Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,24 | 61.758 | 11,792 | 5,22 | 5,26 | 0,77% |
Hehe, kaže strani fond: Mislili smo da se igramo. Hoćemo sada za ozbiljno?
Kom će se žalit, sv. Petru u šumi? Nemaju za jamstvo za ozbiljnost ponude, a ulagali bi miljarde, kako bi Branko rekao.
Čekamo odbor vjerovnika da vidimo što će oni reći.
Primite ispriku, no novi sam dioničar.
Dioničar sam RIVP 2 mjeseca… Da li samostalno RIVP i preko koga uplaćuje dividendu. Da li na tekući ili Žiro račun, i da li posjeduju naš račun za isplatu, ako je kupnja bila izvršena putem transakcije preko banke?
Hvala Vam
Dioničar sam RIVP 2 mjeseca… Da li samostalno RIVP i preko koga uplaćuje dividendu. Da li na tekući ili Žiro račun, i da li posjeduju naš račun za isplatu, ako je kupnja bila izvršena putem transakcije preko banke?
Hvala Vam
Isplaćuju na tekući na temelju podataka iz SKDD-a:
http://www.skdd.hr/portal/f?p=100:10
Kao novi dioničar dobio si nedavno svoju “oznaku ulagatelja” i “pin”, ulogiraj se na tom linku na svoj account i možeš si provjeriti imaju li oni tvoj broj računa. Ako ne, preko iste stranice možeš ga upisati.
Hvala Vam
Isplaćuju preko SKDD-a. Bitno je da tamo imate unešene podatke o žiro/tekućem (svejedno) računu pa će vam danas sjesti dividenda. Ako nemate, to tamo uerdite. Možete i izraditi “Moj e-račun” na SKDD i onda sve kontrolirate preko interneta.
Sjela dividenda
Jeste bogamu.
Porez + prirez na isplate dividende plaća isplatitelj, tako da ono što dobijete na ŽR je već oporezovano, i to je od ove godine konačan porez, tako da ni što se tiče prijave poreza na dohodak ne trebate brinuti, to se ne prijavljuje (ionako porezna sama vrši obračun poreza na dohodak, a tu informaciju dobiju putem JOPPD obrasca od isplatitelja). Eto, nadam se da Vam je jasnije sada …
Pa hoće li sad već nakon ovolikih pretumbacija napokon prebaciti ovih 40??!