Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,25 | 65.969 | 12,558 | 5,22 | 5,26 | 0,00% |
I ne samo da kvalitetu usluge prati cijena smjestaja, nego, cini se, sudeci po zadnja dva trgovinska dana, i cijena dionice Valamara.
Ma ovdje nema zime, ovo je savršeni balans za portfelj, a sezona pred vratima 😎🍷
Ne toliko vezano za Valamar koliko za turizam u Hrvatskoj, ali jucer sam se neugodno iznenadio u Vrbniku na Krku. Citam o nedostatku radnika i mislim si kako je to sve novinsko napuhavanje, a kad jucer dodem u prepuni Vrbnik, a konoba restorana Nada zatvorena. Kazu da im fali 7 radnika i da ih nikako ne mogu naci. Za one koji ne znaju, Nada je restoran viseg ranga i vjerujem da ni place nisu lose.
Krk je pun puncat turista i nisam nikada vidio da je u petom mjesecu bas toliko pun. Medutim, mozemo imati najbolje smjestaje, ali ako popratni sadrzaji nece pratiti to ne pise nam se dobro.
riječ je o tome da radnike ne mogu naći oni koji su zacrtali plaću 4 do 5 tisuća kuna za 12-14 sati radi bez dana odmora u tjednu. a to što vi mislite da plaće nisu loše to je samo vaše nepoznavanje stvarnosti. vlasnici takvih objekata su prekaljeni ugostitelji koji plaćaju vrlo malo poreza, imaju vinoteke, trgovine, apartmane osim restorana i svo vrhnje u restoranu uberu u sezoni. po trgovinicama rade rođaci i studenti. takav gazda jednostavno ne želi upogoniti restoran za 1 ili 2 produžena vikenda jer njemu 5.000 eura manje ili više ne znači apsolutno ništa na godišnjoj razini, a puno je posla oko organizacije. Zarada u sezoni je nepoznavatelju nevjerojatna i ne bi to vjerovao koliko je. Trend oko viših plaća će se postupno mjenjati, ali vrlo sporo i polako jer sit gladnome vrlo malo vjeruje. Oni samo na žlahtini pod koju se prodaje jeftina graševina uz minimalne dodatke zarađuju basnoslovno. Oko 7 do 8 puta kada se prodaje u trgovini u bocama, a 20 puta ili 30 puta u restoranima ili nekim hotelima
Valamar Riviera: Prihodi u prvom kvartalu skočili 39% Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 30.04.2018. – 17:28:43
POREČ – U prvom tromjesečju 2018. godine Valamar Riviera ostvarila je izuzetno dobre poslovne rezultate zbog ranijih uskrsnih blagdana te uspješne realizacije većeg broja događaja u destinacijama Krk i Dubrovnik čime je zabilježen 39%-tni porast prihoda od prodaje s 28 milijuna kuna na 39 milijuna kuna.
http://www.seebiz.eu/valamar-riviera-prihodi-u-prvom-kvartalu-skocili-39/ar-174459/
Pa zar nije izvješće zapravo lošije nego prošle godine, gubitak je veći za 30 mil kn, tj 20% ?
Ima netko ideju zasto turisticka firma koja se siri i raste, ima vise imovine, zaposlenika radi veci gubitak nego prosle godine u kvartalu u kojem su gubici konstanta? Bas se i ja pitam zasto se gleda prihod,a ne dobit..hmmm
izvješća od ove godine i prošle godine nisu usporediva zbog širenja i novih akvizicija
ako imaš nove hotele onda imaš i veće troškove kad nije sezona, ali kad bude sezona …
izvješća od ove godine i prošle godine nisu usporediva zbog širenja i novih akvizicija
ako imaš nove hotele onda imaš i veće troškove kad nije sezona, ali kad bude sezona …
Nadam se da ne odgovaras meni jer je moj post bio ironija..
Došli izvješće (moglo je i ranije op.a.)…
Htjeli smo vidjeti dvije stvari:
Povećanje bukinga, vidimo da je ostvareno, samo ne znamo koliko. Maistra ima 14%, recimo da smo i mi tu negdje 10-12%. Ne vidim neki značaj tog bukinga, odnosno povećanja…Samo znači da si iste kapacitete prodao ranije, po čak možda nižoj cijeni. Ostavimo to firmi da se bavi s tim, ipak je to operativni dio.
Što se tiče glavnog dijela, najbitnije je da su investicije završene. Argosy već radi, Maro se otvorio 27-og, a Imperial ovih dana.
S ovim izvješćem imamo i konačno sve brojke (moj izračun, točan koliko sam mogao najbolje napraviti).
149 novih soba
136 unaprijeđenih soba
308 ažuriranih soba
593 sobe
23 novih glamping
267 novih kućica
50 zamijenjenih kućica
340 kućica
Dakle skoro tisuću novih premium i upscale kapaciteta.
Hrpa još malih i velikih poboljšanja, što u kampovima, što u hotelima.
Moj cilj je 710M ebitda ove godine uz zadržavanje postojeće marže. Mislim da je kombinacijom porasta od postojećih kapaciteta i ovih novih, to moguće. Za otprilike 6 mjeseci to ćemo saznati u najavi menadžmenta.
U međuvremenu, zabavit ćemo se skupštinom i integriranim izvješćem koje je meni osobno najdraže.
Živili!
P.S. Vidim da se trend obrnuo prema gore. Nadam se da niste podlegli psihologiji i prodavali. Ako uspješno surfate na valovima, svaka čast 🙂
Tko bi gori sad je doli, a tko doli gori ustaje. Fali 6 kn do ATH nakon toga vu pratit rast. plus toga dividenda je u cijeni. Nisam još zadovoljan ali ću biti. 4% rasta na RIVP me ne impresionira. Ovih 6 kn proždro je g. Todorić. Ali ne žalim se cijeli auto u nekoliko dana povećana moja imovina.
koji je zadnji dan za kupiti RIVP i dobiti dividendu?
u pon. i danas vidljiv je ogroman interes kupaca i rast cijene, tako da bi do zadnjeg dana roka za dividendu cijena lako mogla i na 45 kn