Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,24 | 61.758 | 11,792 | 5,22 | 5,26 | 0,77% |
Raduje me sustavan, temeljit, profesionalan i pravodoban način upravljanja
ljudskim resursima u Valamaru. Očekujem da pokupe “vrhnje” što se tiče
domaćih kadrova u turizmu, međutim to neće biti dovoljno i sigurno da će uvoziti radnike.
Recimo na otočiću Sv. Nikola na recepciji zapne mi za uho perfektan engleski dok nisam
skužio da je to materinji engleski obzirom da radi Engleskinja.
Tržište nekretnina: prvi pravi pregled stanja i trendova na hrvatskom tržištu
Pročitajte zaključak…..
Boca je realno napisao. Ne navlačim ništa, ako FI bude bolji od prošle godine onda je pad samo radi.toga što netko veliki prodajem. Bilbija je.prodao puno.i.još ima puno vjerojatno, ali kupovati Atlantsku čija bi cijena danas bila 30, 50 ili 100 kn da.ju.on nije digao meni je to SF. Kada imaš milijun komada i koliko je on vec prije imao onda svaka čast kapa do poda investitoru ali prodat rivp i kupit atl. je čista kocka po meni. Zamislite osigurače i vrijednost na te dvije strane. Ja ne pridajem više vaznosti tim promjenama cijena, znam da vrijedi i da ce vrijediti uvijek.vrlo vjerojatno više nego danas jer firma stvara dobit i ima dugoročni perpektivu. Koliko ce roger vrijediti ujesen 2020.g. to mene zanima ne za 6 mjeseci. I padovi.brzi i uzleti brzi su vrlo mogući. Iznimno sam dugoročan ulaga. Zato me zanima dividenda ove godine. Uvjeren sam da ce biti puno veca nego bilo koje oročenje. Kratkoročno i u 6 mj. pojma nemam.
A čuj, vjerujem da će u atpl pobrati vrhnje kroz neki period kao šta je i ovdje zadnjih 6-7 godina, samo treba strpljenja, to što drugi nemaju nos za neke stvari hbga,,, imam i jedne i druge,, vjerujem da je rivp sigurnija definitivno, kao i da će mi atpl i neke druge u narednom periodu od par godina donjeti puno više
Ovdje je klikom na 5Y dovoljno pogledati desnu stranu krivulje da se vidi tendencija. Takvo što preneseno na RIVP, može se samo sanjati.
https://tradingeconomics.com/commodity/baltic
A kruvlja ovdje (klikom na 1 godina).
http://zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=18
I to u fazi godine kada se očekuje bolje fi jer se izvrsni srpanj i kolovoz iskazuju u drugoj polovici godine. Očekuje se dobar fi, a rasprodaja. Što će biti nakon toga?
Barik bi stvarno trebao skinuti ružičaste naočale i staviti si neke koje daju jasniju sliku onoga što gleda, a ne vidi.
Nakupujte se onda Atlantske zato jer je ima tko pumpati pa će i vama napumpati tj. uvecati vaš ulog. Recesija bilo kakva ne može srušiti broj turista u Hrvatskoj, a naročito u Valamaru koji je "krema" vrh i top hrvatskog turizma. Nije problem recesija nego kako izgraditi hotel novi u Makarskoj i obnoviti sve jer to će raditi 6 mjeseci 100% nakrcano do čepa. Sjevernjacima je to Florida, osim kad je orkanska burica 😉 Plašiti recesijom u ovoj branši nema smisla, jel vi uopce znate trendove i putovanja u svijetu kojim stopama rastu. Valamar ce najviše profitirati jer najvise ulaže ali projekt po projekt, dinamički održivo. Gradnja Rapca iznimno zahtjevan projekt odrađen je na svjetskoj razini. Raspitajte se o turističkim brojkama koje slijede. Mene je iznenadilo da Valamar nije uopće spuštao cijene za izravno booking, ali to dovoljno govori o popunjenosti. Jedva čekam izvješće. Cijene su rasle i to je najveći zadatak uprave opravdati tako visoke cijene, ali igraju smišljeno. Win win opcija je što ogroman napor ulažu u vlastiti prodajni kanal SVAKE godine je VEĆI što je ogroman uspjeh i to generira profitabilnost.
Recesija ne može srusiti broj turista u Hrvatskoj?!
Ne samo da može značajno pasti broj turista nego jos jače mogu padati popunjenost i cijene.
Ti si u pravu kad pišeš o pozitivnim trendovima rasta broja turista i putovanja u svijetu, al to ne znaci da sve regije i sve vrste nazovimo ga turizma rastu podjednako i da recesija ili gospodarsko stagniranje ne bi preokrenuli ili barem nacrtali infleksiju u dugoročnom trendu.
Bude li recesija u globalnom smislu, kakva je bila ona iz 2008, prvo sto ce padati ce bit luksuz, a u luksuz spada i turizam i tko god to ne vidi vara se.
Sada, pitanje je kada ce biti iduca kriza, mozda sutra mozda za 10 godina, who knows…
http://www.turizmoteka.hr/vijesti/hrvatska/valamar-posjetio-ugostiteljsko-turisticko-uciliste-zagreb/
Raduje me sustavan, temeljit, profesionalan i pravodoban način upravljanja
ljudskim resursima u Valamaru. Očekujem da pokupe "vrhnje" što se tiče
domaćih kadrova u turizmu, međutim to neće biti dovoljno i sigurno da će uvoziti radnike.
Recimo na otočiću Sv. Nikola na recepciji zapne mi za uho perfektan engleski dok nisam
skužio da je to materinji engleski obzirom da radi Engleskinja.
A čovječe Barik, pa vi živite kao princ!
A što se tiče duga, nije zanemariv, ali s obzirom na kamatu i vrijednost akvizicija, prilicno bezopasan.
Ohladi luksuza u Hrvatskoj što se tiče hotela kroničn fali. Hotela kao Monte mulini ili Valamar Sv Nikola 5*. Barem 20-30 takvih, ali to je dug proces, a ima i još vrhunskih hotela. Tu je najveci problem radnici 5*. Gledajte Portomontenegro u Tivtu…Don juan Europa raste iznad procjena kontinuirano i vodi svjetski rast. To je dobro za Hrvatsku.Treba nuditi a Valamar od 2019. proširuje 5*. Valamar ima rast 13% u prvih 6 mjeseci 2018. po izvješću. Po meni je i 5 % svake godine sasvim ok. Zadovoljstvo kupaca je na visokoj razini. Kratkoročno trendovi cijene nisu važni. U sekundi se pojavljuju veliki nalozi za kupnju itd ili pak ruši cijena.
Razumijem ja sta zelis reci ali nema veze, ako bi bila recesija kao 2008 turisti ce pasti, to je jednostavno tako.
Isto kao i autoindustrija, nema vese koliko je dobra firma ona ce pasti.
Medjutim, pitanje je kad ce se to desiti, moze sutra moze za 10 god
Bude li recesija u globalnom smislu, kakva je bila ona iz 2008, prvo sto ce padati ce bit luksuz, a u luksuz spada i turizam i tko god to ne vidi vara se.
upravo tako. turističkim firmama bilo bi pametnije da umjesto isplate dividendi čuvaju keš za gladne godine koje sigurno dolaze jer prvo čega će se ljudi odreći u krizi su putovanja jer jesti se mora, a ljetovati se ne mora!
@ boca
Kad grune kriza, kad se nema novaca, ne putuje se, nema turizma. Guverner je sinoć na tv-u rekao da će očekivana kriza u okvirima EU početi sa prezaduženom Italijom. Na to je dodao da to znači automatski i odmah najmanje 10 posto manje novaca nama u turizmu. Plus sve ostalo.
Naprosto je nevjerojatno kako pojedinci ovdje u svojem RIVP sljepilu drže glavu duboko u pijesku, a kad im se na nešto objektivno ukazuje, to nazivaju glu.ostima.
Usto, nemaju pametnog objašnjenja zašto im dionica zatrzava s tendencijom daljnjeg pada.
A to već i djeca vide.
Ovdje se proteklih sad već podosta godina odradilo što se imalo. Tko to ne vidi i ne razumije, stvarno mu niti sva sreća ovog svijeta ne može pomoći.
Kolega, dajte nam onda objasnite po koliko vi vrednujete Valamarovu imovinu? Dakle, cijena po sobi u kampu i hotelu.
Ne tvrdim da neće nova kriza (već ju dugo čekamo), da će neki ljudi manje putovati, odn. odustati od putovanja, ali mislim da će tu više ispaštati mali iznajmljivači jer njihova je konkurencija prevelika u HR. Isto tako, može pasti dionica samo zbog toga što pada tržište. Tko zna što se može dogoditi.
Ali izjaviti nešto tipa ” trenutna tržišna kapitalizacija je najmanje duplo veća od svega što Firma posjeduje” (dakle govorimo o trenutnoj vrijednosti imovine, ne o prognozi cijene dionice), dok ne vidim argumente, mogu svakako nazvati gl.upost.