Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,24 | 61.758 | 11,792 | 5,22 | 5,26 | 0,77% |
Predmet: Obavijest o predaji ponude za ulaganje i dokapitalizaciju društva HELIOS FAROS d.d. u stečaju
U ponudi PBZ CO i Valamar Riviera predlažu plan restrukturiranja te petogodišnji plan ulaganja u turističku imovinu u visini od 650 milijuna kuna. Kroz potpunu obnovu i izgradnju dva ljetovališta visoke kategorije kapaciteta oko 700 smještajnih jedinica, portfelj Helios Farosa d.d. bio bi repozicioniran prema premium ponudi čime bi i destinacija Stari Grad dobila na atraktivnosti i prepoznatljivosti. Prema ovom planu, Helios Faros bi nakon obnove hotela Arkada i Lavanda zapošljavao oko 500 djelatnika.
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/WciboFBs7zdtbgZXcDz1LQ==.pdf
Predmet: Obavijest o predaji ponude za ulaganje i dokapitalizaciju društva HELIOS FAROS d.d. u stečaju
U ponudi PBZ CO i Valamar Riviera predlažu plan restrukturiranja te petogodišnji plan ulaganja u turističku imovinu u visini od 650 milijuna kuna. Kroz potpunu obnovu i izgradnju dva ljetovališta visoke kategorije kapaciteta oko 700 smještajnih jedinica, portfelj Helios Farosa d.d. bio bi repozicioniran prema premium ponudi čime bi i destinacija Stari Grad dobila na atraktivnosti i prepoznatljivosti. Prema ovom planu, Helios Faros bi nakon obnove hotela Arkada i Lavanda zapošljavao oko 500 djelatnika.
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/WciboFBs7zdtbgZXcDz1LQ==.pdf
Imal ko jači 😉
Nadamo se da će prihvatiti.
neko se gadno istresao u 10:11:26, 23410 komada (931k Kn) po 39.80.
Odbijanac je sada tu negdje na 39.70-39.80 … a ja nemam kesha joooooooooooj
neko se gadno istresao u 10:11:26, 23410 komada (931k Kn) po 39.80.
Odbijanac je sada tu negdje na 39.80 … a ja nemam kesha joooooooooooj
Sve je obavljeno u jednoj transakciji, mislim da je bila dogovorena.
Pojavilo se i odmah nestalo
lokacija vrhunska, ali objekti derutni kao i popratni sadržaji. za to će trebati nekoliko g da se dovede u red.
Rekao sam još i prije pisao da će Valamar u akviziciju.
A normalno da će kupiti stari objekt.
Valamar kupuje jedino stare hotele tj brownfield investicije i onda ih oplemeni.
Zabijati nov hotel di je bio prije krš nije baš najlakša stvar. Ovako je pol posla obavljeno…
A valjda nije tako loše u globalu.
Sve ima svoj ptencijal, pitanje je samo koliko se plaća taj potencijal itd…
Valjda znaju racunati.
@randopph
Čak i da je to sve za rušenje, opet nije greenfield i kretanje iz nule. Postoji GUP sa hotelima na toj lokaciji, lokacijske, građevinske se puno lakše dobiju, pogotovo što već postoje radna mjesta koja se mogu izgubiti, to lokalnu vlast mnogo više peče od potencijalnih radnih mjesta. Ako realiziraju kupovinu do ljeta ne bi me iznenadilo da već za sljedeću sezonu jedan od ta dva hotela, ako ne i obadva kompletno renoviraju, pogledajte koliko im je trebalo od kada su objavili odluku da se gradi Rabac, do sada kada je već u funkciji.
A i amortizirani građevinski objekti znače da se ne mora pisati gubitak kada ih se ruši da bi se izgradili novi, zbog čega je Arenaturist prije dvije godine imala poveći minus jedne godine.