Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,24 | 38.005 | 7,253 | 5,24 | 5,26 | 0,77% |
Puno toga se vodi po vrijednostima iz devedesetih a sa porezom na nekretnine koji ide sa 2018 vidjet će se stvarna vrijednost valamara koja će mnoge ostaviti iznenađene.. No s obzirom da vjerojatno burza malo prije odreagira očekujmo neočekivano. 🤑
Q3 ce osigurati EPS od cca. 3 kn.
Jos kad bi deseti mjesec malo zagrijao to bi bila bomba nad bombama.
A tek revalorizacija…
Ostajem pri prognozi od 50 kn za ovu godinu, pogotovu u svjetlu evidentnog budjenja trzista kapitala. Mozda omasim za kunu dvije, ali ne vjerujem.
Ne znam kako se ulaganja mogu voditi po vrijednostima iz devedesetih?
Zemljišta se ionako ne amortiziraju, gradjevinski objekti se obnavljaju kroz ulaganja i revaloriziraju odnosno amortiziraju i ne može se na nešto sto zaradjuje novce, a radi se o turističkoj tvrtki mjeriti kvadratima i cijenama istih. Nitko ne piše o neriješenim ogromnim parcelama u vlasništvu države koje te firme koriste, a koje su nekima upisane u temeljni kapital, a koje deiure nisu njihovo vlasnistvo.
Nije to tako jednostavno procijenjivati jer to nije plac uz more kojeg pridaje Śime. Turistička firma vrijedi koliko vraća vlasnicima. A to je trenutno mjereno umnoskom broja dionica i njihove cijene cca 5,6 mlrd. kuna na koje da bi se dobila ista likvidacijska vrijednost treba nakalemiti i sve dugove i umanjiti za novčana sredstva i financijsku imovinu. Ako netko misli da bi nazubljao puno vise od prodaje nekretnina, u ozbiljnoj je zabludi. To uopće nije malo novaca i cca tri puta vise je od knjigovodstvene vrijednosti.
Zasto bi itko radio revalorizaciju? Da moze vise poreza platiti?????
Zasto bi itko radio revalorizaciju? Da moze vise poreza platiti?????
U principu radi kreditiranja lakšeg.
Bilanca firme bi se na taj način povećala u smislu imovine odnosno i kapitala.
http://www.udruga-dionicara-valamar.com.hr/
Osim toga pričalo se o produženju sezone?
Konkretno znam da npr. kamp KRK(*****) vrlo vjerovatno počinje raditi cijelu godinu
http://www.glasistre.hr/fc9e785e-2951-4a10-8851-2a42b5ea7183
Nešto od svih tih gostiju završi i u Valamaru …
Prihodi q2 su probili sva ocekivanja, i najludja, bar s moje strane.
Dobit je ista kao prosle godine, s tim da tad nije bilo Uskrsa, ali jest krupnih jednokratnih stavki. Ipak je bolje ovo.
Q3 upravo zakucava rezultat za ovu godinu.
Vec sam naveo sto ocekujem.
Da bar jos kupe Hmst i urede ga kak se sika. Mislim da se tamo moze postici povrat bolji nego bilo gdje, ipak je to DU.
I dalje povoljna kupnja ovdje obzirom na razvoj posla
Znači direktor je kupio na ZSE dionica za 880.000 kn iliti 20.000 kom po 44.00 kn.
Vjerovatno od bonusa, naravno.
A dečkići su prosipali po 43.50.
Bravo, dečki.
Znači direktor je kupio na ZSE dionica za 880.000 kn iliti 20.000 kom po 44.00 kn.
Vjerovatno od bonusa, naravno.
A dečkići su prosipali po 43.50.
Bravo, dečki.
Bit će da gospon derektor ne čita kolegu Grgu tu na forumu, inače bi znao da je sve to na staklenim nogama