Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,26 | 31.473 | 5,986 | 5,24 | 5,26 | -0,38% |
Nije ni 2% skočila cijena. Što ste mislili da će propast ?
Kome nije jasan smjer ovdje, neka proučava izvješće, prati situaciju
i uči. Da nije Bilbija prodavao stotine tisuća komada bila bi iznad
50 kn već sada. Možda je stao izgleda da je. Ima više u Atlantskoj
nego u RIVP. Mislim da će stati sa (ras)prodajom i to će se vidjeti
na cijeni.
Danas u 6:45 trčao kroz kamp Ježevac, ljudi ko salate, hodaju u ranu jutro, krcavela, Lungomare village krcat a kraj sezone !?
Što će mi bilo kakve tabele i šta ja znam kad na svoju ruku vidim kako im ide.
Pričao sam sa jednim gostima obitelji koji su odsjeli u Valamar Koralj tu u Krku, starij ibračni par se obitelji iz Austrije
4ta godina na istom mjestu,brate. Pitao sam ih kako im se sviđa osoblje kaže prva liga, klopa ovo ono sve super.
Meni dosta.
Ako je točno ovo što piše Skaro to onda znači da će ove godine dobit bez jednokratnih stavki biti veća nego prošle s istima. Ili barem približno jednaka.
Ja se nadam.
Ali to je samo dio njihovog smještaja ne mogu znati kako je drugde. Pretposavljam slično.
Kamp Krk od ove godine kreće radit cijelu godinu npr.
Nije mi jasno zasto svi stalno racunate buducu dobit (neto) bez jednokratnih stvaki, kako da su jednokratne stvake koristene iskljucivo za 2016 godinu i onda se podrazumjeva da nece bit koristene u 2017, 2018…
Na 19 stranici godinjeg financijskog izvjesca jasno pise (doduse u fusnoti, ali tko to cita) da se odgodena porezna imovina zapravo odnosi na porezni poticaj kroz zakon o poticanju investicija, danas zakon o poticanju ulaganja. Taj zakon dozvoljava invesitoru da prijavi sva ulaganja u koja namjerava investirati kroz sljedece 3 godine te se onda porezni poticaj racuna kao 25% (za velike tvrtke) toga iznosa. Taj poticaj se koristi dok se ne potrosi ili kroz sljedeci 10 godina…
Na stranici 91 godisnjeg financijskog izvjesca imate tocno opisano za koje investicije je koristen poticaj i za koje razdoblje je prijavljen. Konkretno, Valamar je 2014 godini stekao status nositelja poticaja sto znaci da je prijavio sve investicije od 2014 do 2017 godine i na iznos tih investicija treba racunati 25% i viditi jesu li iskoristili cijeli taj iznos ili im ga je ostalo jos za koristiti…
I najvažnije, nakon zavrsetka prijavljenog razdoblja od 2014 do 2017, valamar ima pravo prijaviti nove 3 godine investiranja od 2017 do 2020 i na taj iznos investiranja ostvariti novi porezni poticaj od 25% ukupno investiranog u te sljedece 3 godine…
Porez na dobit se smanjuje za 10% sa 20% na 18%…
Mislim da je (jako) konzervativna metoda ocekivati istu dobit (neto) ako se gleda na sve ovo gore sto sam naveo i plus povecanje prihoda…
Pa to onda znači dobit od 400 mil kn ove godine. I TK od barem 7 mlrd.
Blok od 21.000 komada na 46 kn….. tko to kupuje prije rekordne sezone a vjerojatno i rezultata!
Nije mi jasno zasto svi stalno racunate buducu dobit (neto) bez jednokratnih stvaki, kako da su jednokratne stvake koristene iskljucivo za 2016 godinu i onda se podrazumjeva da nece bit koristene u 2017, 2018…
Na 19 stranici godinjeg financijskog izvjesca jasno pise (doduse u fusnoti, ali tko to cita) da se odgodena porezna imovina zapravo odnosi na porezni poticaj kroz zakon o poticanju investicija, danas zakon o poticanju ulaganja. Taj zakon dozvoljava invesitoru da prijavi sva ulaganja u koja namjerava investirati kroz sljedece 3 godine te se onda porezni poticaj racuna kao 25% (za velike tvrtke) toga iznosa. Taj poticaj se koristi dok se ne potrosi ili kroz sljedeci 10 godina…
Na stranici 91 godisnjeg financijskog izvjesca imate tocno opisano za koje investicije je koristen poticaj i za koje razdoblje je prijavljen. Konkretno, Valamar je 2014 godini stekao status nositelja poticaja sto znaci da je prijavio sve investicije od 2014 do 2017 godine i na iznos tih investicija treba racunati 25% i viditi jesu li iskoristili cijeli taj iznos ili im ga je ostalo jos za koristiti…
I najvažnije, nakon zavrsetka prijavljenog razdoblja od 2014 do 2017, valamar ima pravo prijaviti nove 3 godine investiranja od 2017 do 2020 i na taj iznos investiranja ostvariti novi porezni poticaj od 25% ukupno investiranog u te sljedece 3 godine…
Porez na dobit se smanjuje za 10% sa 20% na 18%…
Mislim da je (jako) konzervativna metoda ocekivati istu dobit (neto) ako se gleda na sve ovo gore sto sam naveo i plus povecanje prihoda…
Svaka čast
Moram priznati da nisam toliko detaljan u čitanjima izvješća
Blok od 21.000 komada na 46 kn….. tko to kupuje prije rekordne sezone a vjerojatno i rezultata!
A pitanje bi moglo glasiti ……tko to i zašto prodaje blok od 21.000 komada po 46 kn prije rekordne sezone a vjerojatno i rezultata? Svatko ima svoje razloge.
Zato jer je dovoljno zaradio. I jer mu sadašnji omjer potencijalne dobiti i potencijalnog rizika za naredno razdoblje ne odgovara. A kupio je onaj kome odgovara. Jedino to može biti.