Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,24 | 61.758 | 11,792 | 5,22 | 5,26 | 0,77% |
… akvizicije na sjeveru npr. Zg su svakako interesantne zbog “duze sezone”… premda je dobar potez i ulazak na srednji Jadran sa Makarskom… to su bile moje zelje negdje u vrijeme pocetka 2008. i 2009.
… sto se tice toplica mislim da su svojevremeno pokusali uci u Tuhelj i Olimiu (isti vlasnik) ali im je cini se to bilo skupo…
Kolega, ja tebe ne kuzim, ma koliko god da se trudio. Prosjecna cijena toga dana na ukupni promet je 40,90 kn.
Kako je moguce da je moj prosjek toga dana ispod 41 kn. Doista neobicno. Ajde, preispituj i dalje. A ja cu prijavit kupnju i kad ulupam i dodatnih vec pripremljenih 70.000 kn.
I nemam namjeru vise se s tobom natezat. Ionako je moj force ATPL koja mi cini skoro 80% portfelja. Tu sam ili pokojnik ili cu za 2-3 godine u mirovinu. RIVP mi je umjesto stednje. Ne ocekujem tu nikakve spektakle. Bit cu zadovoljan i sa 25% u dvije godine.
A ti preispituj i dalje…
http://www.novilist.hr/Vijesti/Gospodarstvo/Prihvacena-ponuda-mirovinskih-fondova-za-crikvenicki-Jadran-teska-dvjestotinjak-milijuna-kuna
Upravno vijeće Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) prihvatilo je zajedničku ponudu Valamar Riviere i AZ fonda za kupnju Hotela Makarska, kao i ponudu mirovinskih fondova PBZ Croatia osiguranje i Erste za crikvenički Jadran, dok je za Hotele Maestral ponudu odbacio i uskoro će raspisati novi natječaj, doznaje se iz CERP-a.
Izgleda da je riješeno …
Tržište je prema trgovanju ugradilo nekoliko milijardi kuna dobiti u iducih 5 godina u cijenu. Bez pomaka na vijest u prihvacenoj ponudi za dragulje Makarska hotele
transakcija 50.000 komada
Bariq kad krecemo
sada kada amerika krene…
Marić ispunio obećanje, hrana i smještaj sezonaca bez poreza
Valamar garantirana minimalnu netto plaću od 4.000 kuna svim radnicima
Valamar Riviera svim djelatnicima jamči neto primanja od minimalno 5 tisuća kuna
Valamar je očito perjanica po onom najvažnijem za dioničare, a to je financijsko upravljanje.
Podigli su minimalnu plaću u odnosu na prošlu godinu sa 4000 na 5000 kn odnosno 25%.
Smatram da se i drugi sektori (prije svih građevina) moraju ugledati na ovaj primjer…
Broj radnika u Valamaru će ove godine biti oko 6.600 i odlična stvar za kompaniju i branšu je
što je država smanjila poreze i druga davanja tako da na teret turističkih kompanija neće ići cijela razlika povećanja.
Obzirom na važnost turizma u BDP-u i njegov proračunski doprinos, očekujem daljnje porezno
rasterećenje u kojem će Valamar biti glavni i vrlo uspješan lobist prema vladi. U tom svjetlu gledam
i poništenje natječaja za Hotele Maestral u Dubrovniku gdje je Valamar trenutno 4. dioničar po redu.
Ne bojte se. Strah je samo iluzija i umotvorina.
Postavite se ulagački kupujte, prodajte ili držite.
Ako se prepustite strahu, može vas pobijediti, ako se
suočite sa njime strah gubi svaku moć.
Osobno neću trgovati ako ne padne ispod 40 kn.