Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,23 | 50.712 | 9,692 | 5,24 | 5,26 | 0,77% |
sad se vidi da bez trezora teško da bi cijena bila iznad 30 kn…. zse je jednostavno takva burza
Zorangutan ova izjava je prilično kriva. Trezor je kupovao od 23.08. do 11.09. i to ukupno 104.993 dionice. Od 20.08. do 03.10. je protrgovano 1.089.322 dionice. Znači udio kupnje trezora je 9,6% u zadnjih mjesec i pol. Ne znam koliko oni mogu sa tim udjelom stopirati pad. Tako da vam to ne drži vodu.
@Spalato
Mozda bi mi i 20 kuna bila prevelika cijena za ulaz i tu ste u pravu.
Sve ovisi o tome kakve ce biti okolnosti vezano za poslovanje ako cijena padne na tu razinu.
Problem je što RIVP ima veliku težinu i veliki utjecaj na Crobex index i svojim slobodnim padom daje jako lošu sliku za cijelu burzu.
Pritom mislim na one koji slijepo gledaju samo u Crobex u pokušaju donošenja kakvih svojih investicijskih odluka.
Ma kolega ne znam gdje vi živite zadnjih godinu dana…pa Crobex je pao od 2200 – 1776…
ZSE je u BEAR marketu. Za one koji ne znaju korekcija je umanjenje indexa (u ovom slučaju
Crobexa) od 10-20%, dok je BEAR market umanjenje veće od 20%, što je kod nas slučaj.
Cijela burza je u banani već godinu i pol dana i turisti su ostali jedini na koje je minimalno
utjecala kriza u agrokoru…vjerojatno su turističke dionice jedine ostale dovoljno likvidne da
se iz njih izvuče lova bez značajnog pada (čitaj 50%), za razliku od ostalog tržišta gdje
uglavnom nema više ni likvidnosti.
,,,svi veliki “fond manageri” koji nisu kupovali po 10kn 15kn sada su omastili brk, samo udarite po prodaji , grickat će se uskoro drhtavi prstići do kože,,,
imam RIVP i imati ću ga svih narednih desetak godina
Problem je što RIVP ima veliku težinu i veliki utjecaj na Crobex index i svojim slobodnim padom daje jako lošu sliku za cijelu burzu.
Pritom mislim na one koji slijepo gledaju samo u Crobex u pokušaju donošenja kakvih svojih investicijskih odluka.
Ma kolega ne znam gdje vi živite zadnjih godinu dana…pa Crobex je pao od 2200 – 1776…
ZSE je u BEAR marketu. Za one koji ne znaju korekcija je umanjenje indexa (u ovom slučaju
Crobexa) od 10-20%, dok je BEAR market umanjenje veće od 20%, što je kod nas slučaj.
Cijela burza je u banani već godinu i pol dana i turisti su ostali jedini na koje je minimalno
utjecala kriza u agrokoru…vjerojatno su turističke dionice jedine ostale dovoljno likvidne da
se iz njih izvuče lova bez značajnog pada (čitaj 50%), za razliku od ostalog tržišta gdje
uglavnom nema više ni likvidnosti.
[/quote]
ispravak… cijela burza je u banani preko 10 godina 🙂 osim par izdanja koja su narasla
skrbnicki br. 10 je izbacio erste plavi fond sa broja 10. skrbnicki na broju 9. za kojeg pitate prodao je zanemarive. količine. Znači novi dioničar na broju 10 umjesto erste plavog. Erste plavi nije prodao nego ga je br. 10 nadmašio u broju dionica, znaci kupuje
Bariq je pomalo nervozan, kad on bude prodavao bit ce vrijeme za kupnju…bolji je indikator od RSI i MACD zajedno. Ktatkoročno s izvjescem moze cijena gore, no trend je down, a on neprestano tupi o kvaliteti, kao da je to jedini kriterij pri formiranju cijene dionice.. A investitori bariq? Pojavit ce se u jednom trenu kad ti izgubis nadu i prodas u panici..
@discover
Nisam sada vlasnik dionica RIVP .Bio sam nekada kada je kupovna cijena bila puno niza.Dali cu kupovari ovu dionicu ponovno ako znatno padne cijena,ne znam u ovom trenutku ,ali moguce.
Sada trgujem vani.
To ti je psiholosko stanje, događalo mi se u proslosti…ruzan osjecaj beznađa, apatije, nevjerice, nesanice…i drugi dan prodaš, a tad krece preokret..a nisi ni svjestan. A izdrzao si do tad sve i svasta, zamisli si psiholoska stanja do cijene ispod 30, pa lazne odbijance i lazne nade..Dakle to ti se zove psihologija burze, nema veze s kvalitetom firme.. Trend is your friend..to je majka svih burzovnih poučaka..