RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 18.11.2024. u 18:46
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,24
61.758
11,792
5,22
5,26
0,77%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Zadovoljan sam izvješćem, ali to od Valamara i očekujem.
Izuzetno su dobro iskoristili porezne olakšice tako da je razumljivo da je neto dobit manja,
ali ključni pokazatelj dobiti nepatvoreni izvorni to je EBITDA je fantastičnih 20% viša.
To je rezultat za koji se skida šešir do poda.

Potpisujem što je ozapa napisao, velika ulaganja su ispred i prave žetve tek slijede.
Dividenda je nešto što je jako pozitivno ovdje, govori i o snazi firme sa jedne i o transparentnosti
sa druge strane. Ovo vodi top managment u pravom smislu te riječi. Isto tako jako dobro koriste
veze u HR turizmu, politici i tržišne prilike. Lokomotiva će 2018. uhvatiti još jači zamah.
Kratkoročno ulaganje u dionicu je rizična stvar, dugoročan sam ulagač tako da mi ovdje jako paše.

Dobro, kad je sve tak 5, zašto od kraja listopada prošle godine kontinuirano pada? Kak ne kužite da je firma dobra i da to nitko ne spori, ali ova cijena je podosta iznad razumnih očekivanja. A kako je za vidjeti, Privredna banka ne odustaje od rasprodaje svojih dionica. A njihova količina nije zanemariva. .

Da mi je znati sto su razumna ocekivanja ako je preskupa firma koja se razvija iz godine u godinu, povecava dobit i svi pokazatelji napreduju, a uz to sve isplacuje dividendu vecu od orocene stednje (2.2%).
Ali eto, u zadnja 4 mjeseca je zabiljezen pad cijene dionice pa je ocito apokalipsa na vidiku.

Prošle godine su prodali dionice JANAF-a i druge i radi toga je bila veća neto dobit i olakšica poreznih.
Prošle mislim 2016.
Mislim da se na gosn. Trial ne treba previše obazirati, neka on ostane vani, a mi ćemo unutra pa ćemo
tako žeti i već žanjemo.
Ti samoprozvani trejderi ionako zarađuju milijune dnevnim trgovanjem, da je njima 20% godišnje uz umjeren rizik zbilja sitniš.
Šalim se, U poslovanje Valamara vjerujem, ali trejderima baš i ne.
Naravno da mi odgovara što je elitno zemljište na Jadranu i skupi kvadrati uz more osigurač ovdje.
No risk no profit. Žalosno je samo koliko smo zatucan narod po pitanju investiranja i financija.
Srećom, ne svi 🙂

ono sto se meni ne svidja je znatan porast duga pogotovo sa ovim kvartalom kad su uzeli jos 40 mil eura od Otp-a

A neš ti dividende. Vidi na tamo nekom TSHC koliko oni daju.
To je što se tiče onih koji tu nešto ulažu dugoročno na zse.

Valamaru dobit rasla 20%, ostvarili 1,84 mlrd. kuna prihoda i najavljuju otvaranje 600 novih radnih mjesta

Rast prihoda prvenstveno je vezan za rast noćenja od 20% i povećanje prosječne cijene od 6,4%. Ostvaren je snažan rast operativne dobiti (prilagođena EBITDA) od 20% na razinu od 623 milijuna kuna uz povećanje operativne efikasnosti i ostvarenje prilagođene EBITDA marže od 35%. Tržišna vrijednost dionice Valamar Riviere u protekloj godini povećana je za 26%.

dividenda 0,90

http://www.seebiz.eu/grupa-valamar-riviera-lani-s-vecim-prihodima-dividenda-raste-125/ar-171667/
U veljači 2018. godine Centar za restrukturiranje i prodaju je prihvatio ponudu Valamara za kupnju 55,48% temeljnog kapitala Hoteli Makarska d.d. U akviziciju Hotela Makarska d.d. Valamar Riviera ulazi u partnerstvu s AZ obveznim mirovinskim fondovima s kojima je 2016. godine zajednički realizirana akvizicija većinskog udjela u Imperialu d.d. na otoku Rabu.
Prema prijedlogu Nadzornog odbora, ostvarena neto dobit 2017. godine u iznosu od 232 milijuna kuna bit će raspoređena u zadržanu dobit, a Glavnoj skupštini predlaže se donošenje odluke o isplati dividende u svoti od 0,90 kuna po dionici, što je 12,5% više nego 2016. godine i u skladu je sa strateškim ciljem postizanja atraktivne i dugoročno održive dividende dioničarima.

ono sto se meni ne svidja je znatan porast duga pogotovo sa ovim kvartalom kad su uzeli jos 40 mil eura od Otp-a

A hebiga, ako želiš investirati, možeš to na dva načina: vlastitim novcem (prihodi, dokapitalizacija) ili zaduživanjem. Oni su očito procijenili da je veći efekt isplačivati dividendu i zaduživati se po izrazito povoljnim uvjetima nego ne isplaćivati i investirati vlastiti novac (premda da se razumijemo, u ovih par godina su sveukupno isplatili cca 500 mil. kn na ime dividende, što je priznati ćete za Valamar mali iznos). Stvar je samo u tome da treba paziti da se ne zaigraju kao Toda, a čini mi se da su tu jako racionalni i pažljivi …

Ispravak, evo provijerio sam u svojoj evidenciji. Do sada su ispllatili ukupno 2,45 kn dividende (od decembra 2014 godine kada su počeli isplačivat dividendu), sa ovom od 0,9 kn će biti ukupno 3,35 kn, pomnožimo sa brojem dionica od 126 milja (s time da treba odbiti trezor, ono što su isplatili u dionicama recimo da ne odbijamo jer su potrošili lovu na kupovinu istih) i dobijemo cca 422 milje (sa ovogodišnjom koja još nije isplaćena). Mislim da je to za Vamalar mali (neću reći zanemariv jer nije) iznos a da se radi efekta isplate dividende ne bi za nadoknadu istoga poradi investicija zadužili. Pogotovo jer se zadužuju sa 2% kamate na 20-30 godina uz poček 3 godine … i ja bi sine tako zidao ….

a neš ti dividende, tako može govoriti samo netko tko u zivoti nikada nije ništa radio niti zaradio. Lako je na maminoj sisi i tatine novce trošit. meni ne bi bilo takvog gušta bez dividende. ionako cu je pola potrošit u valamaru ako nađem vremena a trudit cu se. Svi bi htjeli preko noći, ali ne ide. Zaduženje ne brine jer se ulaze ciljano i akvizira. Dosta su konzervativni po tom pitanju. Vecim ulaganjima biti ce i vise prostora za dizanje cijena ni tu nisu pretjerali. vidjet cemo efekt Skandinavaca u Rapcu. Turisti kupci su izbirljivi, ali Njemačka je u porastu 10-ak. Nakon jače zime i poplava koje stižu zaželjet ce se sunca jos i više na Jadranu.

What, 28.02.2018. u 14:59

a neš ti dividende, tako može govoriti samo netko tko u zivoti nikada nije ništa radio niti zaradio.

Tako govore burekdžije koji imaju par tisuća kuna i sanjaju o tome da će na nekoj dionici udeseterostručiti ulog i kupiti polovnog Golfa, na zavist cijelog sela.

Dobro vecer!
Ja bi htio ulozit u dionice Valamara(a gledam i za tatu,nemogu doc a da nista pretjerano neznam).Dionice pratim neko vrijeme,medutim jos sam neiskusan,mlad(18) i imam par pitanja za vas cije komentare citam svaki dan… Mislite li da ce Valamar nastavit s dobrim nacinom rada te samim time dic cijenu dionica te dogodie i dividende? I oce li zbog danasnjeg izlaganja dividende cijena ic gore il dole? Pitam znaci utjece il sad cijena dividende na promjenu cijene dionice(jer mislim da sam tako nesto procitao)? Te hoce li ogromna kolicina novca koja je ulozena u hotele i cijeli kompleks isto tako utjecati na cijenu ove godine? Pitanja su vama mozda smjesna,medutim samo hocu nesto shvatit(naucit).
Ljetujem u Rapcu,same rijeci hvale za Valamar.
Hvala!

Ja ću ti sad dati najbolji savjet od svih, uzmi taj novac, kupi si knjige vezane uz investiranje i educiraj se. Pošto si još mlad, imaš vremena za učenje stvari, više će ti se isplatiti kad budeš sa velikim znanjem o investiranju bio u fazi života gdje zarađuješ novce i investiraš ih dugoročno za max povrat. Ostala pitanja neću komentirati jer to je nešto što trebaš sam znati, a ne ispitivati mišljenje drugih.
Sretno!

New Report

Close