RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 26.11.2024. u 05:01
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,25
77.060
14,678
5,24
5,26
1,15%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

13 do 14 % je niže od najvise cijene, tako da je teško reći da je sada vrhunac vala. A vremenske prilike u travnju i svibnju su izuzetno povoljne moguće da ce biti rekordna sezona. cash se počeo slijevati u blagajnu.

Reci ti njima Roki..
Vjerojatno ce u ponedjeljak cijena dionice porast za 1 kn..sto je logično poslije isplate dividende.. Čl.2 st.23 prema Bariqb

No pain no Game

Sa čime se vi dečki zamarate …. oće gore ili dolje za koju kunu …. radije pročitajte ovo …
http://www.glasistre.hr/3f5656fe-d116-4ac3-80fb-8b6b2d2ebafc
Uživajte u sunčanom vikendu, poreč i rovinj su krcati, provjerio jučer … pozzzz

http://www.glasistre.hr/3e3b3bb3-2a31-48fc-858b-826fea0e4614
Nešto od toga je zapalo i Valamara ….

Kaj nije danas prvi dan bez prava na divku?

Dajte mi jeftino da vam prodam skupo.

15.05.

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Danas je prvi dan trgovanja bez prava na dividendu!

Ako je ovo točno, to je dugoročno dobar potez, sigurno bolje nego djelovanje pri HGK …

Najveći hotelijeri kreću u akciju, u vrhu i jedan bivši ministar

Jedino nije dobro ako za prvog operativca dovedu bivšeg ministra, sjetimo se samo njegovih bajnih rezultata na čelu Rivijere …

Bariq pa kak sad pada dionica? kak si kaj rekel da bu poslije dividende ne padala i da nije nikad?! Sto naravno ni točno…pala je uvijek i više samo se uvijek vratila nakon nekog vremena..

No pain no Game

Moje mišljenje je da će cijena dionice pasti za iznos dividende.Pozdrav.

A naravno, tako je stalno,,, zato mi i dividenda nije zanimljiva,,,jednostavnije prodat pa kupit kad padne imas odmah lovu a ako imas starije dionice ni porez ne placas 🙂
[/quote]

eto još jednom se potvrdilo, da ste mogli prodat petak zaradit više od dividende i ne platit porez ako imate dionice due od 2 godine, klasika

zato mi i dividenda nije nešto extra šta čekam od dionica, nek kompanija samo radi super, i ostvaruje dobit, i nek je reinvestiraju nazad u biznis….. rast cijene mi je puno bolje nego sama dividenda 🙂

Predsezona u Poreču …
https://novac.jutarnji.hr/incoming/porec-obara-turisticke-rekorde-za-vinistru-35-posto-vise-turista-nego-lani/7359165/

Gledam malo usporedbu zaposlenih par turistickih drustava s obzirom na ove poteskoce oko trazenja zaposlenih zanimljiva mi je jedna stvar u 2017 godini omjer zaposlenih u sezoni i van sezone u odnosu na pocetak godine kod RIVP, MAIS, PLAG i HUPZ za lrh mi fale neki podaci pa je ne usporedjujem te arnt nisam uzeo u obzir jer utjecajem cijelogodisnjih hotela isto ne bi puno zakljucili jer je promjena relativno nova, iako sam ubacio Hupz vise radi buduceg utjecaja na maistru uglavnom oscilacija je ovakva rast s obzirom na najnize stanje s pocetka godine pa na najvece

RIVP +133%
PLAG +75%
MAIS + 71%
HUPZ +10% (ocito s obzirom da ima cijelogodisnji turizam pa je najmanja i oscilacija )

Ocito da ili RIVP ima najvecu sezionalnost poslovanja pa su potrebe za radnom snagom izrazenije u sezoni nego van sezone ili losije tretira radnika zadrzavajuci nizi broj stalno zaposlenih radi ustede na izdvajanjima za radnike cini mi se izgledniji ovaj drugi dio, s druge strane znam da smo komentirali proslu godinu da su rashodi za radnike rasli brze od prihoda, a to se cini mi se vidi iz razloga sta su odlucili veci broj ljudi drzat u stalnom radnom odnosu nego prijasnjih godina tesko je reci ali za primjer broj zaposlenih 12.2016 je bio 2197 dok je 12.2017 2854 to je rast od 30% sumnjam da prihodi taj rast mogu pratit mislim da je vise rijec o promjeni politike uzrokovan promjenama na trzistu rada i zadrzavanja vise ljudi ali tesko je reci unaprijed.Tako da je po meni realno ocekivat vece rashode s te osnove prije kod RIVP nego kod ostalih spomenutih jer je oscilacija veca.

S druge strane zanimljiva mi je jos jedna stvar izmedju ova prva tri naime prosle godine RIVP i PLAG su najmanji broj zaposlenih imali na kraj godine dok je Maista najmanji broj zaposlenih imala tek u prvom kvartalu s cime bi se logicno zakljucilo da maistra prosjecno duze drzi zaposlenike u radnom odnosu nego prva dva.

Ignore : renči

New Report

Close