RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 16.11.2024. u 05:24
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,24
61.758
11,792
5,22
5,26
0,77%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Znam da se to mnogima ovdje neće svidjeti, ali je činjenica da ovdje proboja 45 kuna neće biti. Možda nagodinu, ako.
A sad opet pisanija o broju noćenja i turistima.

ZABA analiza RIVP
još uvijek se može jamiti ispod 48,20 kn kolika je procjena članice unicredita.

Meni se kao dioničaru u njihovim hotelima recimo ne sviđa ponuda voća.
Nadam se da će se iz Valamara ispričati i promijeniti ponudu voća.

Zapravo Valamar trosi poprilicna sredstva za unaprjedenje odnosa sa lokalnom zajednicom (sponzoriranje koncerta Parnog valjka, djecje igraliste, jeftiniji parking..). Ti su novci baceni novci zbog navedenog poteza. A voce si slobodno kupi u trgovini.

Ti slobodno odeš na drugu plažu sa koje ne tjeraju…

Tako je, par stotina ljudi ce promijeniti plazu i biti ce odusevljeni. Svi ce podrzavati Valamar i zeljeti raditi ondje. Super ti je logika!

Da, tako ti je to ali nije za daljnju raspravu ovdje. Vidjet ćeš kako će turizam rasti da će se svašta promijeniti. U Valamaru ili negdje drugdje. Ima primjera za tvoj stav ali i za moj. Ne zagovaram niti jedan već provociram da ne bismo ovdje trebali raspravljati o tome.
A i ljudi su spremni raditi svašta i svugdje za dobre novce

A i vi svasta virujete. Ko je koga tira s plaze? Mozda je neko radija nered ili bio neugodan. Pa sad kao “Valamar tjera s plaze”. Ili se sitija neko dobit na paznji. Ko zna.

Ajte, molim vas… Ko da Valamar ne zna svoja prava/obaveze… Incidenti su vjerojatno svakodnevni (od prolivenih juha do ko zna cega), al to sigurno znaju rjesiti i ne spada u politiku firme.

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

Reći da će Valamar prijeći 45 kn nagodinu je potpuno promašeno i neutemeljeno.
Novostvorena vrijednost kompanije, veći prihodi i profitna marža
će biti odlučni u tome kako će se kretati cijena ovog blue chipa
Nažalost, mislim da je ovo je jedini pravi blue chip na ZSE, pa nitko
drugi dugo iza Valamara. Transparetnost kompanije i FI su jako dobri.
Nedavno je cijena bila 40 kn, danas je oko 43-44 kn prije godinu dana je bila bitno
niža i ciljati na to da neće rasti jer je rasla dovoljno su proizvoljna nagađanja.
Lijepo je da je cijelo vrijeme zavidna likvidnost, što mnogi ulijeva povjerenje u dionicu.

hm, kad dođu rezultati za prvih 6.mjeseci vidjet ćemo dali će preletit 45,
tako sam i prošle godine kad sam zadnje uzimao po 25 mislio da je već preskupa, sva sreća krivo sam mislio :))

Ma da i uz najveću muku i natezanje dođe i na utopijskih 50 kuna, koliko je to postotaka rasta za ove koji sada silom žele ući?
A koliko će postotaka u međuvremenu neki od građevinara odraditi?
Bez obzira na sve vrhunske rezultate u turizmu, ovdje nekog spektakularnog rasta cijena dionica više naprosto ne može biti.
A mene kao ulagača zanima što veći povrat na uloženo. E sad, da je to ovog trena ova dionica – teško. Ovdje je očito i prema svemu sudeći došlo vrijeme ubiranja vrhnja onih koji su unutra već nekoliko godina.

Trial
Sve tocno. Medjutim ovdje je igra nastavak stabilnog rasta kao protuteza eventualnom brzem, ali rizicnijem vecem povratu drugdje.
Osobno imam ovo vise nego Thnk.
Diverzifikacija. Po osobnom ukusu.
To je sve.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Znam da se to mnogima ovdje neće svidjeti, ali je činjenica da ovdje proboja 45 kuna neće biti. Možda nagodinu, ako.
A sad opet pisanija o broju noćenja i turistima.

Hm, to ‘činjenica’ definitivno nije.., osim ako imate jako jako dobar vid, ono, u budućnost.
Da li će ići preko ili neće vrijeme će pokazati.

Vjerojatno se vama ovo neće svidjet, ali napisat ovako nešto meni osobno samo pokazuje da ste neozbiljan komentator/ulagač.

New Report

Close