RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 06:12
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,26
31.473
5,986
5,24
5,26
-0,38%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

U Austriji nema poreza na kapitalnu dobit za auslander gmbh.
Porez na nasljedstvo je ukinut takodjer.
Mogu s dionicama raditi što hoće bez poreznog gubitka.

Jedina razlika je što oni imaju austrijance, a mi hrvate.
Ja sam do neba zahvalan epic-u. Da je to bilo u našim rukama, sad bi država prodavala još 10 maestrala da ih valamar nije okrupnio.

Nisam obvezan platiti porez u Hrvatskoj 90% jer sam toliko dionica kupio prije više od
2 godine a ostatak će proći. 2 godine brzo prođe. Austrijanci fizičke osobe plaćaju
porez na kapitalnu dobit i za domaća i za inozemne prihode, ali ne zanimaju me detalji jer
nemam veze sa Austrijom u tom smislu.
Austrija i Hrvatska imaju ugovor o izbjegavanju 2x oporezivanja.
Na pola investicijskog ciklusa sigurno neće prodavati Valamar, kao što se ni auto ne prodaje
do pola sastavljen, osim u mogućim iznimnim situacijama.

Peršurić je kazao da je istina da manifestacije na svjetskoj razini, poput turnira u odbojci na pijesku Swatch beach volleyball Major series 2018 neće biti, ali Grad za to ne može izdvojiti enorman novac koji se traži. Velenik je dodao da su dosad troškovi za turnir Major series bili 7,5 milijuna kuna, a za iduće izdanje zatraženo je 18,8 milijuna kuna, što je preskupo.

izvor: http://porestina.info/porec-dogodine-nece-imati-turnir-u-odbojci-na-pijesku-major-series/

http://www.seebiz.eu/turisticke-kompanije-rezultatima-opravdale-ocekivanja/ar-172241/
valamar standardno i očekivano

Očito da ide u pravcu ispod 40 kn. Kunu dvije ili 5 kn do 35 kn vidjet cemo. Zar sezona nije rasprodana, a posezona se puni iznad svih očekivanja. Strpljeni spašeni…

Kolega barikb, Vi kao da ste izašli pa drukate na pad??
Koji bi bio razlog da se ne krene zapravo prema 50??
Svaki dan neke dobre vijesti odavde i iz turizma uopće, tako da onih prošlogodišnjih 48 prije Todexa bi trebala vrlo brzo biti dosegnuto i prijeđeno!
Trenutna cijena kad se umanji dividenda je već na 40, a vidimo prošlogodišnji rezultati bili odlični, ove godine (i svake sljedeće) još bolji…
I netko bi da cijena pada a ne da raste??

Cini mi se da je kolega Barikb u dump and pump
fazi…

Bariqb, pa sta bilo sad ?! Rikverc wartburg limuzina?!

No pain no Game

Ocito firma ce i dalje rast medjutim ocito svi misle da ce rast sporije nego do sada pa prema tome onda i multiple se trebaju korigirat na nize koje su primjenjenije toj brzini rasta da bi dionica postala atraktivnija s druge strane dugovi su narasli pa su se i rizici povecali, dok troskovi zaposlenih postotno rastu brze od prihoda u prosloj sezoni, a i u ovoj su to vec najavili dizanje placa, a i nema bas vise onih koji su dionicu gurali jos su i prodavali pa su i oni bili uteg sve su to faktori koji su bitni kod odrzavanja vecih multipli, moguce da cijena ostane na istoj razini dok se ne pokaze kroz rdig ali realno ne vidim razlog da netko se zuri pri kupnji kad nema razloga da kroz kratki rok nesto se desi da opravda navalu na kupnju sezona tek pocimlje ima vremena za kupit ako se opravda razlog, istina ako netko moze predvidit poznavajuci tako dobro poslovanje sta nas ocekuje na kraj godine i koliki ce rast bit u konacnici onda mozda i vidi opravdanje zaletit se na kupnji ali multiple su vec velike pa da se radi sad o ne znam kojoj premiji da bi se ljudi zurili.

Ignore : renči

U ime Valamar Rivere Denis Prevolšek iznio službeni stav tvrtke, već izrečen na sjednici Turističkog vijeća TZ-a, po kojem predloženi program rada nije zadovoljavajući za Poreč kao vodeću hrvatsku turističku destinaciju. Plan za 2018., po Valamaru, pokazuje da je Poreč ostao bez nekoliko za destinaciju važnih manifestacija a da se istovremeno nije pronašlo rješenje kako ih zadržati ili kreirati nove.

izvor: http://www.glasistre.hr/b70bafd5-9e0b-4d83-888f-3f0fc2fe8b70

Ovo sa.rsstom i multiplama je apsolutno točno.
Multiple p/E p/B p/S itd (znači klasici) su u biti težnja tržišta da diskontiranbudućnost u sadašnjost(međutim često neefikasno).

Tako da nije jednom bilo da očekivanja padaju brže negi fundamenti rastu tako da rezultat je pad cijene dionice iako firmi ide bolje 😀

New Report

Close