RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 16.11.2024. u 07:23
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,24
61.758
11,792
5,22
5,26
0,77%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Dug im se drastično povećao u zadnje dvije godine, pa nisam siguran koliko još imaju prostora za investiranje, uz obećanu dividendu, povećane poreze, plaće itd. Jedino ako ih mirovinci dokapitaliziraju ako je to opcija, ili joint venture sa mirovincima kao kod HIMR..

Pokazatelji zaduženosti
Dug/kapital 140,26% 2/18 101,47% 31.12.17. 91,22% 31.12.16.

Hehe, čovjek se ovdje uvijek može dobro nasmijati.
Pare isparile, nema protustavke u bilanci, nema većih prihoda, veće ebitde, dobiti.
Kolika je amortizacija i na koju osnovicu se obračunava?

Al dobro, navikli smo na ovo od "investitora".

Lagano se spremamo za rezultate…
Q32017 -> 1.170 milijardi
Q32018 -> 1.270 bez Makarske, s Makarskom 1.350 (mislim da će je konsolidirati jer imaju moć nad društvom)
Q1-Q3.2018 -> 2B -> 46% = 920 ebitda

Investicije 2019:
Carolina -> TUI Sensimar resort – 176 soba
Marea suites -> 96 soba – 126M
Istra Camping -> 1007 jedinica (380M – 60M(2017) – 2019.g.)
Ježevac upgrade
Lanterna upgrade
Padova camping upgrade
Padova, family upgrade
San Marino upgrade
Marina upgrade
Makarska 178M (samo za standard Valamara), bez investicija
Staff residence – 60M

[/quote]

Ovako su pojedinci ismijavali i jamstva koja je Ledo davao za gazdu, pa smo vidjeli kako je to proslo…Ne kazem da je ovdje ni blizu tako, ali dug je dug i treba se vratiti i nitko me nikad nece uvjeriti da je dug bolji od love na racunu… ma kako bile male kamate…
[/quote]

Ne kažete, ali ste imali shodno za spomenuti.
Niti jedne brojke, samo laprdate.
Baš smo imali nesreću što ste navratili na naš topic.
[/quote]

Kako ni jedne brojke, pa brojke sam i prikazao, ali ne čitate.
Još jednom samo za vas, možda se ovako bolje vidi:

Dug/kapital 140,26% 2/18
101,47% 31.12.17.
91,22% 31.12.16.

P/E 21,56 2/18
19,97 31.12.17.
14,21 31.12.16.

EV/EBITDA 11,30 2/18
10,88 31.12.17.
12,30 31.12.16.

Imate sve na linku dolje:

https://www.mojedionice.com/dionica/RIVP-R-A
[/quote]

Ne trebam ja te generičke linkove, znam i sam računati.
Zašto bi meni bili bitni podaci za 2016-u?
Kakvi će podaci biti za Q3 2018? Za 1Y2018? Za 1Y2019?
To naravno ne smijete prognozirati.

Ovakve trolove koji tendenciozno (da ne kažem maliciozno) pokušavaju predstaviti stvari lošima treba tužiti i staviti u zatvor.

Kako ti nije neugodno? Što radiš u životu da si takav?
Koliko je firma investirala 2016, '17, '18?
Koji je povrat? Koliko diže prihode, ebitdu, dobit, dug sada i u narednim godinama?

O tome nećeš pisati jer je u tvome postojanju nemoguće pozitivno egzistirati.

[/quote]

Ok, po svemu sudeći upucao si svu lovu u ovu dionicu i sada sam ja kriv što je rasprodaja…
Ja ne rasprodajem, ako te zanima, već razmišljam o dokupu ako još padne prije objave rezultata, jer mislim da će biti ok. Htio sam samo reći da mislim da rast zaduženja treba pratiti i rast dobiti što se ne događa jer im rastu troškovi, što osoblja, što poreza, što kamata…ok prihodi im rastu jer imaju sve više objekata što je pozitivno..
Na osobnu razinu se ne želim upuštati u raspravu s tobom jer nema smisla…

Problem je širi, ova država tj. smjer kojim ide nije dobar. Tržište kapitala je devastirano, nema ulagača, valamar vrijedi, ali kupaca je sve manje…iz tih i brojnih drugih razloga mislim da ovo mora posjetiti razine ispod 30 u bekih 6 mj..do proljeca.. Prije toga moze i opet malo iznad 40..a onda… Trend is your friend. Bariq moze i u okladu.

No pain no Game

Boca je realno napisao. Ne navlačim ništa, ako FI bude bolji od prošle godine onda je pad samo radi.toga što netko veliki prodajem. Bilbija je.prodao puno.i.još ima puno vjerojatno, ali kupovati Atlantsku čija bi cijena danas bila 30, 50 ili 100 kn da.ju.on nije digao meni je to SF. Kada imaš milijun komada i koliko je on vec prije imao onda svaka čast kapa do poda investitoru ali prodat rivp i kupit atl. je čista kocka po meni. Zamislite osigurače i vrijednost na te dvije strane. Ja ne pridajem više vaznosti tim promjenama cijena, znam da vrijedi i da ce vrijediti uvijek.vrlo vjerojatno više nego danas jer firma stvara dobit i ima dugoročni perpektivu. Koliko ce roger vrijediti ujesen 2020.g. to mene zanima ne za 6 mjeseci. I padovi.brzi i uzleti brzi su vrlo mogući. Iznimno sam dugoročan ulaga. Zato me zanima dividenda ove godine. Uvjeren sam da ce biti puno veca nego bilo koje oročenje. Kratkoročno i u 6 mj. pojma nemam.

Danas premijer na Sveučilištu u ZG u sklopu konferencije izjavljuje: “Rast prihoda od turizma 4-5% i ostvarivanje 12 milijuna dolazaka mjesec dana ranije nego prošle godine.”

Svašta se piše ovdje… 🙂

Neke stvari su baš smiješne, tipa " trenutna tržišna kapitalizacija je najmanje duplo veća od svega što Firma posjeduje". Takvo nešto izjaviti kada ako brojimo samo smještaj u hotelima dobijemo 70 000 € po sobi vrijednost Valamara (TK / broj smještajnih jedinica u hotelima iz zadnjeg izvješća). A tu niti ne brojimo kampove koji imaju još i više smještajnih jedinica tako da su takve izjave smiješne i gl.upe.

Što se tiče zaduženja, tu isto nemam problema, zaduživanje po 2% kamate uz dvoznamenkasti rast firme… tko to ne bi htio? A vidimo da će kamate uskoro vjerojatno rasti tako da dobro da se iskoristilo to razdoblje jeftinih kamata i uzelo više duga. Osim toga, neto dug je vjerojatno trenutno na razini možda malo više od 3 EBITDA što nije puno.

S druge strane, ne sviđa mi se niti kako Barikb (rekao bih) navlači jer neke stvari koje kaže baš i nisu istinite.
Ne treba nam takvo huškanje, firma dobro stoji, IMHO ima blistavu budućnost (ako ne bude neke eko katastrofe), uskoro će upravi biti bitno da dionica raste zbog njihovih ugovora…

Dionica sigurno neće narasti 100% u godinu dana, ali neće niti pasti jako u slučaju pada tržišta. Pravi blue chip. Tko voli takve neka bude unutra, tko ne voli neka ide drugdje. Ali pisati svakakve gl.posti ovdje nema smisla.

Imam RIVP i ovo nije nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionice.

Rijetko napisan dobar post nekoga tko stoji sa dvije noge na zemlji!

Ajmo ovako….što je bolje i sigurnije ulaganje. Bilo mi je kristalno jasno dok sam čekao na recepciji i vidio pošto se prodaju sobe u Valamaru i shvatio da kućice idu po 250 ili 300 eura dnevno. Zaduženje Valamara. Ok, ali destinacije su stvorene i stvaraju DOBIT. Ne može ni skijalište raditi ako nema gondole i staze. Dugoročno treba razmišljati po meni. I dividenda RASTUĆA nije za bacit, govori puno o firmim

Nakupujte se onda Atlantske zato jer je ima tko pumpati pa će i vama napumpati tj. uvecati vaš ulog. Recesija bilo kakva ne može srušiti broj turista u Hrvatskoj, a naročito u Valamaru koji je “krema” vrh i top hrvatskog turizma. Nije problem recesija nego kako izgraditi hotel novi u Makarskoj i obnoviti sve jer to će raditi 6 mjeseci 100% nakrcano do čepa. Sjevernjacima je to Florida, osim kad je orkanska burica 😉 Plašiti recesijom u ovoj branši nema smisla, jel vi uopce znate trendove i putovanja u svijetu kojim stopama rastu. Valamar ce najviše profitirati jer najvise ulaže ali projekt po projekt, dinamički održivo. Gradnja Rapca iznimno zahtjevan projekt odrađen je na svjetskoj razini. Raspitajte se o turističkim brojkama koje slijede. Mene je iznenadilo da Valamar nije uopće spuštao cijene za izravno booking, ali to dovoljno govori o popunjenosti. Jedva čekam izvješće. Cijene su rasle i to je najveći zadatak uprave opravdati tako visoke cijene, ali igraju smišljeno. Win win opcija je što ogroman napor ulažu u vlastiti prodajni kanal SVAKE godine je VEĆI što je ogroman uspjeh i to generira profitabilnost.

pogrešno shvaćanje napisanog nije sklono samo vama

Bez puno filozofiranja, kad cijena padne ja samo dokupim. Ako išta vrijedi dugoročno onda je to Valamar….

@ boca

Kad grune kriza, kad se nema novaca, ne putuje se, nema turizma. Guverner je sinoć na tv-u rekao da će očekivana kriza u okvirima EU početi sa prezaduženom Italijom. Na to je dodao da to znači automatski i odmah najmanje 10 posto manje novaca nama u turizmu. Plus sve ostalo.
Naprosto je nevjerojatno kako pojedinci ovdje u svojem RIVP sljepilu drže glavu duboko u pijesku, a kad im se na nešto objektivno ukazuje, to nazivaju glu.ostima.
Usto, nemaju pametnog objašnjenja zašto im dionica zatrzava s tendencijom daljnjeg pada.
A to već i djeca vide.
Ovdje se proteklih sad već podosta godina odradilo što se imalo. Tko to ne vidi i ne razumije, stvarno mu niti sva sreća ovog svijeta ne može pomoći.

Ne putuje se jel…. ha ha ha Ma bravo majstore. Zbilja si tabula rasa, iz onoga što pišeš da se neće putovati mogu zaključiti da ti je znanje blizu nule, u vrlo vjerojatno visoku dozu jala.To ide zajedno.
Onda su ovi što ulažu 882 milijarde dolara godišnje u svijetu papci, a ti si stručan kadar. 1950. godine međunarodno je putovalo 25 milijuna ljudi, sada putuje oko milijardu ljudi godišnje, a do 2030. godine će putovati najmanje milijardu i osamsto milijuna ljudi.

Turizam nadmašio rast ukupnog svjetskog gospodarstva i bio najbrže rastući sektor

Sektor turizma i putovanja u svijetu je prošle godine stvorio 7 milijuna novih radnih mjesta, a rastom od 4,6 posto nadmašio je rast ukupnog svjetskog gospodarstva i bio najbrže rastući sektor, dok se u ovoj godini očekuje sporiji rast, ističe se u novom globalnom izvješću Svjetskog turističkog vijeća-WTTC.
U izvješću o ekonomskim utjecajima turizma i putovanja u svijetu, koje je WTTC (The World Travel & Tourism Council) objavio krajem ožujka, ističe se da je taj sektor prošle godine sedmu godinu za redom nadmašio rast ukupnog gospodarstva, koje je raslo 3 posto.
“Putovanja i turizam stvaraju radna mjesta, potiču gospodarski rast i pomažu u izgradnji boljih društava. Naše istraživanje pokazuje da je taj sektor prošle godine bio odgovoran za stvaranje jednog od pet radnih mjesta diljem svijeta, kao i da je posljednjih nekoliko godina zahvaljujući i vladama brojnih zemalja došlo do poduzimanja koraka za maksimiziranje potencijala tog sektora”, poručila je povodom izvješća predsjednica i izvršna direktorica WTTC-a Gloria Guevara Manzo.
Dodala je i da je 2017. u svjetskom turizmu bila i najbolja po turističkoj potrošnji, što je objasnila povećanjem povjerenja potrošača na domaćem i međunarodnom planu, pogotovo sa rastom iz Kine i Indije, ali i oporavku na tržištima u sjevernoj Africi i Europi, na koja su prethodno utjecali terorizam, prirodne nepogode i političke nestabilnosti.

Prema WTTC-ovom izvješću za 2017., turizam i putovanja su globalnom BDP-u pridonijeli s 10,4 posto ili 8.300 milijardi američkih dolara, dok je u sektoru bilo ukupno više od 313 milijuna radnih mjesta ili jedno od deset diljem svijeta, a izvoz iznosio 1.500 milijardi dolara ili 6,5 posto od ukupnog svjetskog izvoza, odnosno gotovo 30 posto od ukupnog svjetskog izvoza usluga. Ulaganja su pak dosegnula 882 milijarde dolara.
Za Europu se u izvješću navodi da je s rastom turističkog prometa od gotovo 5 posto imala izvedbu bolju nego se očekivalo, uz snažan oporavak potražnje za dalekim odredištima te unutar same Europe zbog snage europskog gospodarstva. Tome u prilog ide i podatak da su europski zračni prijevoznici prošle godine prvi puta prevezli više od milijardu putnika ili 8 posto više nego u 2016.

Naglašavajući kako dugoročni izgledi ZA IDUĆE DESETLJEĆE DO 2028. ostaju nepromijenjeni, s prosječnim rastom od 3,8 do 4 posto, iz WTTC-a napominju i da se do te godine očekuje da se broj radnih mjesta u turizmu u svijetu poveća na više od 400 milijuna

Ja drumom, ti šumom.
Nema ti pomoći.

New Report

Close