Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,24 | 61.758 | 11,792 | 5,22 | 5,26 | 0,77% |
kao prvo ja sam tu napisao da na rast dionica utjcu dobre vijesti i poslovni rezultati,ako niste vidjeli u prvim recenicama
To što tvrdite nije istina, jer je rast iz 2016 g posljedica očekivanih stvari iz 2017 g. Dakle itekako je dionica rasla zbog toga sto se događalo u 2017, samo sto je to percipirano prije. Uz to imate i staru burzovno pravilo da je loš znak kad dionica više ne reagira na dobre vijesti. Iako kod nas to ne važi uglavnom s obzirom da je ovdje reakcija burze često s odgodom ko u usporenim filmovima, osim ako nije neka kladioničarska ili rulet dionica..
Roger na koju cijenu vjerujete da ce pasti cijena ?
range 40…41.. što ne znači da bih volio da tako i bude…No ne bih bio unutri da mislim da nema potencijala u perspektivi da ode preko 50….
Moguce da ce padati još malo, to mi čak odgovara jer mislim još kupovati, ali mislim da ispod 40 kn nece, 41 kn možda. Zanima me ta Crikvenica i hoće li biti ponuda; ja sam ZA apsolutno. U Valamarovim rukama procvala bi ta regija.
Ali cijena stagnira na ovim razinama jer ima podjednako onih koji zele kupit i prodat. Da se stvori povecana potraznja ili ponuda doslo bi i do pomaka cijene u nekom smjeru.
o ovome bi se dalo diskutirati,
trenutni omjer ask:bid je 5:1
naravno da je jedan dio tih ponuda “fiktivan” samo to ne kuži svatko
cijena može stagnirati iz niza razloga, a ovdje više klizi kao što sam i najavio prije nekoliko mjeseci prema svome predosjećaju 🙂
ali to ne smatram problemom, nego vidim kao priliku kao i kolega barikb,
ono što smatram problemom je također kao što sam rekao prije nekoliko mjeseci kao najcrnji scenarij za ovu dionicu, a to je pad likvidnosti… što se dogodilo market makerima btw?
Zanimljivo – nekome se žuri… krajem tjedna…