Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,24 | 87.611 | 16,719 | 5,20 | 5,24 | -0,76% |
To tek treba vidjeti. Q2 ove godine je bolji od prosle, i to bez olaksica. Q3 lahko nadoknadi minus iz Q1. Prema stanju na terenu mislim da je moja prognoza bliza realizaciji. Barem za mrvicu.
Porez na dobit je smanjen za 10% sa 20 na 18%. Pisati da će neto dobit biti manja
je bez ikakvog utemeljenja čisto lupetanje. Po čemu iz kristalne kugle babe Vange ?
Računovodstvenim politikama može se više utjecati na RDG nego bilo kakvim porezom,
a vidimo da je porez ovdje u padu. Dovoljan primjer je Pevec gdje nije iskazana realna
dobit niti približno. Turističke dionice su porasle u zadnjem tromjesečju više nego RIVP
i očekujem da će ih Valamar stizati do i nakon objave 3 kv. FI.
Neće se ništa dogoditi jer se zna da će dobit biti nešto manje radi investicija i ne imanja porezne olakšice.
Ali neto dobit nije nikad bio niti će biti jedini parametar kako procijenti dionicu.(u konačnici je al je povremeno manje relevantan)
https://lider.media/aktualno/porez-na-dobit-2017-smanjuje-se-za-velike-obveznike-za-dva-posto-za-male-cak-osam/
Porez na dobit je smanjen za 10% sa 20 na 18%. Pisati da će neto dobit biti manja
je bez ikakvog utemeljenja čisto lupetanje. Po čemu iz kristalne kugle babe Vange ?
Računovodstvenim politikama može se više utjecati na RDG nego bilo kakvim porezom,
a vidimo da je porez ovdje u padu. Dovoljan primjer je Pevec gdje nije iskazana realna
dobit niti približno. Turističke dionice su porasle u zadnjem tromjesečju više nego RIVP
Fakat lupetaju bez veze. A na terenu gori. Vec sam neko vrijeme na Jadranu i ovo je cudo nevidjeno.
Optimisti, ne vidite što se događa na ask strani? A s jeseni, kad prestane vrištanje o broju turista na obali, će se događati još i više. Ove priče o EBITDA ili u konačnici o jedino bitnoj i važnoj neto dobiti, očito ne igraju nikakvu ulogu.
Pitate zašto mirovinci ne ulažu ovdje,pa TK je duplo veća od Maistre
https://lider.media/aktualno/porez-na-dobit-2017-smanjuje-se-za-velike-obveznike-za-dva-posto-za-male-cak-osam/
Fakat lupetaju bez veze. A na terenu gori. Vec sam neko vrijeme na Jadranu i ovo je cudo nevidjeno.
[/quote]
Tko lupeta?! Uprava? To su rijeci clanova Uprave koje su neformalno razgovoru dobili clanovi Udruge..
[/quote]
Tko lupeta?! Uprava? To su rijeci clanova Uprave koje su neformalno razgovoru dobili clanovi Udruge..
[/quote]
Ne vjerujem niti rijec. Ni njima ni upravi ni prenosiocima “vijesti”.
Dobit moze biti manja samo temeljem RDG muljaza, and you know it. Ali nece.
A ova dionica vrijedi P/E=20 i to minimum iz razloga sto se razvija brutalno i likvidna je.
A vi tamburajte koliko hocete i sto hocete.
P.S.
Ne vidim da cijena pada, a niti da ce tako skoro.
Gosin Serislav, u dionici sam od 2010g. i jos sam, sto valjda znaci da mislum da jos vrijedi biti u njoj. Smeta me pojava ili vise zabrinjava pojava ovih izuzetno nabrijanih investitora koji me podsjecaju na generaciju 2007. Fast &furious a na kraju i poderanih gaca..ne volim biti s njima u vlaku, Takvi vide da vlak moze samo brže brže a ne vide da pruga ima i zavoja..pusa
Nemam ovu dionicu, niti ću je imati iz osobnih razloga, ali želim uspjeh ovoj dionici, također, iz osobnih razloga.
Uz Lagunu i Adris mogli bi biti jasan smjer ostalim tur operatorima, posebno Dalmaciji i Puli. Kako se iskrenim pristupom poslovanju ostavruje dugoročan pozitivan efekt na ulaganje, kako tvrtke, tako i regije.
Kulturu iskrenog pristupa gostima omogućuje kvalitetu ispred kvanititete, a siguran sam da je to opći cilj domaćeg turizma.
Brojke ino turista u zemlji su već kritične i samo je pitanje pobune domicjelnog stanovništva pa i povodljive politike.
Rješenje je naravno uvijek u kvaliteti koja nosi više cijene, a manji br. turista na istom prostoru. Rezultat je već viđen u Austriji, CH i dr. u kontinuitetu poslovanja bez kvantitativnih brojki kojima se kite polupametni ministri istoga, a dobit veća.
Grga
Rjesenje nije u smanjenju broja turista vec bas suprotno, u njihovom povecanju, ALI uz poboljsanje infrastrukture i inkrementalnom produljenju sezone, sto hoteli i cine. Onda mozete i dizati cijene.
Roger
Svaka cast, znam i ja da cesta nije pravocrtna. Medjutim, ono sto je negdje skupo drugdje nije. Znate na sto mislim, likvidnost, razvoj itd. Trziste ce pokazati smjer.