Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,25 | 77.060 | 14,678 | 5,24 | 5,26 | 1,15% |
13 do 14 % je niže od najvise cijene, tako da je teško reći da je sada vrhunac vala. A vremenske prilike u travnju i svibnju su izuzetno povoljne moguće da ce biti rekordna sezona. cash se počeo slijevati u blagajnu.
Reci ti njima Roki..
Vjerojatno ce u ponedjeljak cijena dionice porast za 1 kn..sto je logično poslije isplate dividende.. Čl.2 st.23 prema Bariqb
Sa čime se vi dečki zamarate …. oće gore ili dolje za koju kunu …. radije pročitajte ovo …
http://www.glasistre.hr/3f5656fe-d116-4ac3-80fb-8b6b2d2ebafc
Uživajte u sunčanom vikendu, poreč i rovinj su krcati, provjerio jučer … pozzzz
http://www.glasistre.hr/3e3b3bb3-2a31-48fc-858b-826fea0e4614
Nešto od toga je zapalo i Valamara ….
Ako je ovo točno, to je dugoročno dobar potez, sigurno bolje nego djelovanje pri HGK …
Najveći hotelijeri kreću u akciju, u vrhu i jedan bivši ministar
Jedino nije dobro ako za prvog operativca dovedu bivšeg ministra, sjetimo se samo njegovih bajnih rezultata na čelu Rivijere …
Bariq pa kak sad pada dionica? kak si kaj rekel da bu poslije dividende ne padala i da nije nikad?! Sto naravno ni točno…pala je uvijek i više samo se uvijek vratila nakon nekog vremena..
A naravno, tako je stalno,,, zato mi i dividenda nije zanimljiva,,,jednostavnije prodat pa kupit kad padne imas odmah lovu a ako imas starije dionice ni porez ne placas 🙂
[/quote]
eto još jednom se potvrdilo, da ste mogli prodat petak zaradit više od dividende i ne platit porez ako imate dionice due od 2 godine, klasika
zato mi i dividenda nije nešto extra šta čekam od dionica, nek kompanija samo radi super, i ostvaruje dobit, i nek je reinvestiraju nazad u biznis….. rast cijene mi je puno bolje nego sama dividenda 🙂
Gledam malo usporedbu zaposlenih par turistickih drustava s obzirom na ove poteskoce oko trazenja zaposlenih zanimljiva mi je jedna stvar u 2017 godini omjer zaposlenih u sezoni i van sezone u odnosu na pocetak godine kod RIVP, MAIS, PLAG i HUPZ za lrh mi fale neki podaci pa je ne usporedjujem te arnt nisam uzeo u obzir jer utjecajem cijelogodisnjih hotela isto ne bi puno zakljucili jer je promjena relativno nova, iako sam ubacio Hupz vise radi buduceg utjecaja na maistru uglavnom oscilacija je ovakva rast s obzirom na najnize stanje s pocetka godine pa na najvece
RIVP +133%
PLAG +75%
MAIS + 71%
HUPZ +10% (ocito s obzirom da ima cijelogodisnji turizam pa je najmanja i oscilacija )
Ocito da ili RIVP ima najvecu sezionalnost poslovanja pa su potrebe za radnom snagom izrazenije u sezoni nego van sezone ili losije tretira radnika zadrzavajuci nizi broj stalno zaposlenih radi ustede na izdvajanjima za radnike cini mi se izgledniji ovaj drugi dio, s druge strane znam da smo komentirali proslu godinu da su rashodi za radnike rasli brze od prihoda, a to se cini mi se vidi iz razloga sta su odlucili veci broj ljudi drzat u stalnom radnom odnosu nego prijasnjih godina tesko je reci ali za primjer broj zaposlenih 12.2016 je bio 2197 dok je 12.2017 2854 to je rast od 30% sumnjam da prihodi taj rast mogu pratit mislim da je vise rijec o promjeni politike uzrokovan promjenama na trzistu rada i zadrzavanja vise ljudi ali tesko je reci unaprijed.Tako da je po meni realno ocekivat vece rashode s te osnove prije kod RIVP nego kod ostalih spomenutih jer je oscilacija veca.
S druge strane zanimljiva mi je jos jedna stvar izmedju ova prva tri naime prosle godine RIVP i PLAG su najmanji broj zaposlenih imali na kraj godine dok je Maista najmanji broj zaposlenih imala tek u prvom kvartalu s cime bi se logicno zakljucilo da maistra prosjecno duze drzi zaposlenike u radnom odnosu nego prva dva.