RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 22:39
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,24
87.611
16,719
5,20
5,24
-0,76%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

To tek treba vidjeti. Q2 ove godine je bolji od prosle, i to bez olaksica. Q3 lahko nadoknadi minus iz Q1. Prema stanju na terenu mislim da je moja prognoza bliza realizaciji. Barem za mrvicu.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

https://lider.media/aktualno/porez-na-dobit-2017-smanjuje-se-za-velike-obveznike-za-dva-posto-za-male-cak-osam/

Porez na dobit je smanjen za 10% sa 20 na 18%. Pisati da će neto dobit biti manja
je bez ikakvog utemeljenja čisto lupetanje. Po čemu iz kristalne kugle babe Vange ?
Računovodstvenim politikama može se više utjecati na RDG nego bilo kakvim porezom,
a vidimo da je porez ovdje u padu. Dovoljan primjer je Pevec gdje nije iskazana realna
dobit niti približno. Turističke dionice su porasle u zadnjem tromjesečju više nego RIVP
i očekujem da će ih Valamar stizati do i nakon objave 3 kv. FI.

Neće se ništa dogoditi jer se zna da će dobit biti nešto manje radi investicija i ne imanja porezne olakšice.

Ali neto dobit nije nikad bio niti će biti jedini parametar kako procijenti dionicu.(u konačnici je al je povremeno manje relevantan)

https://lider.media/aktualno/porez-na-dobit-2017-smanjuje-se-za-velike-obveznike-za-dva-posto-za-male-cak-osam/

Porez na dobit je smanjen za 10% sa 20 na 18%. Pisati da će neto dobit biti manja
je bez ikakvog utemeljenja čisto lupetanje. Po čemu iz kristalne kugle babe Vange ?
Računovodstvenim politikama može se više utjecati na RDG nego bilo kakvim porezom,
a vidimo da je porez ovdje u padu. Dovoljan primjer je Pevec gdje nije iskazana realna
dobit niti približno. Turističke dionice su porasle u zadnjem tromjesečju više nego RIVP

Fakat lupetaju bez veze. A na terenu gori. Vec sam neko vrijeme na Jadranu i ovo je cudo nevidjeno.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Optimisti, ne vidite što se događa na ask strani? A s jeseni, kad prestane vrištanje o broju turista na obali, će se događati još i više. Ove priče o EBITDA ili u konačnici o jedino bitnoj i važnoj neto dobiti, očito ne igraju nikakvu ulogu.

Pitate zašto mirovinci ne ulažu ovdje,pa TK je duplo veća od Maistre

Fakat lupetaju bez veze. A na terenu gori. Vec sam neko vrijeme na Jadranu i ovo je cudo nevidjeno.
[/quote]
Tko lupeta?! Uprava? To su rijeci clanova Uprave koje su neformalno razgovoru dobili clanovi Udruge..

No pain no Game

Ne znam zasto,ali nekima kao da je krivo kad ova dionica raste?

[/quote]
Tko lupeta?! Uprava? To su rijeci clanova Uprave koje su neformalno razgovoru dobili clanovi Udruge..
[/quote]

Ne vjerujem niti rijec. Ni njima ni upravi ni prenosiocima “vijesti”.
Dobit moze biti manja samo temeljem RDG muljaza, and you know it. Ali nece.
A ova dionica vrijedi P/E=20 i to minimum iz razloga sto se razvija brutalno i likvidna je.
A vi tamburajte koliko hocete i sto hocete.
P.S.
Ne vidim da cijena pada, a niti da ce tako skoro.

Gosin Serislav, u dionici sam od 2010g. i jos sam, sto valjda znaci da mislum da jos vrijedi biti u njoj. Smeta me pojava ili vise zabrinjava pojava ovih izuzetno nabrijanih investitora koji me podsjecaju na generaciju 2007. Fast &furious a na kraju i poderanih gaca..ne volim biti s njima u vlaku, Takvi vide da vlak moze samo brže brže a ne vide da pruga ima i zavoja..pusa

No pain no Game

Nemam ovu dionicu, niti ću je imati iz osobnih razloga, ali želim uspjeh ovoj dionici, također, iz osobnih razloga.
Uz Lagunu i Adris mogli bi biti jasan smjer ostalim tur operatorima, posebno Dalmaciji i Puli. Kako se iskrenim pristupom poslovanju ostavruje dugoročan pozitivan efekt na ulaganje, kako tvrtke, tako i regije.
Kulturu iskrenog pristupa gostima omogućuje kvalitetu ispred kvanititete, a siguran sam da je to opći cilj domaćeg turizma.
Brojke ino turista u zemlji su već kritične i samo je pitanje pobune domicjelnog stanovništva pa i povodljive politike.
Rješenje je naravno uvijek u kvaliteti koja nosi više cijene, a manji br. turista na istom prostoru. Rezultat je već viđen u Austriji, CH i dr. u kontinuitetu poslovanja bez kvantitativnih brojki kojima se kite polupametni ministri istoga, a dobit veća.

Grga
Rjesenje nije u smanjenju broja turista vec bas suprotno, u njihovom povecanju, ALI uz poboljsanje infrastrukture i inkrementalnom produljenju sezone, sto hoteli i cine. Onda mozete i dizati cijene.

Roger
Svaka cast, znam i ja da cesta nije pravocrtna. Medjutim, ono sto je negdje skupo drugdje nije. Znate na sto mislim, likvidnost, razvoj itd. Trziste ce pokazati smjer.

New Report

Close