RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 14.11.2024. u 22:03
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,21
247.181
47,426
5,20
5,22
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Negdje mi zvoni da je prije 2 godine ili slicno vecinski izjavio da kada cijena dionice dodje oko 35 kn da ce planirati prodati svoj vecinski paket. Kako god, ta granica je prodjena ali da li ima nekih naznaka prodaje Valamara? Meni se cini da kada barem glavnina ulaganja tj. cca do 2020. ne prodje i dionica shodno tome ne naraste, da prodaje nece biti, jedino ako ce dobiti neku prefantasticnu ponudu…

Vlasnik se dobro brine za svoja ulaganja, što bih i Vama preporučio.

http://dubrovackidnevnik.rtl.hr/vijesti/grad/otkrivamo-pozadinu-vlasnistva-valamara-kako-su-dubrovcani-izgubili-babin-kuk

Ja danas predao štafetu. Nikada nisam prodao na vrhu, tako da ne sumnjam da to može još gore. Sretno ostalima, a ja sad idem skupljat paru da od Zmajkija kupim Belje po 50 kn.

Dajte mi jeftino da vam prodam skupo.

Nema tu neke tajnovitosti kod Valamara.
http://valamar-riviera.com/hr/investitori/financijske-objave/obavijest-o-odobrenim-investicijama/

Izdvojio bi Pinia family suites u Poreču sa 5 zvjezdica. Vjerujem da će radi iznimno povoljne
lokacije raditi cijelu godinu. Smještaja 5 zvjezdica kronično nedostaje.

Negdje mi zvoni da je prije 2 godine ili slicno vecinski izjavio da kada cijena dionice dodje oko 35 kn da ce planirati prodati svoj vecinski paket. Kako god, ta granica je prodjena ali da li ima nekih naznaka prodaje Valamara? Meni se cini da kada barem glavnina ulaganja tj. cca do 2020. ne prodje i dionica shodno tome ne naraste, da prodaje nece biti, jedino ako ce dobiti neku prefantasticnu ponudu…

Nikada vecinski nisu postavili ciljanu cijenu niti se obvezali na prodaju, pricali su o maksimiziranju vrijednosti, da opcija prodaje u buducnosti postoji, a cesce glasine o prodaji su uglavnom bile glasine temeljene na tome sto nekima od vlasnika ovo nije bio primarni fokus i u medjuvremenu su se vec poceli bavit i nekim drugim stvarima.
No nista sto sada rade ne navodi na prodaju, nema bas puno sminkanja firme pred prodaju vec su stalno u ciklusima ulaganja. Ima tu jos jako puno opcija, od zadrzavanja firme, prodaje, razduzivanja kroz dokapitalizaciju i slicno, a za svaku od opcija je vazno da cijena bude sto veca, i iz uprave napominju da im je cilj da dionica ima sto vecu vrijednost, a u skladu s tim se i ponasaju.
Moje misljenje je da se pitanje prodaje nece povlaciti u sljedecih 3-5 godina osim ako ih netko ne izuje iz cipela, a za cijenu dionice vjerujem da ce se valuacijama zadrzati iznad ostalih firmi u sektoru zbog likvidnosti, mogucnosti ulaska vecih igraca, daljnjeg razvoja, a kod ovakvih prica nije zanemariv ni psiholoski hype koji nastaje kada se pogleda graf.

Nema tu neke tajnovitosti kod Valamara.
http://valamar-riviera.com/hr/investitori/financijske-objave/obavijest-o-odobrenim-investicijama/

Izdvojio bi Pinia family suites u Poreču sa 5 zvjezdica. Vjerujem da će radi iznimno povoljne
lokacije raditi cijelu godinu. Smještaja 5 zvjezdica kronično nedostaje.

Baš si morao staviti…

Sad su je odgodili 🙁

http://zse.hr/userdocsimages/novosti/eps1KYlUS7bycp1bsruzvg==.pdf

Kaj je ovo?
“Nesigurna politika prema investitorima”.
Eto ti država.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/eps1KYlUS7bycp1bsruzvg==.pdf
Pametna odluka! Zašto bi investirali u hrvatski turizam kad je zakon o ulaganjima nejasan, dvosmislen, mijenja ga se kao moja žena cipele. Porezna politika isto tako promjenjiva, ne zna se još uvijek da li će biti poreza na nekretnine ili neće, daju se dvosmislene izjave, sve u svemu mogu ovi iz Valamara taj novac investirati i preko granice gdje su zakoni jasni i ulaganje daleko isplativije bez porezne presije.

Država još mora privatizirati Hotele Maestral i Jadran iz Crikvenice,
što bi ( CK) Valamaru moglo biti vrlo zanimljivo.

Možda u dubrovačkom i crikveničkom grmlju leži zec. Vidjet ćemo.
U svakom slučaju vrlo racionalna odluka, odluka na vrijeme i transparentna.

http://zse.hr/userdocsimages/novosti/eps1KYlUS7bycp1bsruzvg==.pdf

Kaj je ovo?
"Nesigurna politika prema investitorima".
Eto ti država.

Nije mi jasno što se Valamar pravi pameta, pa svi lijepo znamo da provizija malo tu, malo tamo, sve otvara ? Oni se ponašaju kao du se posebni .
Ako je mora platiti i bakica na Dolcu, gdje je problem ?
Pa nije ovo Austrija s Zemljaskim sudom i nekorumpiranom vladom, točnu su znali gdje dolaze i zašto.

Pametna odluka! Zašto bi investirali u hrvatski turizam kad je zakon o ulaganjima nejasan, dvosmislen, mijenja ga se kao moja žena cipele. Porezna politika isto tako promjenjiva, ne zna se još uvijek da li će biti poreza na nekretnine ili neće, daju se dvosmislene izjave, sve u svemu mogu ovi iz Valamara taj novac investirati i preko granice gdje su zakoni jasni i ulaganje daleko isplativije bez porezne presije.

A zašto onda do sada već nisu ako je tako? Što mislite? Ili možda nije baš tako… Jedini koji je do sada uložio van je Ostoja i to samo zato jer je Sloveniju dobio turbo jeftino tako da ne možemo ni to baš nazvati ulaganjem na razvijenom i posloženom tržištu.

Da me ne napadnete odmah, imam i ja nešto RIVPa još, ali dajte pišite nešto suvislo. Ne mora baš svaka objava kompanije biti ružičasta. Nigdje se recimo ne piše o fiskalnim olakšicama koje imaju, to valjda svi preskoče kada čitaju izvještaje. Tako da vjerojatno ni ovdje nije samo to razlog već činjenica da su građevinari značajno podigli svoje cijene pa su se malo kalkulacije promijenile. Da se razumijemo, nije RIVP tu jedini.

A ne zaboravite ni da je kreditni potencijal na rubu i da investicijski ciklus ne može rasti beskonačno dugo istim stopama, niti imaju toliko kapaciteta interno, niti operativno poslovanje ne može izbaciti toliko casha, pogotovo ne uz politiku rastučih dividendi. Trebali bi malo svi skupa stati na loptu jer će se samo balon napraviti, nitko nije ponudio nikakvu kalkulaciju već samo svi up up up

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

A zašto onda do sada već nisu ako je tako? Što mislite? Ili možda nije baš tako… Jedini koji je do sada uložio van je Ostoja i to samo zato jer je Sloveniju dobio turbo jeftino tako da ne možemo ni to baš nazvati ulaganjem na razvijenom i posloženom tržištu.

Da me ne napadnete odmah, imam i ja nešto RIVPa još, ali dajte pišite nešto suvislo. Ne mora baš svaka objava kompanije biti ružičasta. Nigdje se recimo ne piše o fiskalnim olakšicama koje imaju, to valjda svi preskoče kada čitaju izvještaje. Tako da vjerojatno ni ovdje nije samo to razlog već činjenica da su građevinari značajno podigli svoje cijene pa su se malo kalkulacije promijenile. Da se razumijemo, nije RIVP tu jedini.

A ne zaboravite ni da je kreditni potencijal na rubu i da investicijski ciklus ne može rasti beskonačno dugo istim stopama, niti imaju toliko kapaciteta interno, niti operativno poslovanje ne može izbaciti toliko casha, pogotovo ne uz politiku rastučih dividendi. Trebali bi malo svi skupa stati na loptu jer će se samo balon napraviti, nitko nije ponudio nikakvu kalkulaciju već samo svi up up up
[/quote]

apage satana, discede ab hominibus fidelibus.

Svojedobno je bilo nekih izračuna, i to dobrih, na q3 2016 ebitda je bila iznosila oko 650 milja. ima li kakvih izračuna za ovu gdoinu. i to bi bio dobar početak za raspravu.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

New Report

Close