Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,24 | 61.758 | 11,792 | 5,22 | 5,26 | 0,77% |
Danas je gosp. Bakić dobro poentirao na svom blogu.
Za one koje misle da neće i ne more ovo više rast.
Baš smo čudni.Prvo se molimo da netko uđe, a onda smo sretni kad izađe, tko bi nama ulagačima udovoljio.
Naravno da je bolje kad ulaze jači igrači (puno malih zna počesto raditi dosta veliki kaos) no ako netko ima namjeru likvidirati dio svog portfelja onda je dobro kad se ta priča završi. Zašto bi neki jači investitori dizali cijenu ako mogu čekati likvidatora da odigra svoje karte? Naravno, Bakić je to radio pristojno u blok transakcijama no isto mi je drago što se tome sad nazire kraj.
Analiza je sasvim ok, 48 kn naravno očekivano konzervativna procjena što se od ovakve analize i očekuje. Ipak je pod jakim utjecajem “raslo je puno pa nece više toliko” obzirom da su u prijašnjim analizama jako fulali odnosno potcjenili rast dionice. Upravljanje dugom je ovdje jako dobro. Praktički se mogu financirati iz rasta prodaje ali i viših cijena proizvoda koje su evidentne. Povoljno financiranje dodatno je poboljšano suradnjom sa mirovincima. Veća preslagivanja u zadnje vrijeme govore o tome da ulagači vjeruju u daljni rast. Ulagači koji su kupovali po cijeni od nekoliko kn prije više godina opravdano prodaju. Sve jasno.
Barikb cijenim te jer si stvarno uporan i pozitivan ali moram ti jedno reci. Ti sta god kazes bude obrnuto 🙂
Ne znam na što misliš ali ako si spreman za trejd i laku zaradu onda ja o tome pojma nemam. Imam jake čvrste i ispodprosječno rizične pozicije. Mogu reći ds sam zadovoljan kada uzmem u obzir kako se trguje na ZSE. Nešto manje pratim trgovanje zadnjih tjedana. Raduje me današnja vijest da je Hrvatska na broju 7. za ulaganja u turizam na planeti Zemlji po mišljenju Financial Timesa. To je renomirana tiskovina za financijaše i biznismene, bankare i ine ulagatelje. Obzirom na to koliko zemalja u svijetu ulaže i preferira turizam zaključujem da je br. 7 sjajna pozicija. Treba uzeti u obzir da su malo i pogriješili možda zaslužujemo i bolje…Strani kapital ući će jače jednog dana.
Rogere, svi smo mi Barici, i čekamo da se dionica pokrene. Ne vjerujem da to ne želiš i ti.Jer što bi se upuštao u komentiranje RIVP-a ako nemaš te dionice.
Valamar je na Rabu znatno povisio cijene.
Bilo bi lijepo da netko za domaću zadaću netko prouči i napiše.
Ima li vrijednih dragovoljaca ? Recimo Roger ili netko drugi