Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,26 | 31.473 | 5,986 | 5,24 | 5,26 | -0,38% |
I kako misle time izbjeći porez? Koji porez? Na dobit? Jer ima puno poreza (i prireza) kod nas,lamentiraj malo
I kako misle time izbjeći porez? Koji porez? Na dobit? Jer ima puno poreza (i prireza) kod nas,lamentiraj malo
Pa napisao sam – porez na dobit. Kako?
Ako npr. Lanschützer želi prodati svoj udio u Valamaru to je do sada mogao tako da Epic proda proporcionalni (njegov) dio dionica koji bi onda EPIC-u postao prihod, na koji bi onda EPIC platio porez na dobit i Lanschützer bi dobio novac od prodaje umanjen za (Austrijski) porez na dobit.
Nakon ovog pripajanja Lanschützer će postati direktno vlasnik dionica i moći će ih prodati bez plaćanja poreza na dobit.
@What – slažem se da nisu ogromni novci za Valamar, ali ako je i tisuću kuna na ovjeravanje dokumenata kod javnog bilježnika (a sigurno je puno više) ovdje se krši jednakost dioničara kojeg definira ZTD čl. 211 – budući se izlazi u susret jednom dijelu dioničara na račun drugih.
Ponavljam – pripajanje EPIC-a nema nikakvu vrijednost za Valamar niti za druge dioničare osim za kontrolne.
To je sve točno kolega darkwanderer što ste napisali, ali recite mi dali biste i vi u takvoj situaciji napravili isto, pokušali izbjeći plačanje poreza ? uostalom to je sasvim legitimno, pokušati platiit što je moguće manje poreza, nebitno kojoj državi. Isto tako, ne zaboravite da od dana stjecanja dionica mora proći najmanje dvije godine kako bi se iste mogle prodati bez poreza, tako da ja gledam na to kao pripremu za prodaju krajem 2020 ili 2021 godine (ako se upišu kao vlasnici dionica do kraja ove godine, lockout će im isteći krajem 2020 godine). znači, do tada smo mirni … a to što će to da košta valamar koju tisićicu kuna, neka im, zaslužili su …. ja svoje pare ne bi znao tako oploditi kako su mi ih oplodili oni … hvala im na tome …
Evo kaže ovdje:
Sukladno relevantnim propisima, konačna odluka o odobrenju predloženog pripajanja će biti predmet odlučivanja glavnih skupština društava koji sudjeluju u pripajanju, a koje uprave namjeravaju sazvati nakon što zaprime izvješće revizora pripajanja, te nakon što Nadzorni odbor provjeri namjeravano pripajanje temeljem izvješća uprava i izvješća revizora pripajanja.
Dakle, Valamar treba platiti reviziju pripajanja. Budući je vrijednost firme koja se pripaja 2,3 milijarde kuna, probajte izračunati koliki će to biti trošak. Ovdje je cjenik:
https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2006_06_63_1521.html
Valamar revizorsko izvješče ionako treba napraviti do 30.04.2018 i objaviti ga na burzi, nekako sumnjam da će radi pripajanja raditi duplo, ne izgledaju mi oni baš kao neki rasipnici, barem do sada nisu bili … za EPIC će si ionako platiti sami … prema tome, nije neki trošak, uostalom koliki je to trošak možete lako saznati običnim pitanjem na skupštini (možda da pošaljete upit udruzi malih dioničara valamara, oni obično za skupšinu pripreme hrpu pitanja, pa ….) ….
Valamar je već napravio revizorsko i objavio ga.
Revizorski
Nego, danas naslovnica poslovnoga “Počeli pripremu terena za prodaju udjela u Valamaru”.
Čak i EPIC dao izjavu…i žele direktno biti suvlasnici Valamara 🙂
Everybody’s darling 🙂
Ja i dalje navijam da se spojimo/kupimo Falkensteiner. To bi bio posao stoljeća.
Opet se netko gadno iskrcava, neznam kako to protumačiti.
Da li vidi negdje bolju priliku za ubost.
istina vrijednost u odnosu na 31.12. pala je 5%, a u odnosu na godinu dana 3%.
Obzirom na rezultate i planove mislim da bi ipak trebala biti veča vrijednost
Opet se netko gadno iskrcava, neznam kako to protumačiti.
Da li vidi negdje bolju priliku za ubost.
istina vrijednost u odnosu na 31.12. pala je 5%, a u odnosu na godinu dana 3%.
Obzirom na rezultate i planove mislim da bi ipak trebala biti veča vrijednost
pa kaj je sada 3000-5000 komada RIVP ogromni sikrcaj?
e gdje smo to dosli da se tako govori…
Trosak ce biti do nekih pola milijuna kn? Ako netko ima drugu racunicu neka podijeli, ali ako je o ovakvom iznosu rijec smijesno da ga se ni spominje.
Trosak ce biti do nekih pola milijuna kn? Ako netko ima drugu racunicu neka podijeli, ali ako je o ovakvom iznosu rijec smijesno da ga se ni spominje.
Moja pretpostavka je tu negdje – od pola miliona do milion kuna, samo nisam siguran da li ste mislili da je to puno ili malo?
obzirom da promjena vlasnika tek slijedi najraniji rok za moguću prodaju Valamara je oko 2 i pol godine da ne plati porez na kapitalnu dobit