RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 06:55
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,26
31.473
5,986
5,24
5,26
-0,38%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Bariq jel idemo sutra na 50 ili prekosutra?

No pain no Game

Do kraja 11mj

Unaprijed upučujem zahvalu za svaki komenar i mišljenje u čemu je razlika između Plave Lagune Poreč čija je dionica preko 7000 Kn i Valmar d.o.o.? Nemam nikakve spoznaje pa zato i ovdje pitam jer je to najkraći način i najjednostavniji. Ne pitam samo zbog sebe već i vjerujem mnogih drugih koji će pročitati ovaj post, odnosno vaše postove ako ih podijelite. Lp

Članak od jučer: https://www.total-croatia-news.com/business/23085-valamar-riviera-increases-revenues-and-number-of-overnight-stays

Evo Vam link od jučer: https://www.total-croatia-news.com/business/23085-valamar-riviera-increases-revenues-and-number-of-overnight-stays

Ajde Rivp kreni vise gore, jadne dionice su vise skocile nego Rivp i to nakon odlicne objave izvjesca. Umjesto da smo vec na 47.50-48.00 mi se vucaramo na 46.
Toliko smo cekali taj famozni 27.10 da mi je zao sto sam se probudio taj dan. Da je slucajno Rivp imao los izvjestaj odmah bi dionica pala a kad se dobro posluje onda dionica ne raste. Ma daj ajde vise i ta burza i sve.

Unaprijed upučujem zahvalu za svaki komenar i mišljenje u čemu je razlika između Plave Lagune Poreč čija je dionica preko 7000 Kn i Valmar d.o.o.? Nemam nikakve spoznaje pa zato i ovdje pitam jer je to najkraći način i najjednostavniji. Ne pitam samo zbog sebe već i vjerujem mnogih drugih koji će pročitati ovaj post, odnosno vaše postove ako ih podijelite. Lp

Onako ovlaš: PLAG je bolje financijski vođena od RIVP (vidi EBITDA maržu), no puno je opreznija. Hoće li se to pokazati kao prednost ili nedostatak pokazat će vrijeme. Napravila je izvrsne dvije akvizicije sa JLH u Dubrovniku i Istra turistom. Koncentrirana više na premium segment od RIVP poglavito zbog dubrovačkog dijela. Ono što upada u oči je broj zaposlenih koji je dosta manji od RIVP po jedinici prihoda od prodaje iako bi veća koncentracija na Premium segment tražila više zaposlenih. Hoće li se to pokazati kao prednost ili nedostatak ponovo ovisi o budućem tržištu rada. Drugim riječima RIVP ima dosta toga u svom vlasništvu čemu može dignuti standard i zaposlene da to izvuku. To je super potencijal za budućnost ali je trenutno neiskorišten. Vjerojatno im je to i politika: zakapariti sve što se može a onda kad ponestane dobrih prilika za akvizicije intenzivnije dizati kvalitetu unutar kuće što će osigurati siguran rast i u (investicijski) lošim godinama. PLAG nema takvu politiku i trenutno izgleda bolje. Najveći nedostatak PLAG je to što je 85% u vlasništvu Lukšića koji su to da ostanu u ovom biznisu. RIVP nasuprot toga ima EPIC grupu koja će ga vjerojatno prodati a onda na cijenu dolazi premija.

Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti ne vrijedi

Pretovar izvršen. All aboard. Set sail.

Dajte mi jeftino da vam prodam skupo.

Hvala Vam puno na ovom sažetom, ali konkretnom odgovoru. Gledam recimo Solaris i nekako bez fundamentalne analize neznam zašto je ta dionica 1000 KN, a Valmara ovako niska. Nekako mi nema logike ovolika nesrazmjernos u cijenama. Solaris je turističko naselje sa 4 hotela (ako se ne varam) i kampom. Ne izgleda mi da je to nešto iznad svega ovoga što sada Valmar posjeduje. Osim cijene.

Gledam sve to lipo izgleda al ne mogu se otet dojmu da je trenutno dosta skupa, ako gledam kraj godine koliko se ocekuje dobit na kraju ove godine oko 230 mil pretpostavljam, a kapitalizacija skoro 6 mlrd na ovoj cijeni ?

Ignore : renči

Ajde Rivp kreni vise gore, jadne dionice su vise skocile nego Rivp i to nakon odlicne objave izvjesca. Umjesto da smo vec na 47.50-48.00 mi se vucaramo na 46.
Toliko smo cekali taj famozni 27.10 da mi je zao sto sam se probudio taj dan. Da je slucajno Rivp imao los izvjestaj odmah bi dionica pala a kad se dobro posluje onda dionica ne raste. Ma daj ajde vise i ta burza i sve.

hoce hoce rast,samo treba pricekat malo

Hvala Vam puno na ovom sažetom, ali konkretnom odgovoru. Gledam recimo Solaris i nekako bez fundamentalne analize neznam zašto je ta dionica 1000 KN, a Valmara ovako niska. Nekako mi nema logike ovolika nesrazmjernos u cijenama. Solaris je turističko naselje sa 4 hotela (ako se ne varam) i kampom. Ne izgleda mi da je to nešto iznad svega ovoga što sada Valmar posjeduje. Osim cijene.

Pogledaj od 1:07 ako već nećeš cijeli video:
Cijena dionice

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

New Report

Close