procjeni može koštati do 2% jednogodišnjeg prometa i to u 5 godina. To je – malo.

Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti ne vrijedi

Zbilja mi se ne sviđa vaš ton rasprave, podcjenjivački je i bez ikakvih informacija a kamoli argumenata. Nimalo u duhu foruma. Dakle nakon ovog odgovora završavam s ovom raspravom.

Kako znam? Ništa se ne "zna", i to je jasno. Mislim da to ne bi trebalo naglašavati na poslovnom forumu ali očigledno sam u krivu. Svoje procjene da nas to neće puno koštati temeljim na tome da je glavni trošak tog projekta – kupnja hotela. No ako sve pođe po krivu taj hotel se može i prodati. I koliki vam ispadne gubitak? Neka su taj hotel platili, lupam (ne da mi se surfati) 100 mil kuna, neka izgube 15% vrijednosti i 5% na kamatama i neka izgube još 10% investicije na redovnom poslovanju kroz nekih 3-5 godina. To će značiti da su izgubili 30 mil kuna za ipak nekakav know how i vrijedne informacije. Koliko se ono treba ulagati u R&D? 5-10% godišnje? E pa ovo je R&D u ovoj branši i po mojoj procjeni može koštati do 2% jednogodišnjeg prometa i to u 5 godina. To je – malo.

[/quote]
Zalosti me ako svako drugo misljenje smatrate podcjenjivackim.To mi definitivno nije namjera niti stil pisanja.Moja dobronamjerna opaska je isla za tim da nije svaka akvizicija dobra i da ce se rezultati nje tek vidjeti .Mnoge pogresne akvizicije i preuzimanja su bile kobne za mnoge tvrtke ako su bile realizirane u krivo vrijeme ili bile preskupe,iako je ovo relativno manja akvizicija i ne bi trebala biti previse opasna za firmu u cjelini.
Cijenim sto ste obrazlozili zasto smatrate da su moguci gubici relativno mali i ograniceni.
Sto se argumenata tice,indikativno je da da se svako drugo misljenje na ovoj (i ne samo ovoj temi) u nedostatku argumenata docekuje objedama i vredanjima.
Dakako da i ja kao svatko drugi moze i pogrijesiti,ali bit foruma i je u tome da se iznesu razlicita videnja i suprostavljena misljenja.
Ja ne smatram slucajnim ovakav pad cijene na velikim prometima vec 2 mjeseca i to na velikim volumenima.Iskustvo od 23 godine trgovanja na nasoj i stranim burzama mi “kazuje”da to ima svoje razloge i 3Q ce nam nesto “vise reci”!
Gotovo nista na trzistima kapitala se ne dogada slucajno ,posebno ako traje duze vremena.

hm… ako je istina da će nam “3Q nesto vise reci” zbog čega imamo ovo udaranje po bidu, onda bi se reklo da netko prije vremena zna ono što drugi ne znaju? to ima svoje ime u kaznenom zakonu? i to na blue chip dionici? nadajmo se ipak da nije tako.

premda… ovo je ZSE, igralište na kojem investitori tipa M. Brkić, Vidošević, Bandić lijevom rukom potuku Buffeta, Grahama i slične.

Kako znam? Ništa se ne "zna", i to je jasno. Mislim da to ne bi trebalo naglašavati na poslovnom forumu ali očigledno sam u krivu. Svoje procjene da nas to neće puno koštati temeljim na tome da je glavni trošak tog projekta – kupnja hotela. No ako sve pođe po krivu taj hotel se može i prodati. I koliki vam ispadne gubitak? Neka su taj hotel platili, lupam (ne da mi se surfati) 100 mil kuna, neka izgube 15% vrijednosti i 5% na kamatama i neka izgube još 10% investicije na redovnom poslovanju kroz nekih 3-5 godina. To će značiti da su izgubili 30 mil kuna za ipak nekakav know how i vrijedne informacije. Koliko se ono treba ulagati u R&D? 5-10% godišnje? E pa ovo je R&D u ovoj branši i po mojoj procjeni može koštati do 2% jednogodišnjeg prometa i to u 5 godina. To je – malo.

[/quote]
Zalosti me ako svako drugo misljenje smatrate podcjenjivackim.To mi definitivno nije namjera niti stil pisanja.Moja dobronamjerna opaska je isla za tim da nije svaka akvizicija dobra i da ce se rezultati nje tek vidjeti .Mnoge pogresne akvizicije i preuzimanja su bile kobne za mnoge tvrtke ako su bile realizirane u krivo vrijeme ili bile preskupe,iako je ovo relativno manja akvizicija i ne bi trebala biti previse opasna za firmu u cjelini.
Cijenim sto ste obrazlozili zasto smatrate da su moguci gubici relativno mali i ograniceni.
Sto se argumenata tice,indikativno je da da se svako drugo misljenje na ovoj (i ne samo ovoj temi) u nedostatku argumenata docekuje objedama i vredanjima.
Dakako da i ja kao svatko drugi moze i pogrijesiti,ali bit foruma i je u tome da se iznesu razlicita videnja i suprostavljena misljenja.
Ja ne smatram slucajnim ovakav pad cijene na velikim prometima vec 2 mjeseca i to na velikim volumenima.Iskustvo od 23 godine trgovanja na nasoj i stranim burzama mi "kazuje"da to ima svoje razloge i 3Q ce nam nesto "vise reci"!
Gotovo nista na trzistima kapitala se ne dogada slucajno ,posebno ako traje duze vremena.

[/quote]

Je, razlog je što su ljudi popljačkani, što je isparilo više od milijarde kuna u Agrokoru likvidnih dionica u rukama malenih ulagatelja i fondova, što su svi oprezni, što se fondovi povlače i ne trguju itd. itd. To su razlozi, a ne 3Q. Ajde, možda da netko misli da dugoročno HR turizam ulazi u turbulentna vremena, no 3Q gotovo sigurno nije razlog pada cijene.

2,7 milijuna kn prometa do marende

New Report

Close