RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 17.11.2024. u 20:25
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,24
61.758
11,792
5,22
5,26
0,77%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

http://www.seebiz.eu/valamar-u-grand-hotel-imperial-ulaze-72-milijuna-kuna/ar-168201/

Također ističemo da je CERP produžio prvobitni rok za podnošenje obvezujućih ponuda za kupnju dionica JADRAN d.d. Crikvenica do 15. siječnja 2018 godine do 14:00 sati.

Evo tko želi preuzeti “državne” hotele u Makarskoj i Dubrovniku

Prvobitni rok produžen taman da preko Nove godine sanjamo još i Crikvenicu.Stvarno bi to bio prekrasan završni posao i najljepši poklon dioničarima u novoj 2018.
Crikvenica plus Makarska puno hotela i novih mogućnosti koliko hoćeš u budućnosti.
Dividendu ne treba ni davati.

Maestrali u Dubrovniku Valamaru niti ne trebaju jer u Dubrovniku već imaju toga dosta
http://dubrovackidnevnik.rtl.hr/vijesti/grad/otkrivamo-pozadinu-vlasnistva-valamara-kako-su-dubrovcani-izgubili-babin-kuk
https://www.google.hr/search?dcr=0&source=hp&ei=aW5GWuPXDMavkwWHiIvIBg&q=babin+kuk+dubrovnik+karta&oq=karta+babin+kuk+dub&gs_l=psy-ab.1.0.0i22i30k1.2170.13775.0.18153.20.17.0.2.2.0.407.2508.0j15j1j0j1.17.0….0…1c.1.64.psy-ab..1.19.2562.0..0j35i39k1j0i131k1j0i203k1j0i22i10i30k1.0.TytYeB6tAjA

Postoji mogućnost da je netko odlučio odgoditi plaćanje poreza za 2019. godinu pa će
prodavati u 2018. godini, a ovdje je velika većina u lijepom plusu. Iz toga razloga ću biti oprezan na stanovita istresanja po bidu, a dokup sam već započeo nedavno, ali želio bih ipak
još dokupljivati, jer imam pozitivna očekivanja za 2018. kao potencijalno najbolju turističku
godinu u Hrvatskoj. Investicije lijepo napreduju kapaciteti Makarske su veliki, događanja
na Hvaru idu u pravcu Valamara. Kao long poziciju ne vidim bolje, iako ne očekujem toliki
rast kao prethodnih godina, međutim rizik je vrlo umjeren do niži ovdje prema mojim očekivanjima.
Što se tiče analiza cijene po dionici iz 2017. godina imamo slijedeće:
RBA 6,5 eura po dionici, Inter Capital i članica Uni credita 6,4 eura per share, Erste 6,3 eura.
Analize su priličko ujednačene, dividenda praktički osigurana. Izgleda da je minimalni raspon kod
kupoprodaje po novim pravilima od utorka 0,10 lipa za Valamar. Godina 2017. je bila strašno teška,
iznenađujuće negativna na tržištu kapitala tj. ZSE, ovako loše nitko nije mogao predvidjeti, događale
su se raznorazne stvari uglavnom loše dijelom i kriminalne na ZSE, tako bi ovu jako teško bilo
preživjeti i ostati motiviran za ulaganja da nije bilo po meni najbolje dionice u Hrvatskoj Valamara.
Sretno svima.

Ne znam baš, RIVP daje trenutno 278 kuna po dionici za 55,34% HMAM.

Ako to pretočimo u P/E na temelju projicirane dobiti za kraj 2017 ispade
PE od 31. Nije baš puno.

Ali pošto govorimo o akviziciji možemo govoriti koliki je P/EBITDA. jer je to dobar omjer za akviziciju(tome i služi ebitda)
Ispada da za ebitdu od kakvih 25-26 M kuna onid plaćaju 12 do 12,5 puta više tj
P/EBITDA 12.0 (uz neke projekcije ovako optimisitčne za kraj ove godine)

P/sales je 4 puta ! Dakle gotovo 4 puta od prihoda se plaćaju ti hoteli.

Al jamo pogledati po sobi:
Na stranicama hotela maestral piše:
278 soba sa 4 zvjezdica ****
190 soba sa 3 zvjezdica ***
te 258 soba sa 2 zvjezedica **.
Ukupno 725 soba !

Međutim Valamar ne kupuje sve sobe nego 55,84% hotela. Dakle kupuje (pretočeno u sobe)
402 sobe za 172.66 Miljuna kuna.

To ispada po sobi cijena od 430 000 kn tj 57 333,33 €.
I to je prosječna cijena,nisam sada računao po kategoriji točno.
Ne znam sada da li je to puno ili malo ali pogledati ću valamarove RevPar po sobi dakle prihod i kategoriji pa da vidim.

Činjenica je da akvizicjom priča nije gotovoa i traži ulaganja.

Međutim ovo su jebeno skupi fundamenti i ne znam koliko će tu još morati utopiti para da to izbaci dobru lovu van za god dvije.

Mislim da je vrijeme jeftinih avkzicija u tom sektoru dovijorno, po meni ni imperial nisu baš jeftino platili

https://www.hrportfolio.hr/vijesti/ekonomija/turizam-u-2018-ocekuje-daljnji-rast-prometa-investicija-i-zaposljavanja-49934
Makarska mi je bila totalno van fokusa, ali informacije koje stječem su jako dobre. Što se tiče špice
popunjenost je neupitna, a za ostalo tu je TUI I ostale agencije sa kojima će vjerojatno puniti hotele van
špice, a klima je u Makarsoj veliki prodajni adut.
http://www.hoteli-makarska.hr/hr/
Makarska je većinu prodaje imala putem alotmana gdje su cijene puno niže ili rezervacijama unaprijed
(zbog popunjenosti u sezoni) gdje se cijene isto tako relativno niske. Valamar je očito to dobro proučio
i ima računicu. Najbolji hotel H Makarska je već 2016. bio pun 190 dana, pa lijepa je to popunjenost.
Ne treba govoriti o tome da će usluga i cijene ići na više razine. Mislim da je pozicioniranje ovdje jako
dobar posao. Obzirom da je rok za Crikvenicu produljen ja priželjkujem ponudu i tamo, ali ne znam
koliko je to realno…Iako je ovaj oblik financiranja sa mirovincima idealan + krediti HABOR-a koji koštaju
oko 1% nema su tu što čekati nego treba ulagati upravo sada.
Pivce će vjerojatno isplatiti po cijeni sličnoj kupnji od države, jer će njima to trebati za kupnju Kraša.

Dakle, ne vidim razloga da špicu sezone Valamar u Makarskoj ne puni putem vlastitog prodajnog kanala jer je to čisti zicer, a alotmanima tek van špice. Ne uspoređujte žabe i babe tj. Valamarovo upravljanje i
dosadašnje državno koje obiluje raznim sitnim interesima.

Što se tiče Raba to je sjajan posao, cijene su podignute i to baš značajno na Rabu ali
ponuda, usluga i destinacija to prati tako da je efekat odličan. Na Rabu kampovi nose dosta i ulaganja
tamo će biti znatna. Po meni je Crikvenica fenomenalna obzirom na lokaciju i ogromnu površinu uz samo more i blizinu destinacije najvažnijim kupcima ITA, AUS, ZLO.

Upravljanje se stoji od toga da naplaćujes.vise.uz.manje troškove za istu stvar.

Hmam ce zahtijevati ulaganja da se podigne kategorizacija.

Prosječan revpar Valamara je oko 100 000 kn za donja 3 segmenta. Dakle po sobi a ovdje ih ima 402

Za očekivati je i veće cijene po sobi i veću popunjenost i to ne samo u Makarskoj čisto zbog
ponude i potražnje, te činjenice da Hrvatskoj izrazito nedostaje kvalitetnog hotelskog
smještaja za neke veće ugovore. Još uvijek ima prostora za dizanje cijena u odnosu na konkurenciju.
Turska se vraća, ali za očekivati je da su dio klijenata izgubili zauvijek prije svega njemačke i britanske,
radi potpunog političkog zaokreta prema Erdoganovoj islamiziranoj diktaturi i daljnoj radikalizaciji.

Ok.
Al daj neke brojke.
172,66M kuna za 55.84% hotela od 740 soba Ebitda 25M kuna a net Inc možda 10Mkuna.
To ti je 22 kuna Ebitde po dionici sa dobitom po dionici od kakvih 9.5 kuna a dionica 278kn?
Da bi P/E HMAM bio 15 već nagodinu bi trebali dignuti cijene za duplo.
Dakle firma sa P/E od 16 (i to ako uključimo poreznu olaksicu) kupuje firmu koja ima P/E 31 i P/S 4? Pazi, HMAM ima profitnu maržu preko 10 % sto uopće nije loše,toliko negde ima Valamar ako izbaciš NRI.

Gdje je tu računica za Valamar,kakva je logika?
Koliko novaca moraju ajmo rec po dionici potrošiti da očekuju P/E od recimo 15? Ne može kanal prodaje zduplati profitabilnost. Treba uložiti živu lovu u obnovu. Sad ja bi volio malo viditi sto to znaci

Mislim raste Valamar nije to upitno i to je dobro. Ali PARTY je over velikog,rasta jer su akvizicije po meni sve skuplje.

evo još jedne perverzije – jedina dionica s likvidnoscu 3 je ledo.

masala, dionica koja vrijedi 0 kn je jedina dionica koja ima likvidnost 3. kakva burza

čak ni rivp nije u kategoriji 3 (iznad 80 transakcija), nego samo ledo. Perverzija na kvadrat, bas perverzija

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

New Report

Close