RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 19:43
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,24
87.611
16,719
5,20
5,24
-0,76%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

pbz skrbnič i dalje iskipava

zašto mi je izbrisan post pitam moderatora mada uopće nije bitno

To je povećanje od 500 eura, odnosno 33% za članove i 20% za presidentea i zamjenike.

Ispravak – zamjenici Lanschützer i Markoč su do sada imali 1500 eur, a sada ce dobivati 3000 eur / mjesecno.

Kad se sve zbroji – skoro milion kuna više za naknade NO— nego prošle godine.

Milion tu, pa milion za troskove bespotrebnog pripajanja, pa milion za prostor u Epicovoj zgradi u Becu… sada postaje jasno zasto neke turisticke kompanija imaju EBITDA marginu 45%, a Valamar muci muku sa 35% 🙁

I još im placaju hotele 4 ili 5 zvjezdica. ajde bogati zar nisu 3 dosta tuš vamo tuš tamo jel te. ipak raste i meni dividenda svake godine i cijeli bizmis i moj broj dionica mojom odlukom da ulažem, dok tako sve raste briga ne gdje spavaju i sa kime

Evo, kolega Štefek, krajnjim naporima nakon cca 50 km i 1200 visinaca, ostalo mi snage još i za pofotkat Maro resort … fotke friške na današnji dan …
na sreću, došla žena po mene autom, pa nije trebalo i doma pedalirat …
pozzz

Stavi kao link negdje izvan poslovnog jer se ne vidi attach dok admin ne odobri.
Npr. Dropbox kao javni link

može li netko poslati točan link gdje se na nalazi obrazac za 1/4 dividende u dionicama

Evo, kolega Štefek, krajnjim naporima nakon cca 50 km i 1200 visinaca, ostalo mi snage još i za pofotkat Maro resort … fotke friške na današnji dan …
na sreću, došla žena po mene autom, pa nije trebalo i doma pedalirat …
pozzz

Super, hvala na slikama.
Vidim radi se i nedjeljom popodne, otvaranje je 27.4 tak da stignu napraviti. Uhodavanje će ipak malo potrajati.
Jedino mi nije jasan onaj objekt u “dvorištu”, možda je moglo i bez toga.

Kažu da se ništa ne mijenja s ovim zadnjim korporativnim akcijama. Osim što su im malo porasli apetiti oko naknada članovima NO. Neka me ispravi netko ako zna za Društvo sa samo približno ovakvim naknadama.

Ne smeta ni nova dividenda u dionicama koja odgovara samo pravnim osobama.

Stranica 5
Vaš link …

Još jednom se vidi što radi marketing i da su zbog plaćenih oglasa i dalje omiljeni unatoč svemu što rade u pozadini.

Naravno da smeta. Smeta puno stvari koje su vecinski vlasnici progurali, smeta i to sto zbog svih tih stvari nikada ne mozemo biti sigurni izvlaci li se i vise novca kroz npr.preplacene usluge ili slicno, ali uz sve to izvjesca napreduju ocekivanim tempom, dionica je za zse vrlo likvidna, dividenda je tu (iako bih u ovom slucaju radje da je nema ali u kontekstu odnosa prema investitorima je bitna) itd.itd. i zato je omiljena.

Stvar je samo u tome sto nam je trziste strasno neefikasno, pravna drzava ne postoji, zastita malih ulagaca je ne postoji i tesko je kvantificirati neke rizike, pogledajmo samo neke druge primjere za ulaganje

Agrokor – sve dionice u smecu. Neki ce reci da su te firme i bile smece i da se raspad mogao ocekivati ali to je laz, ovakav rasplet za male dionicare nitko nebi predvidio prije 2-3 godine.
Gradjevinari – svako malo pokazu malo zivosti pa nazad u minus, korak naprijed – nazad dva
Industrija – koja industrija?
Prehrana – podr, kras sa groznim poslovanjem zbog losih vlasnika ili na drugoj strani uvijek solidno vrednovan npr.atgr
ADRS – kategorija za sebe, sila od kompanije ali ako vecinski smeta za Valamar, sto reci na ovog?
HT, ERNT i ostali – poslovanje i dionica stagnira/pada godinama
Banke – taman kad su postale jeftine za kupiti ih pometu otpisi za agrokor
Ostali turisti – mozemo mi piskarati koji je turist jeftiniji od drugog na temelju jednog ili drugog pokazatelja, ali znamo da burza ne funkcionira po tim matematickim formulama tako da tesko da neki moze jasno izjaviti da je bolja prilika od RIVPa pa makar to bilo samo zato jer RIVP ima vecu podrsku ulagaca. Gleda se dobit, ulaganja, p/e, ebit, ovo ono i onda taman kad pomislis da si value investitor ti s burze jave da ces dionicu za pola godine mozda moci prodati samo preko plavog oglasnika (slucaj pevec i odjednom snho alfabeta) ili uzmes npr.prfc pa 4 godine dobijas na sudu pa odjednom izgubis?.

S jedne strane grozne kompanije s jos gorim vlasnicima, a s druge strane manje kompanije koje na papiru izgledaju kao odlicne prilike ali s ogromnim skrivenim rizicima. Kako kvantificirati te rizike? Koliki popust u odnosu na RIVP treba neka kompanija imati da mi bude omiljenija ako postoji opcija da mi vecinski “uzme sve”? Nekako se odjednom naknada nadzornom odboru i ne cini tako losa, gospoda iz Austrije ipak ima malo bontona pa daju pusu i koriste vazelin.

Hotelijeri najavljuju više cijene za ovu sezonu

Iz najveće hotelske kompanije u Hrvatskoj, porečke Valamar Riviere, ističu da su i za Uskrs, kao i za cijelu predstojeću sezonu zadovoljni bukingom te da očekuju dobre rezultate.
“Za Uskrs ćemo u svim destinacijama gdje poslujemo imati otvoreno većinu hotela, pa ćemo tako u Poreču goste primiti devet hotela, u Rapcu dva, u Puli jedan, dok će u Krku biti otvoren i hotel i kamp s pet zvjezdica, a u Rabu i Dubrovniku po dva hotela”, kažu iz Valamara.

Smješno da na ovoj cijeni nema toliko likvidnosti da pokupi po 40,xx kn.
Vjerujem da ćemo u ljeto, nakon što se sklopi i ta fucking nagodba A. ovih se cijena RIVP
sjećati kao elementarne nepogode. Sa druge strane prodavač ima tko zna koliko još robe na lageru.

Dioničari turističke kompanije do 30. svibnja moraju se izjasniti kod SKDD-a kakvu isplatu žele.
Već drugu godinu zaredom Valamar Riviera odlučila se da dio dividende dioničarima koji to žele isplati u dionicama.
Turistička kompanija pozvala je u petak na skupštinu dioničara koja će se održati 8. svibnja u Rapcu. Na skupštini će dioničari, između ostaloga, odlučivati i o prijedlogu isplate dividende od 90 lipa po dionici. Dioničari koji do 30. svibnja dostave u Središnje klirinško-depozitarno društvo (SKDD) izjavu o isplati u dionicama, dobit će četvrtinu dividende u vrijednosnicama te kompanije.
Ostatak dividende bit će, naravno, isplaćen u novcu. Na pitanje Poslovnog dnevnika koliko je dioničara prošle godine izabralo ovu opciju, iz Valamara su odgovorili kako se za dividendu isplaćenu dijelom u dionicama odlučilo njih 1976.
“Valamar Riviera uvela je takav model smatrajući ga dobrim i primjerenim budući da daje mogućnost dioničarima da slobodno izaberu isplatu dividende samo u novcu ili u novcu i dijelom u pravima – dionicama. Dakle, dioničarima će SKDD izvršiti isplatu dividende u novcu, a samo dioničarima koji žele i koji to priopće dostavom izjave SKDD-u, dividenda će se dijelom isplatiti u pravima-dionicama”, poručili su iz Valamara.
Dividenda se isplaćuje 7. lipnja, a od 14. svibnja dionicom se trguje na burzi bez prava na nju.

Fini paketi na RIVP i ARNT danas. NB ili?

Nemoguće da je Bakić, fond je. Na mojedionice ako uđete u skrbnički, račun ima 4.4B HRK imovine
Govorim o RIVP

New Report

Close