Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,26 | 14.372 | 2,733 | 5,24 | 5,26 | 1,15% |
Jesi ziher da je to isti skrbnički u svim tim dionicama?
Nemoguće da je Bakić, fond je. Na mojedionice ako uđete u skrbnički, račun ima 4.4B HRK imovine
Govorim o RIVP
je li to prodavač rasprodao što je želio ili čeka 15.55 sati ?
Neki čudan prodavač kada toliko pritišće cijenu kao da mu nije u interesu da cijena naraste pa da dobije više.Očito ima toga dosta ili je u pitanju nešto “drugo”.
Prošle godine je od ožujka do lipnja cijena isto nakon pada tavorila oko 40 i onda nakon isplate divke porasla 20%. Nemam ništa protiv istog scenarija 🙂
zeljko vecinski imaju i svi veliki kristalno jasan interes da cijena stoji dok ne zamjeni dio dividende za dionice. radi se velikom iznosu. sumnjam da ce u srpnju ili kolovozu biti 40 kn. mali ulagatelji nemaju likvidnosti toliko da pokupe a veliki igrači imaju interes i prebacivati. vodeci mjenja za dionice
ok, kod obračuna divke dobiti će više dionica, ali on prodaje sada dionice kojih više neće imati kada skoči cijena ili da počne kupovati nakon isplate divke ako bude prodavača, koji nisu tako ludi da prodaju dionice ako cijena ide gore. Za razmisliti im je, a možda se i pređu.
…ali on prodaje sada dionice kojih više neće imati …
a kome ih prodaje? što ako ih prodaje svojoj ženi? u konačnici će ih “oni” ipak imati, a s ovakvom “prodajom” su samo “držali” cijenu
Prošle godine je od ožujka do lipnja cijena isto nakon pada tavorila oko 40 i onda nakon isplate divke porasla 20%. Nemam ništa protiv istog scenarija 🙂
ako se to dogodi, a mislim da nece, ja sam vani 100% sa svom RIVP koju imam.
Takamina, niste u pravu. Na današnji dan prošle godine bila je 43,01 da bi se oko te cijene kretalo sve do kraja kolovoza i tek tada je krenula prema gore.
Nema nam druge nego strpljenja, pa da vidimo i to.
Ok, krivo napisano. Ne uzimajmo u grubo, no činjenica je da je pritisnuta prema dolje na 40 netom prije isplate dividende u dionicama, a onda je popuštao pritisak na bid kroz sljedeća 2-3 mjeseca. O svojim sumnjama su na tu temu pisali i iz Udruge. Ovo mi malo smrdi na sličan scenarij. No, okolnosti tada i danas su i na burzi drugačije……