Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,24 | 61.758 | 11,792 | 5,22 | 5,26 | 0,77% |
cijene i dalje pada, probijeno 37 kn upravo 36,80 kn
Dvoznamenkasti rast prihoda prvenstveno je rezultat porasta noćenja od 9% i prosječne cijene od 5%. Poboljšana je efikasnost te je operativna dobit (EBITDA) u prvih šest mjeseci rasla 17%, odnosno brže od prihoda. Rast poslovanja u pred sezoni nastavljen je četvrtu uzastopnu godinu te je po prvi puta realizirano više od 2 milijuna noćenja u prvih šest mjeseci godine.
Planirano je da će Valamar početi konsolidirati poslovanje Hotela Makarska s krajem srpnja ove godine.
trial
Jedino ti se glavnica ubrzano topi. Matematika, matematika.
Čekamo realnih 20 do 25 kuna, što god tko mislio o tome.
To je samo još kakvih desetak kuna. Nije to strašno.
10 od 35 je 30% , kakvi strašno , gledali smo mi i 90-95% minusa na nekima, a bome i 100ka je pala na nekima
U prvih 9 mjeseci 2017. je protrgovano 6.459.625 dionica uz rast cijene u odnosu na početak godine od 24,2%. U 2018. godini je od početka godine do danas protrgovano 4.332.595 dionica uz pad cijene od početka godine za 11,8%. Puno se kupovalo prošle godine i sada jači pritisak mnoge tjera na paničnu prodaju jer se čini da nekima možda malo pucaju i margini. Do kuda će ovisi o kontranapadu. Da imam para ulaz je sada po fundamentima i više nego opravdan, no pitanje je s obzirom na bezrazumlje je li razuman.
U prvih 9 mjeseci 2017. je protrgovano 6.459.625 dionica uz rast cijene u odnosu na početak godine od 24,2%. U 2018. godini je od početka godine do danas protrgovano 4.332.595 dionica uz pad cijene od početka godine za 11,8%. Puno se kupovalo prošle godine i sada jači pritisak mnoge tjera na paničnu prodaju jer se čini da nekima možda malo pucaju i margini. Do kuda će ovisi o kontranapadu. Da imam para ulaz je sada po fundamentima i više nego opravdan, no pitanje je s obzirom na bezrazumlje je li razuman.
a već je i sad lagano ispod 11 na EV/ebitda.. fundamenti su oke.. nitko ne zna koliko će tržište biti pod pritiskom prodaje i koliko ta cijena još može prema dole (makar mislim da je dno tu negdje).. ova godina je vjerojatno izgubljena za neki veći oporavak cijene.. od naredne godine bi opet moglo jače potegnuti prema gore.. nije nagovor na ništa – svi neka sami odluče šta će sa svojim parama..
Maknuo se trezor sa kupnje i ode cijena prema dolje…Mr Market opet na djelu…
a zalog da,samo nije isto kad dajes dionice u zalog,odnosno koja je cijena dionice,na osnovu te cijene dobiva kredit koji mu treba
sad se vidi da bez trezora teško da bi cijena bila iznad 30 kn…. zse je jednostavno takva burza
ovo sam jučer napisao na komentarima trgovanja:
Problem s ovom nesretnom ZSE je što gotovo ništa što pogledaš ne izgleda (pre)skupo, ali ne izgleda niti dovoljno jeftino da kroz koji dan ne bi bilo još jeftinije.