RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 16:54
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,24
87.611
16,719
5,20
5,24
-0,76%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Optimisti, ne vidite što se događa na ask strani? A s jeseni, kad prestane vrištanje o broju turista na obali, će se događati još i više. Ove priče o EBITDA ili u konačnici o jedino bitnoj i važnoj neto dobiti, očito ne igraju nikakvu ulogu.

Pa što nisi ranije rekao, prije nego što se uprava nakrcala dionicama po 44 kn.
Vidiš kako su se zeznuli, jadni ljudi…

Osim toga, piše lijepo u godišnjem izvještaju da porezna olakšica iznosi 90m HRK.
Pa vi onda procijenite kolike su šanse da dobit bude veća za toliko u ovoj godini, radi se o elementarnoj matematici…

Da se mene pita, a ne pita se, turizam ispod 4 zvjezdice bi zabranio.
S time bi se odmah složili Maldivi, Austrija, Švica……., a i Istra.
U Istri, srećom, to je davno prepoznato, iako prvo kroz privatni smještaj, 4 i 5 zvjezdica, Vila s bazenom, Stancija, Agro turizam itd, a sličan put grade RIVP, MAIS, Laguna…, ali ne i ARNT.

Turizam u Istri s 4 i 5 zvjezdica omoguće 160 dana poslovanja, a ovi preostali s 2 ili 3 zvjedice, prosječno 45 dana ili gotovo 4 puta manje. Naravno bazeni su grijani.
Gost 4 i 5 zvjezdica ne želi djeliti infrastrukturu s gostom 2 i 3 zvjezdice. I to je sada glavni problem domaćeg turizma. Sukob kultura.
Ulaganja u turizam s 4 i 5 zvjezdica su velika, ali dobit vraća osmjeh. Dobit 2 i 3 zvjezdice je veoma mala, a često i negativna.

…brojke turista u zemlji su kritične i samo je pitanje pobune stanovništva…
Grga, jesi dobro ??? Možda krivi izričaj radi sličnih medijskih spinova u tom smjeru, ali
broj turista po mogućnosti treba udvostručiti što prije, a ne da ih je previše…

Udvostručite br turista ili upoterostručite u ZG, ali Istra treba hlađenje i na tome se radi. Manje turista za veću dobit.
Ovdje ljudi hodaju, već, jedan preko drugoga. Gradovi su potpuno zagušeni, često br turista višetruko nadmašuje mještane. Dovedite 10 milijuna turista u ZG pa se javite.

Čudim se da ulažete ovdje, koji me prozivate u turizam, a pojma o istom nemate, kada pozivate kvantitetu ispred kvalitete ? To je recept Dalmacije i Pule.
Jedan turist 4 zvjezdice nosi dobit 3 turist 2 ili 3 zvjezdice. Razlika u potrošnji za iste resurse je ogromna.
U turizmu postoje fiksni troškovi ( komunalija i prostora ), a kao što sam napisao velika je razlika u dobiti i kvaliteti zadovoljstva usluge, a što nudi produženu sezonu s cikličkim ponavljanjima istoga.

Ministarstvo treba uvesti taxu od 15 Eura po gostu po noći, da vidimo tko će i dalje opstruirati turizam s 20 Eura/noć i time dovlačiti zadnji EU šljam . Taj turizam treba prepustiti istoku .

Grga
Vi izgleda ne znate za onu anegdotu s pocetka naseg turistickog razvoja poslije rata.
Pricaju dva Dalmatinca, ogovaraju onog treceg, naravno, i jedan od njih veli: Ni tija primit ceskog turista sa pason, a sa’ bi primija i tovara, e!
Toliko o elitizmu. Doci ce tko ce doci, a za svakog treba biti sadrzaja koji si moze priustiti.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

o ovome pišem, ali kako to kod nas biva , zbog podobnih, sve kasni
http://www.glasistre.hr/3ef6bd28-f857-49e5-b3e8-f4086f6c3769

Grga
15 mil turista na Balearima!!! Po ljeti.
Kad kod nas bude 40 mil onda pocnite pisati to sto pisete.
Savjetujem citanje s razumijevanjem i pravilnom kontekstualizacijom.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

U Barcelonu, u jednom jedinom gradu na 1.6 milijuna stanovnika dodje preko 30 milijuna turista godisnje. Cijena Hrvatska ima 15-tak milijuna dolazaka godisnje.
Kojom tocno matematikom uopce mozete poceti usporedjivati ove brojke i izvlaciti zakljucke?

Da Hrvatska podupla svoje smjestajne kapacitete i dalje nebi ispunjavala svoj potencijal.

U Barcelonu, u jednom jedinom gradu na 1.6 milijuna stanovnika dodje preko 30 milijuna turista godisnje. Cijena Hrvatska ima 15-tak milijuna dolazaka godisnje.
Kojom tocno matematikom uopce mozete poceti usporedjivati ove brojke i izvlaciti zakljucke?

Da Hrvatska podupla svoje smjestajne kapacitete i dalje nebi ispunjavala svoj potencijal.

odlično,
a sada lijepo pročitajte efekt ekonomije na taj br turista, a koji su u ku…., kao i mi, a onda povucite paralelu s Austrijom, Lombardijom, Toskanom, Monacom ………, koji zajedno nisu do koljena Špancima po br turista, a njima Španci po zaradi od turizma.

Na vašu sreću RIVP, a i Istra, osim Pule, je to prepoznala :))

Osnovna struktura naseg turizma je zadanost dugog trajanja, uvjetovana apartmanizacijom. U komunizmu se puno toga nazidjalo i to je sad to. Ima napretka u hotelijerstvu, ali potpuni preobrazaj je nemoguc, iz fizickih i politickih razloga. A zapravo niti ne treba. Treba samo vise hotela i bolja infrastruktura, a to treba platiti i oko toga ce se lomiti koplja, tko ce snositi ceh.

odlično,
a sada lijepo pročitajte efekt ekonomije na taj br turista, a koji su u ku…., kao i mi, a onda povucite paralelu s Austrijom, Lombardijom, Toskanom, Monacom ………, koji zajedno nisu do koljena Špancima po br turista, a njima Španci po zaradi od turizma.

Na vašu sreću RIVP, a i Istra, osim Pule, je to prepoznala :))

Paralela se ne moze povuc jer se mi ne mozemo samo tako odluciti da cemo odjednom imati povijest kao Italija. Koji se to tocno nas grad moze mjeriti s Firencom? Niti mozemo odjednom stvoriti uvjete kakvi iz raznih povijesnih (i poreznih) razloga postoje u Monacu. Zato je za nas rezerviran napredak u srednjem turizmu i nema nista lose u tome.

New Report

Close