RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 12:11
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,22
24.482
4,690
5,22
5,24
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Marić je u pravu kada kaže da se od sedmog mjeseca kada je izašlo zadnje izvješće do danas nije dogodilo ništa novo što se tiče porezne politike, dapače sve glasnije se šuška o odgodi poreza na nekretnine.

Pa sami ste objasnili gdje se nalazi jedna od neizvjesnosti. Kaže sve je jasno, ali se šuška pa ništa nije jasno…

Sa takvim stvarima se vlada nemože igrati. Porezna politika mora biti ozbiljna i jasno definirana. Ne možeš puštati balone i nadati se najboljem.

Kao dioničaru koji je 100% u RIVP uopće mi se ne sviđa ovaj Kukurinov ispad. Marić je u pravu kada kaže da se od sedmog mjeseca kada je izašlo zadnje izvješće do danas nije dogodilo ništa novo što se tiče porezne politike, dapače sve glasnije se šuška o odgodi poreza na nekretnine. Kukurinova izjava jest bila napad na Vladu. Onu istu Vladu koja kani privatizirati jedan lijep broj hotelskih kuća. Nekidan je Kukurin izjavio da se greenfield investicije ne isplate (pretpostavljam zbog porezne presije) a sada sasječe granu na kojoj sjedi izazivajući najvećeg vlasnika pogodnih hotela za brownfield investicije. Baš me zanima što je vjerojatnije: da Vlada smanji poreznu presiju zbog ove izjave ili da zaobiđe Valamar u privatizaciji. S druge strane ako se i dogodi super scenarij i Vlada smanji porezne stope u turizmu profitirat će svi turisti a samo je naš novac podnio rizik. Sunce ti žarko, barem napravi okrugli stol sa drugim turistima i izađite sa nekom inicijativom a ne solirati po novinama kako se koji dan probudiš.

Mislim da je to jedno prepucavanje koje će se za koji dan zaboraviti.
Ali ostaje problem da je porez sad odgođen, a kad će ga ponovno uvoditi se ne zna. Kao ni koliki će biti.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Hoce, hoce, svi ce zaboraviti, osim ovih u racunovodstvu Valamara kad im slijedeci tjedan uleti inspekcija MFIN…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Čitajući po medijima moje mišljenje je da će ova priča sasvim dobro završiti za sve. Mislim da Valamar je htio poslati poruku i stiglo je do pravih ušiju.

Pa sami ste objasnili gdje se nalazi jedna od neizvjesnosti. Kaže sve je jasno, ali se šuška pa ništa nije jasno…

Nije svaka neizvjesnost ista. Stvar je u tome da se odustaje od investicije kada je porezna politika neizvjesna na način da može biti gora od do sada najavljene. Odustajanje od poreza na nekretnine je neizvjesnost koja može dovesti do toga da porezna politika može biti bolja od najavljene.

Jasno je da je i jedna i druga neizvjesnost loša na svoj način. Ali samo ona “može biti gore od planiranog” dovodi do odustajanja od već najavljene investicije što ovdje nije slučaj.

Naravno problem turističkog zemljišta i dalje ostaje ali ako je to najveći problem onda ga se tako treba i apostrofirati a ne ga uviti u općenite probleme i tako omogućiti da se vladajući izvuku rješavajući neke druge stvari iz paketa.

I dalje mislim da su svi turisti trebali istupiti zajedno i to je zapravo moja najveća zamjerka.

Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti ne vrijedi

Na mojedionice u promjenama Top10 piše da je gospodin Bakić Nenad izašao iz Valamara.
Out.
Tako piše.

Bakić bogme je. Nema ga više.
https://www.mojedionice.com/trg/IzvDionicariPromjeneSve.aspx?idNac=2&idDCar=4340
Vidio je ovaj članak pa eto … http://www.poslovni.hr/hrvatska/eu-nam-odobrio-32-projekta-teska-32-milijarde-kuna-331933
Bilbija se još drži.
https://www.mojedionice.com/trg/IzvDionicariPromjeneSve.aspx?idNac=2&idDCar=12531

Trial, evo ja sam jedan od dugoročnih dioničara Valamara pa nakon godina popriličnog iskustva mogu nakratko prokomentirati da je g.Bakić mudar čovjek i investitor tako da “nije sve onako kako ti se čini da je tako” 🙂

Na mojedionice u promjenama Top10 piše da je gospodin Bakić Nenad izašao iz Valamara.
Out.
Tako piše.

Ne. Ne piše tako. Čak ne piše niti da je jednu dionicu prodao.

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

@KressoM
Hahaha .
Ušao skrbnički on ispao iz top 10

Najsigurnije znak za blagostanje neke zemlje jeste porast broja njenog stanovništva.

Out.
Tako piše.

onda dragi ulagaci, pogledajte gdje je bloger novo usao, pa vi
za njime..

Trial, evo ja sam jedan od dugoročnih dioničara Valamara pa nakon godina popriličnog iskustva mogu nakratko prokomentirati da je g.Bakić mudar čovjek i investitor tako da "nije sve onako kako ti se čini da je tako" 🙂

A kako se tebi čini?

New Report

Close