Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,24 | 61.758 | 11,792 | 5,22 | 5,26 | 0,77% |
Dug im se drastično povećao u zadnje dvije godine, pa nisam siguran koliko još imaju prostora za investiranje, uz obećanu dividendu, povećane poreze, plaće itd. Jedino ako ih mirovinci dokapitaliziraju ako je to opcija, ili joint venture sa mirovincima kao kod HIMR..
Pokazatelji zaduženosti
Dug/kapital 140,26% 2/18 101,47% 31.12.17. 91,22% 31.12.16.
Hehe, čovjek se ovdje uvijek može dobro nasmijati.
Pare isparile, nema protustavke u bilanci, nema većih prihoda, veće ebitde, dobiti.
Kolika je amortizacija i na koju osnovicu se obračunava?
Al dobro, navikli smo na ovo od "investitora".
Lagano se spremamo za rezultate…
Q32017 -> 1.170 milijardi
Q32018 -> 1.270 bez Makarske, s Makarskom 1.350 (mislim da će je konsolidirati jer imaju moć nad društvom)
Q1-Q3.2018 -> 2B -> 46% = 920 ebitda
Investicije 2019:
Carolina -> TUI Sensimar resort – 176 soba
Marea suites -> 96 soba – 126M
Istra Camping -> 1007 jedinica (380M – 60M(2017) – 2019.g.)
Ježevac upgrade
Lanterna upgrade
Padova camping upgrade
Padova, family upgrade
San Marino upgrade
Marina upgrade
Makarska 178M (samo za standard Valamara), bez investicija
Staff residence – 60M
[/quote]
Ovako su pojedinci ismijavali i jamstva koja je Ledo davao za gazdu, pa smo vidjeli kako je to proslo…Ne kazem da je ovdje ni blizu tako, ali dug je dug i treba se vratiti i nitko me nikad nece uvjeriti da je dug bolji od love na racunu… ma kako bile male kamate…
[/quote]
Ne kažete, ali ste imali shodno za spomenuti.
Niti jedne brojke, samo laprdate.
Baš smo imali nesreću što ste navratili na naš topic.
[/quote]
Kako ni jedne brojke, pa brojke sam i prikazao, ali ne čitate.
Još jednom samo za vas, možda se ovako bolje vidi:
Dug/kapital 140,26% 2/18
101,47% 31.12.17.
91,22% 31.12.16.
P/E 21,56 2/18
19,97 31.12.17.
14,21 31.12.16.
EV/EBITDA 11,30 2/18
10,88 31.12.17.
12,30 31.12.16.
Imate sve na linku dolje:
Mislim da trezor može još kupovati eventualno ovaj tjedan, jer je idući tjedan manje od mjesec dana do objave rezultata za 3. kvartal…
a tko će onda štopati ove prodajne naloge koji se spuštaju na niže i tuku po bidu? 😕
Možda ovaj put dokupim, ali sam neodlučan još uvijek…
Mislim da trezor može još kupovati eventualno ovaj tjedan, jer je idući tjedan manje od mjesec dana do objave rezultata za 3. kvartal…
a tko će onda štopati ove prodajne naloge koji se spuštaju na niže i tuku po bidu? 😕
[/quote]
ili – kome će prodati ovi što prodaju?
[/quote]
ili – kome će prodati ovi što prodaju?
[/quote]
nije grof cicija
Sva pisanija preoptimističnih ovdje, imala bi smisla kad bi trenutna cijena dionice bila na nekih 20-tak kuna.
Ovako, trenutna tržišna kapitalizacija je najmanje duplo veća od svega što Firma posjeduje. Zaduženost neću niti spominjati.
I zapravo je čudo da cijena nije u slobodnom padu, nego u kilavom, ali sigurnom.
oni koji su najviše zagovarali revitalizaciju nekretnina u turizmu/hotelima sada kada je to na pragu rasprodaju dionice hmhm
Dug im se drastično povećao u zadnje dvije godine, pa nisam siguran koliko još imaju prostora za investiranje, uz obećanu dividendu, povećane poreze, plaće itd. Jedino ako ih mirovinci dokapitaliziraju ako je to opcija, ili joint venture sa mirovincima kao kod HIMR..
Pokazatelji zaduženosti
Dug/kapital 140,26% 2/18 101,47% 31.12.17. 91,22% 31.12.16.
Hehe, čovjek se ovdje uvijek može dobro nasmijati.
Pare isparile, nema protustavke u bilanci, nema većih prihoda, veće ebitde, dobiti.
Kolika je amortizacija i na koju osnovicu se obračunava?
Al dobro, navikli smo na ovo od "investitora".
Lagano se spremamo za rezultate…
Q32017 -> 1.170 milijardi
Q32018 -> 1.270 bez Makarske, s Makarskom 1.350 (mislim da će je konsolidirati jer imaju moć nad društvom)
Q1-Q3.2018 -> 2B -> 46% = 920 ebitda
Investicije 2019:
Carolina -> TUI Sensimar resort – 176 soba
Marea suites -> 96 soba – 126M
Istra Camping -> 1007 jedinica (380M – 60M(2017) – 2019.g.)
Ježevac upgrade
Lanterna upgrade
Padova camping upgrade
Padova, family upgrade
San Marino upgrade
Marina upgrade
Makarska 178M (samo za standard Valamara), bez investicija
Staff residence – 60M
[/quote]
Ovako su pojedinci ismijavali i jamstva koja je Ledo davao za gazdu, pa smo vidjeli kako je to proslo…Ne kazem da je ovdje ni blizu tako, ali dug je dug i treba se vratiti i nitko me nikad nece uvjeriti da je dug bolji od love na racunu… ma kako bile male kamate…
[/quote]
Ne kažete, ali ste imali shodno za spomenuti.
Niti jedne brojke, samo laprdate.
Baš smo imali nesreću što ste navratili na naš topic.
[/quote]
Kako ni jedne brojke, pa brojke sam i prikazao, ali ne čitate.
Još jednom samo za vas, možda se ovako bolje vidi:
Dug/kapital 140,26% 2/18
101,47% 31.12.17.
91,22% 31.12.16.
P/E 21,56 2/18
19,97 31.12.17.
14,21 31.12.16.
EV/EBITDA 11,30 2/18
10,88 31.12.17.
12,30 31.12.16.
Imate sve na linku dolje:
https://www.mojedionice.com/dionica/RIVP-R-A
[/quote]
Ne trebam ja te generičke linkove, znam i sam računati.
Zašto bi meni bili bitni podaci za 2016-u?
Kakvi će podaci biti za Q3 2018? Za 1Y2018? Za 1Y2019?
To naravno ne smijete prognozirati.
Ovakve trolove koji tendenciozno (da ne kažem maliciozno) pokušavaju predstaviti stvari lošima treba tužiti i staviti u zatvor.
Kako ti nije neugodno? Što radiš u životu da si takav?
Koliko je firma investirala 2016, ’17, ’18?
Koji je povrat? Koliko diže prihode, ebitdu, dobit, dug sada i u narednim godinama?
O tome nećeš pisati jer je u tvome postojanju nemoguće pozitivno egzistirati.
Svašta se piše ovdje… 🙂
Neke stvari su baš smiješne, tipa ” trenutna tržišna kapitalizacija je najmanje duplo veća od svega što Firma posjeduje”. Takvo nešto izjaviti kada ako brojimo samo smještaj u hotelima dobijemo 70 000 € po sobi vrijednost Valamara (TK / broj smještajnih jedinica u hotelima iz zadnjeg izvješća). A tu niti ne brojimo kampove koji imaju još i više smještajnih jedinica tako da su takve izjave smiješne i gl.upe.
Što se tiče zaduženja, tu isto nemam problema, zaduživanje po 2% kamate uz dvoznamenkasti rast firme… tko to ne bi htio? A vidimo da će kamate uskoro vjerojatno rasti tako da dobro da se iskoristilo to razdoblje jeftinih kamata i uzelo više duga. Osim toga, neto dug je vjerojatno trenutno na razini možda malo više od 3 EBITDA što nije puno.
S druge strane, ne sviđa mi se niti kako Barikb (rekao bih) navlači jer neke stvari koje kaže baš i nisu istinite.
Ne treba nam takvo huškanje, firma dobro stoji, IMHO ima blistavu budućnost (ako ne bude neke eko katastrofe), uskoro će upravi biti bitno da dionica raste zbog njihovih ugovora…
Dionica sigurno neće narasti 100% u godinu dana, ali neće niti pasti jako u slučaju pada tržišta. Pravi blue chip. Tko voli takve neka bude unutra, tko ne voli neka ide drugdje. Ali pisati svakakve gl.posti ovdje nema smisla.
Imam RIVP i ovo nije nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionice.