Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,24 | 31.616 | 6,033 | 5,22 | 5,26 | 0,00% |
Pozdrav dobri ljudi…
E sada, zanima me sljedeće. Koji je najbolji ili najlakši način kupnje dionica? Na Valamarovoj stranici piše da se mogu kupiti putem posrednika na Zagrebačkoj burzi, no kako stupiti u kontakt s njima? Još me zanima, postoji li neko određeno razdoblje u godini kada se prodaju njihove dionice ili se mogu kupiti tokom cijele godine?
Bio bi zahvalan kada bi mi neko od starijih i iskusnijih članova udjelio savjet i pravilno me uputio.
Unaprijed hvala.
Ako imaš tekući u pbz-u uzmeš pbz investor uslugu i sve možeš preko compa/moba… Ako imaš u Zabi onda m-trade ili kako se već zove…
Pbz investor je 10kn mjesečno, ne znam koliko je m-trade ali pretpostavljam slično…
Pozdrav dobri ljudi…
E sada, zanima me sljedeće. Koji je najbolji ili najlakši način kupnje dionica? Na Valamarovoj stranici piše da se mogu kupiti putem posrednika na Zagrebačkoj burzi, no kako stupiti u kontakt s njima? Još me zanima, postoji li neko određeno razdoblje u godini kada se prodaju njihove dionice ili se mogu kupiti tokom cijele godine?
Bio bi zahvalan kada bi mi neko od starijih i iskusnijih članova udjelio savjet i pravilno me uputio.
Unaprijed hvala.
Ako imaš tekući u pbz-u uzmeš pbz investor uslugu i sve možeš preko compa/moba… Ako imaš u Zabi onda m-trade ili kako se već zove…
Pbz investor je 10kn mjesečno, ne znam koliko je m-trade ali pretpostavljam slično…
[/quote]
Imam tekuci u pbz, nisam znao za tu mogućnost i hvala na info. Dali vam se ulaganja u Valamarove dionice od 1000-2000kn po godini cine okej ? S obzirom da jos nemam neka veca primanja pa toliko mislim ulagat na neki duži rok od 5 godina minimum.
To je sasvim ok s obzirom na primanja, s time da je usluga PBZ Investor 10kn mjesečno naknade, dok su minimalni ulozi za trgovanje na ZSE 500kn+ 40 kn brokerske provizije. Što znači da za minimalno 500 kuna možeš kupovati dionica jedne firme i na to ide provizija njihovim brokerima.
To je sasvim ok s obzirom na primanja, s time da je usluga PBZ Investor 10kn mjesečno naknade, dok su minimalni ulozi za trgovanje na ZSE 500kn+ 40 kn brokerske provizije. Što znači da za minimalno 500 kuna možeš kupovati dionica jedne firme i na to ide provizija njihovim brokerima.
Znaci najbolja solucija bi mi bila uzeti to preko mPBZ, odnosno najjednostavnija?
Planiram ulagati iskljucivo u dionice vezane za turizam, nadam se da je to pametno.
Zanima me jos, ima li kakve razlike u cijenama dionica prije i nakon turisticke sezone?
Onda je bolje da uzmes Agram brokere, nema mjesecnih troskova a provizija je 0,4 %
na godinu dana ustedis samo bez te mjesecne clanarine 120 kuna
druga stvar ne isplati se kupovat u pbz recimo nesto za 500 kuna i platit 40 kuna provizije , treba dionica dosta potegnut samo da se ostane na nuli ili nesto malo zaradit.
kod agrama recimo za 1000 kuna plus provizija 0,4% , znaci samo 4 kune provizije, to po meni nije puno ni skupo.
ako su hoteli puni kao što piše; a jesu cijene ce po zakonu ponude i potražnje korigirati na više. milijun avio sjedala iz Njemačke je bukirano i očekujemo prema preliminarnim podatcima dvoznamenkast rast noćenja. Nužno je daljnje ulaganje u hotele. Država bi morala izgraditi aerodrome na Lošinju i Rabu i dati dodatna porezna rasterećenja. U Valamaru ne zapošljavaju nikog mladog i novog bez znanja 2 strana jezika.
Iako supruga odlazi na poziciju koja je ispod kvalifikacije diplomirane ekonomistice, Srećko za njezinu tvrtku Valamar hotele ima samo riječi hvale. Kaže da su se javili čim su dobili njezin životopis.
“Imali su najbolju ponudu i to bolju od svih drugih koji su se nudili na svim sajmovima poslova na kojima je bila. Tu je sve bilo uključeno bez ikakvih skrivenih namjera. Visina plaće, prekovremeni, radni staž i godišnji odmor. Sama se javila na mjesto sobarice”, kazao je otac.