RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 11:49
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,22
22.498
4,310
5,22
5,24
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Dobro proučite fundamente, usporedite ih s industrijom, pokušajte detektirati i kvantificirati rizike i napravite svoju kalkulaciju KOJE SE KASNIJE DRŽITE!!!
Ako izračunate da RIVP vrijedi npr. 50Kn, onda vas ne treba zanimati trenutna cijena na burzi osim ako želite dokupiti ili rasprodati. Tržište je nesavršeno na kratke staze, ali dugoročno je nepogrešivo.
Ako ste trejder, i onda je korisno znati fundamente, ali puno je važnije pratiti trend.
Neznam koji ste tip investitora i zašto ste kupovali baš ovu dionicu po ovim cijenama, ali ovo gore su osnovne strategije ulaganja, nadam se da ćete odabrati jednu i nje se pridržavati.

Trejderi nemaju praktički nikakvu šansu. A dugoročni imaju rizik koji je više nego prihvatljiv obzirom na dobit koja se generira.

Istina je da što kaže roger da je burza često psihologija. U nekim trenutcima samo psihologija. Uglavnom zanimljiva događanja na rivp. Meni neočekivana. Sad se izvjesće očekuje barem kod mene sa žudnjom i nestrpljivošću. Ocekujem vrlo pozitivno izvjesce, ali koliko ce to utjecati na cijenu je potpuna enigma. Mjesec dana ce proci za čas, pa cemo komentirati. Meni se više neda pisati do izvješca, samo cu čitati. Nadam se da cete se lijepo i ugodno odmoriti od moje malenkosti. I danas sam kupovao i zadovoljan sam time. Da sam barem po današnjoj cijeni, ali prosjek dokupa mi je vrlo prihvatljiv. Sretno svima.

Da malo prekinemo lupetanja o cijeni, jel tko računao detaljnije koliki povrat RIVP ima na nove investicije (ROIC)?
Dakle, ako je recimo u Krk uloženo x milijuna u 2016, koliki je to imalo povrat 2017.?

Hoteli ~ 12%
Kampovi 22-26%
Govorim o ebitda. Ali dosta je tu rasipanja po diagramu, nisu uniformni objekti, neki zahtijevaju from the ground up, neki samo ažuriranje. Isabella je recimo prebacila najluđe projekcije.
Girandella tek nagodinu ide u punu produkciju.
Kamp krk je ove godine rasturio, treba dvije godine da dođeš na top operaticnu razinu nakon obnove. Promjena prodajnih kanala i strukture gostiju traje.
Akvizicije dosta zamagljuju rezultat, teško je biti precizan izvana.

Da malo prekinemo lupetanja o cijeni, jel tko računao detaljnije koliki povrat RIVP ima na nove investicije (ROIC)?
Dakle, ako je recimo u Krk uloženo x milijuna u 2016, koliki je to imalo povrat 2017.?

A na temelju čega ćeš to izračunati?

ViV Listopad

Hoteli ~ 12%
Kampovi 22-26%
Govorim o ebitda. Ali dosta je tu rasipanja po diagramu, nisu uniformni objekti, neki zahtijevaju from the ground up, neki samo ažuriranje. Isabella je recimo prebacila najluđe projekcije.
Girandella tek nagodinu ide u punu produkciju.
Kamp krk je ove godine rasturio, treba dvije godine da dođeš na top operaticnu razinu nakon obnove. Promjena prodajnih kanala i strukture gostiju traje.
Akvizicije dosta zamagljuju rezultat, teško je biti precizan izvana.

Dakle, ako od kamopova dolazi 40% EBITDA (2017.) a od hotela 60%, onda je totalni povrat oko 17%.
Zvuči vrlo dobro.

A na temelju čega ćeš to izračunati?
[/quote]

Recimo, tako da podijeliš porast EBIT-a prilagođenog za porez (NOPAT) sa ukupnim investicijama za tu godinu.
Glavni problem je tu cikličnost, pa je opet teško procijeniti fer PE i ostale omjere, jer ako je danas povrat 17%, ne znači da za dvije godine neće biti 5% ili 25%.

… koliko ja znam zeljeni povrat je u V. bio 6 godina uz godinu grace-a…tj. izmedju 16 i 17%…

Gledajući trgovinu ova dva dana mislim da nema više istresanja, već se cijena pomalo vraća na razine koje zaslužuje, a niko da to komentira.Divno čudo i dežurni katastrofičari zašutjeli.

poruka od 02.10.2018.

Riviera baš fino ide. Baš kako i treba. Baš kako sam i očekivao.
I kako neki dan rekoh, dok vi gledate Rivieru Varteks vam bježi, a uskoro će biti obratno. Gledaćete Varteks, a Riviera će vam utjeći. A možda većina ni ne misli kupovati ni jedno, ni drugo, a ni treće. Ljudi samo gledaju, k'o što film gledaju ili panoramu kakvog velegrada ili kakav fini striptiz….

[b]Jednog dana krenuli smo mi putem kojim nisu mogli svi. Bili smo sigurni u svoj hepiend. U svoj dixie band[/b].

New Report

Close