Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,21 | 247.181 | 47,426 | 5,20 | 5,22 | 0,00% |
Neka svatko ulaže kako misli da je najbolje, meni je nakon što sam analizirao sve kristalno jasno gdje se zarađuje novac i gdje postoje skrivene vrijednosti i osigurači ulaganja. Nije mi problem čekati otključavanje cijene, kada kapaciteti budu radili u punom ili širem opsegu nego što.je sada. U Rabac ne možete ući bez 200 eura dnevno, u novim objektima bez 350 eura, u mobilnu kućicu bez 250 do 300, a nigdje bez barem 100 eura. Radi se o tome da kako siješ tako ćeš i žeti. Mislim da je ovo najbolja prilika ako želiš mirno spavati. Dionica je pala samo zbog Agrokora sa kojim nema nikakve poslovne odnose tj. zbog urušavanja cijele ZSE, i naravno da će malo malo stvari doći na svoje. Osim toga mnogi kolebljivci i prestrašeni su prodali iz psiholoških razloga, straha ili tjeskobe. Slažem se sa kolegom da bi za neka ulaganja bilo oportuno odreći se dividende, ali ipak neka ostane jer pokazuje transparetnost i važna je za povrat ulaganja nama dugoročnima.
Ti stalno pronalazis nekakva opravdanja i razloge?!
Kakve veze ima zbog čega je dionica pala? Pa pale su i ostale dionice, osobito ove rizičnije zbog Agrokora, a s njim nemaju ili imaju malo veze. Nije smisao ulaganja pronaći i uložiti u najbolju firmu, nego u najbolju dionicu. Onu, koja će donijeti najveći povrat uz odgovarajuću odnosno subjektivnu percepciju razine rizika. Dionica i firma bi naravno trebale biti perfektno korlirane u svojim kretanjima, no najčešće nisu. Brojni su razlozi za to. Kod RIVP vjerojatno rizici jesu manji nego kod nekih drugih, manjih i nelikvidnijih izdanja, ali u skladu s time se ponaša i povrat. Ili bi barem trebao, ukoliko se ne pokaze da je RIVP ipak najbolje ulaganje od svih sličnih ili alternativnih ulaganja u domaci turisticki sektor.
Bisakovi tvoja briga je srcu dirljiva, zato nekoliko informacija.
Valamar je vlasnik sve bitnog na Babinom kuku u Dubrovniku,
te nekretnine su poput najskupljih dragulja vrijedna lokacija. O cijenama se može
špekulirati, ali trebalo bi uzeti u obzir svjetsko tržište nekretnina.
Otočić Sv. Nikola, poseban dragulj u cijelosti je u vlasništvu Valamara.
U kapitalu se nalaze svi važniji objekti, jer je to uvjet ulaganja.
Kamp Lanterna sasvim poseban dragulj također u visokom postotku, ali tamo ima i privatnih kuća
ili objekata, ali to je fantastično velika površina, pa je taj udio zanemariv.
https://dubrovackidnevnik.rtl.hr/vijesti/grad/otkrivamo-pozadinu-vlasnistva-valamara-kako-su-dubrovcani-izgubili-babin-kuk
Valamar se danas u zemljišnim knjigama vodi kao vlasnik javnih površina na Babinom kuku uključujući park u kojem su generacije Dubrovčana odrastale igrajući stolni tenis i mini golf.
Ostale zelene, neizgrađene zone – slične onoj koja ide do tvrđave – koje se u GUP-u vode kao zelene i rekreacijske zone su također u vlasništvu Valamara.
Možda Goran Marić zakupi od Valamara neko zemljište, pa se počne baviti campingom.
Bisakovi, ipak visoko je vrijedna vaša nesebična briga za Valamarovo vlasništvo, ali bitno je da možete
spokojno spavati, a Valamar će spokojno ulagati stotine milijuna na svojim zemljištima, vodeći brigu
o najsitnijim detaljima, a kamoli o svome vlasništvu tj. vlasništvu svojih upućenih dioničara 😉
Užitak mi je čitati barika, ali zar nije rekao da se ne misli javljati do izvješća… neka neka imam dionice RIVP, i mislim ih imati mnogo..Čekamo uvrštenje u prime market.
Roger vidim da si loše primio ove mjesece korekcije. Vjerojatno si konzultirao TA do koje ja usput rečeno ne držim, ali ti se u to razimiješ. Što nam dakle predviđa tehnička analiza. Kada idemo i da li idemo napokon na fiftača ili padamo i dalje. Dosadašnji pad je zbog izlaska onih koji imaju desetke milijuna kn u RIVP i sentimenta ZSE pod utjecajem Agrokora. Poslovanje se kad tad mora pretočiti u cijenu dionice. Na stranu revalorizacija. Moguće je da samo Dubrovnik vrijedi 20-ak kn.
Ne smatram lošim što su mnogi mali rasprodali uslijed panike straha i tjeskobe kada se cijena ovako oštro strmoglavila u zadnjih godinu dana sa 48.59 kn na 36-37 kn. Stvarno je to ogroman pad cijene.
Barički, rekao sam ti vec masu puta, kratkoročno ‘korekcija’ prema gore, a onda brm brm dolje… Konacno si poceo razlikovati pojmove cijena dionice preduzeća i cvate cveće u preduzeće..💪
Ogroman pad ti je kad je vrh bio 36, pa pad na 6 kn.. ovo je mačji kašalj.. Očito nisi bio ovdje 2008 g
Procitaj moj zadnji post i probaj pronac poveznicu s ovim sad letom cijene gore…opet se nadas da idemo na 50, a kad bude new low nakon nekog vremena tjesit ces se da firma vrijedi ali budale prodaju, onda ce opet mala korekcija gore a ti ces rec e evo ga sad krece.. A onda opet dolje i tak par puta, onda ces konacno izgubit nadu i vjeru i prodat i tad krece turn around.. Prvo ces reci a jos jedan bear trap prema gore..pa drugi treci..cetvrti..peti a cijena na 40 a ti jos ne vjerujes da cijena ide gore..i tak…pusa
Baricki, vuneni jos uvijek nudim u okladu da ce cijena kroz godinu dana lizati 30 kn
Roger, ne možeš uspoređivat 2008.jer je onda bilo krvoproliće uslijed “2.velike recesije” ali tehnički i fundamentalno cijena od 37-38 kn opravdava dosadašnje poslovne rezultate a tek ćemo računati i zbrajati nadolazeće brojke. Mišljenja sam da su uslijed nešto agresivnijeg zaduživanja fundamentalno gledajući laganini narušeni odlični parametri što je i rezultat između ostalog i ove korekcije od cc.25%.Smatram da ove razine cijena dionice poprilično smanjuju rizik ulaganja te očekujem da budući poslovni rezultati doprinesu boljim fundamentalnim parametrima i opravdaju višu cijenu dionice. Revalorizacija je nešto kao “as u rukavu” koji će biti iskazan u pravom trenutku na pravom mjestu u pravo vrijeme.
Roger, zašto će pasti na 30 kn ?
Dobit i prihodi stalno rastu, pa ipak nema smisla.