RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 25.11.2024. u 06:56
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,24
87.611
16,719
5,20
5,24
-0,76%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Sve je to lijepo s investicijama i fundamentima, ali nemojte smetnuti s uma da je turizam vrlo cikličan i da ciklične dionice u recesiji nerijetko padnu i preko 70%.
Predviđanje cijene je neozbiljno i za neciklične dionice poput duhana, a pogotovo u ovom slučaju.

Melia je u prošloj recesiji pala 90% i još se nije vratila na ATH.
Vjerojatno je da sljedeća recesija neće biti tako jaka, ali ovo treba imati na umu.

Pojavilo se više novih starih kupaca. Ne štedi se sada na ulaganjima ovdje, možda i logično pala je cijena sa dosegnutih 48.59 kn a najave posla su jako dobre. Ulagači vjeruju u zaradu. Na djelu je Bilbijin come back 50 tisuća komada. Valamar i još netko krca. Ima potentnih kupaca nakon odličnog FI i objave solidne dividende. Ako su prodavači iskrcali koliko su planirali mogao bi Rivp opet u fokus. Imam dionice

Viv magazin – Posebno izdanje

Da imate što čitati preko vikenda…

Da nas sve podsjetim na cijenjenog kolegu alliasa koji nam je 25.3.2016 prikazao analizu rivp-r-a
imate sve samo ubacite sadašnje podatke i računajte i navečer nam objavite podatke
alias
alias 25.3.2016 20:09
100%
Evo napisao sam na brzinu analizu tj kako izanalizirati pokoju dionicu. RIVP je jer se često spominje. Nije s nekim razlogom. Napravio sam vrlo jednostavno tj bar se nadam. Meni je sve to jednostavno, ali mozda nije toliko jednostavno kad objasnjavam. Pa pitajte. Kresso ima puno dobrih savjeta. Svatko ima svoj nacin. Nadi koji ti odgovara. Ali nemoj skakati na dionice iz prve. Nema veze sto je HPB imao jedan dobar kvartal ako ih ima 1000 loših. Vidis kako npr DDJH raste jer mu je gubitak pao sa 100 mil na 99. Gdje je tu popravak? Nema smisla. Zato ne uskakati dok se sve ne iskristalizira. Lynch kaže da ne moras uhvatiti dionicu na prvu. Možeš i na drugu i trecu. Tad ćeš biti siguran. A ako je već krenulo na bolje onda će biti i peta i deseta. Npr popravi se super Baltic dry index i ATPL skoči za 100% tj na 200kn. On je jos jeftin, ako će napokon krenuti zarađivati. I onda krene sve jos rasti i ATPL ponovo na 3500kn. Nisi je morao bas za 100kn kupiti. I 300 bi bilo jeftino. Imas si neke filmove od Peter Lynch na youtubu. Super su i vrlo jasni. Pa malo pogledaj. Za izračun dionice imate ovu analizu koju sam napravio. Postaviti ću dvije i ovdje i na best buy-u. Druga je ona koju sam već bio postavio prije i komplementarna je s ovom odnosno zašto “visoki” pokazatelji i ne moraju biti toliko visoki, i zašto niski ne moraju uopće biti jeftini. Nadam se da će vam biti jasnije kako izračunati vrijednost neke kompanije “na brzinu”. Bar da imate okvirno sliku. To malo njih zna a vrlo je jednostavno. Eto toliko. Javim vam za vaše dionice ali sam se prilično napisao pa da odmorim.
Dokumenti u privitku:

Prinos i rizik i analiza.pdf 

Pokazatelji jeftinoce ili skupoce.pdf

@plavi01

ubacite podatke vi pa napravite. ja sam sa svojim pisanjem na ovom forumu završio

nakon ovoga sa agrokorom i zabrane trgovanja, ne znam sto da jos urade da potjeraju jos malo ulagaca sto je ostalo.
prvo uniste komopanije, dopuste drastican pad i onda na kraju zabrane trgovanje i to sve u korst malih …. stvarno i nakon mateka drugi uhljeb istih navika.

Pozdrav dobri ljudi. Prije svega, za sebe ću reći da imam 22 godine i da sam još uvijek laik što se tiče dionica. No, ako nešto znam to je da nam je turizam najperspektivnija grana gospodarstva i da se tu uvijek isplatilo ulagati. Čitajući nekoliko zadnjih stranica ove teme samo sam dodatno potvrdio svoja razmišljanja. Poduzeće Valamar pratim putem medija već neke 2 godine i ne mogu ne primjetiti da je prisutan stalni rast koji prati konstantan porast turista na našoj obali. Inače, već neke 2 godine postepeno ulažem, odnosno sklanjam novac sa strane putem oročene štednje. Netko je u prijašnjim postovima spomenio da se zadnja isplata dividente Valamara isplačivala u većem postotku od većine kamata na oročenu štednju, što me zaintrigiralo. Osobno, za naš turizam i Valamar ne vidim neki kamen spoticanja u bližoj budućnosti s obzirom na konstantne akvizicije i povećan broj gostiju/noćenja. Da neduljim, htio bi godišnje postepeno ulagati u Valamarove dionice, pa me zanima kako krenuti. Godišnje bi bio spreman kupiti dionica u iznosu 1000-2000 kn, što možda nije puno, no unutar nekih 5 godina skupi se fini iznos. Naravno, za to vrijeme nastavio bi stavljati i određenu svotu na oročenu štednju kao i do sada.

E sada, zanima me sljedeće. Koji je najbolji ili najlakši način kupnje dionica? Na Valamarovoj stranici piše da se mogu kupiti putem posrednika na Zagrebačkoj burzi, no kako stupiti u kontakt s njima? Još me zanima, postoji li neko određeno razdoblje u godini kada se prodaju njihove dionice ili se mogu kupiti tokom cijele godine?
Bio bi zahvalan kada bi mi neko od starijih i iskusnijih članova udjelio savjet i pravilno me uputio.
Unaprijed hvala.

Pozdrav dobri ljudi. Prije svega, za sebe ću reći da imam 22 godine i da sam još uvijek laik što se tiče dionica. No, ako nešto znam to je da nam je turizam najperspektivnija grana gospodarstva i da se tu uvijek isplatilo ulagati. Čitajući nekoliko zadnjih stranica ove teme samo sam dodatno potvrdio svoja razmišljanja. Poduzeće Valamar pratim putem medija već neke 2 godine i ne mogu ne primjetiti da je prisutan stalni rast koji prati konstantan porast turista na našoj obali. Inače, već neke 2 godine postepeno ulažem, odnosno sklanjam novac sa strane putem oročene štednje. Netko je u prijašnjim postovima spomenio da se zadnja isplata dividente Valamara isplačivala u većem postotku od većine kamata na oročenu štednju, što me zaintrigiralo. Osobno, za naš turizam i Valamar ne vidim neki kamen spoticanja u bližoj budućnosti s obzirom na konstantne akvizicije i povećan broj gostiju/noćenja. Da neduljim, htio bi godišnje postepeno ulagati u Valamarove dionice, pa me zanima kako krenuti. Godišnje bi bio spreman kupiti dionica u iznosu 1000-2000 kn, što možda nije puno, no unutar nekih 5 godina skupi se fini iznos. Naravno, za to vrijeme nastavio bi stavljati i određenu svotu na oročenu štednju kao i do sada.

E sada, zanima me sljedeće. Koji je najbolji ili najlakši način kupnje dionica? Na Valamarovoj stranici piše da se mogu kupiti putem posrednika na Zagrebačkoj burzi, no kako stupiti u kontakt s njima? Još me zanima, postoji li neko određeno razdoblje u godini kada se prodaju njihove dionice ili se mogu kupiti tokom cijele godine?
Bio bi zahvalan kada bi mi neko od starijih i iskusnijih članova udjelio savjet i pravilno me uputio.
Unaprijed hvala.

Odi na stranicu npr. Agram brokera ili FIMA vrijednosica ili interkapitala(ja imam agram.brokere), vidi na web što ti treba i kupiš što želiš.
Moj savjet je da što prije otvoriš račun preko interactive brokers ili optim tradera(to je u biti isto, ja imam ovo zadnje) i kupuješ vani.

Ali prvo pročitaj:
Little book of common sense investing
Sve druge investicijske knjige konje počinju sa little book
Inteligentni investitor
Stocks in the long run
Random walk the wall Street
Graham: security analysis
Irrational exuberance of Shiller
Stocks mania,panics and crashes
Sve knjige od Peter Lynch
Modern portfolio theory

Čitaj članke npr. Sa guru focus
I onda Mac knjiga za koje ćeš putem cuti

To će ti bar pomoći da se ne zajebeš negdje gadno.

I investiraj dugoročno, ne trguj jer komisija ubija prihode, reinvestiraj dividende.

@plavi01

ubacite podatke vi pa napravite. ja sam sa svojim pisanjem na ovom forumu završio

pojašnjenje ja Vas hvalim a Vi me napadate
poštovani pa ja nisam nigdje napisao da Vi ubacite podatke nego tko hoće nek napravi za sebe a ako hoće može i objaviti

Aha. Ma ne napadam Vas nego sam mislio da ste mi stavili da napravim jer na kraju rečenice stoji alias. Valjda je to od copy/pasta. Sve 5. LP

poštovani svima mir i moje poštovanje
nije ni baš tako kako sam ja napisao ubacite nove podatke u ono što je poštovani alias sastavio jer to i nije baš tako-ubacite-jer to treba dobro znati i biti verziran.
Za sebe moram reći da nisam posebni znalac u tome ali znam kada ću prodavati valamar a koliko će on tada stajati na burzi pojma nemam ali ima znalaca koji to mogu brzo ispisati. Ja bi tu potrošio mnogo vremena.
Na LRH je lijepo pratiti daliborop a i za Vas smatram da ste znalac.
moje poštovanje svima.

Ne mogu pronaći ove podatke od kolege Aliasa, pa ako Vam nije problem da ubacite ponovo…
Pozdrav svima…

New Report

Close