Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,26 | 31.473 | 5,986 | 5,24 | 5,26 | -0,38% |
Sve su slike krasne i lijepe, međutim to nitko ne valorizira jer dionica i dalje pada.
Hoće doći do 35,00 jer tu je čekam, pa makar i dalje kasnije padala.
Sve su slike krasne i lijepe, međutim to nitko ne valorizira jer dionica i dalje pada.
Najvjerojatnije neće,međutim uz ovakav rast i vrijedost same firme to bi značilo samo povoljniju kupnju.
U svijetu vlada nemir i to se odražava na cijelo tržište ,dugoročno ovo gledam kao dobru priliku.
Ovo šta se dešava na burzi je čista špekulacija. Fond menađerčići ruše cijenu kako bi se što jeftinije ukrcali. Argumenata za pad cijene nema, dapače argumenti su da bi dionica lagano trebala rasti. Objašnjeno u predhodnim postovima od kolega, pa ne bi trošio riječi.
Tako nesto ce i bit.
Nisu fond menadžerčići nego jedan veliki investitor (za kojeg svi znamo kako se zove) koji iz nekog razloga treba gotovinu. Da li samo ujednačava portfelj ili pokriva dokapitalizacije koje je radio u zadnjih godinu dana, to samo on zna.
Dosada nije prodavao dionice na tržištu ako je izlazio iz neke pozicije tako da ta opcija vjerojatno nije u igri.
U svakom slučaju, svi znaju o kome je riječ i znaju da ima puno dionica i da može prodavati još mjesecima.
interes je vecinskog da zamjeni dividendu za dionice po što povoljnijon nižoj cijeni. put prema 34/35 kn je sasvim otvoren. nema likvidnosti ni kupaca. još ide i dividenda. bit ce lijepa zarada ako krene gore oporavak za kupce ispod 40 kn
interes je vecinskog da zamjeni dividendu za dionice po što povoljnijon nižoj cijeni. put prema 34/35 kn je sasvim otvoren. nema likvidnosti ni kupaca. još ide i dividenda. bit ce lijepa zarada ako krene gore oporavak za kupce ispod 40 kn
Upravo zato sam za to da nema zamjene dividende za dionice
kolega, VI želite reći da večinski namjerno ruši cijenu da bi dobio više dionica za isti iznos dividende ? onda možemo razmišljati na način da i ostali veliki dioničari (a znamo koji su to) rade isto … čak bi se i prije kladio na tu varijantu, a ne na ovu prvu, jer ne znam čije bio to dionice prodavao večinski, a znamo koje dionice prodaju ostali veliki dioničari ….
inače, baš mi je zanimljivo koliko se svi skupa ‘nervirate’ oko trenutne cijene rivp-a, a stvarno ne znam čemu …. večinski će do kraja godine odraditi prijenos dionica na vlastito ime (sa epic-a na privatne osobe) a nakon toga dvije godine moratorij na prodaju inaće plačaju porez na kapitalnu dobit, što značiu da nema prodaje barem do kraja 2020 godine (ne znači da prodaju neće dogovoriti ranije). pa onda kako njima, tako i nama, zar zaista netko misli da će krajem 2020 godine prodaja ići po bijednih 40 kunića ? ja ne, zato me sve ovo i ne dira previše … a trejderima želim sve najbolje, uživajte ….
39 kn ce se teško obraniti. Ipak čudno da nema jakih naloga na recimo 36, 37 ili 38 kn. Nisam mislio da vecinski prodaje nego da utječe na druge načine. dozvoljene ili nedozvoljene u tajnosti. šteta da sam zadnje kupovao nekoliko kn skuplje. nisam ocekivao da ce ispod 40 kn, a sada se 35 kn čini vrlo blizu
Dojam je da nije bitna cijena nego da je samo bitno prodavatelju da proda bez obzira na kunu dvije ili pet niže