Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,10 | 15.759 | 3,090 | 5,10 | 5,12 | 0,39% |
Ništa me ovo ne čudi. Prije nekih 2 godine zlovenci su se prijetili da će nam usporiti ulazak u državu i na taj način nam utjecati na turizam. Ovo im je došlo kao budali šamar. Od njih ne možemo očekivati nikakvo "razumijevanje" ili ne kako bih se drugačije izrazio. Možemo mi pričati o Sloveniji ovo i ono, ali službena slovenska politika nas mrzi. Ja osobno Sloveniju volim i zanimljiva mi je tamo otić, ali to nema veze ni s čim.
To je moje viđenje situacije…
Ja pak mislim da su se malo namjerili da pokazu zubice, sad dok mogu, dok se za Uskrs vracaju nasi, Bosanci i Srbi. Ici raditi neko vece sran.je kasnije bi bilo grdo i u osnovi neozbiljno. Maltretirati na suncu hrpu Svaba im ne bi bas proslo. To se ne radi.
2017. godina će u hrvatskom turizmu ostvariti 93 milijuna noćenja, a to znači da će ta brojka biti ostvarena 3 godine ranije od državne Strategije turizma 2020. godine. Uskrs datumski idealan.
Izuzetno me zanima cijena RIVP-a do kraja godine, nitko nije očekivao ovo stanje na burzi uzrokovano
Agrokorom koji nije niti malo i samo potpuno zanemarivo povezan sa businessom Valamara.
Hrvatski turizam će rasti po višim stopama nego europski, cijene će se prilagoditi tj. povisiti
za inflaciju. Ide se prema donedavno nezamislivih 100 milijuna noćenja, puno novih kapaciteta
visoke klase i dodane vrijednosti.
Novi članak iz medija o Rapcu, sa informacijama, ali i komentari ispod teksta….ogromna količina
zavisti i neznanja, iako se svima pruža postati dioničarem još dok je posao u usponu.
Bilo bi lijepo da sadašnji jadnici sa tolikom zavisti, neznanjem i nekulturom, se obrate na dobro i zdravo
razmišljanje. Čini se da još uvijek onih koji čak ne znaju ni da Valamar odlično posluje.
http://novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Pola-milijarde-kuna-za-luksuz-Megainvesticija-Valamara-u-Rapcu-otvara-350-novih-radnih-mjesta
http://www.seebiz.eu/cappelli-sezona-sjajno-krenula-gotovo-dvostruko-vise-nocenja/ar-154365/
“Moramo biti svjesni ovih dana ove godine bilježimo 62 posto dolazaka više i 95 posto više noćenja u odnosu na isti preriod lani…”
I to najviše zahvaljujući turistima iz zemalja kojima je Hrvatska aviodestinacija.
To je smjer kojim se treba razvijati. Iz više razloga:
– neosjetljivost na granične probleme koji će potrajati, svidjelo se to nama ili ne, barem još godinu dvije,
– ljudi ne nose skoro ništa sa sobom, osim odjeće koja stane u jedan kofer, sve kupuju i troše, od hrane i pića do rekvizita za plažu i sl.,
– uglavnom su gosti gradova koji imaju aerodrome, a ta mjesta pak imaju sadržaje na kojima se može potrošiti novac,
– u pravilu su ili parovi bez djece, parovi kojima su djeca već odrasla ili su pak razna društva na izletima, što hoće reći da u pravilu imaju više novca na raspolaganju od obitelji koje moraju kupovati knjige za školsku djecu i sl.,
– često su više orijentirani na ekskluzivnije sadržaje od sjedenja na plaži (rafting, izleti itd.), rentaju i automobile jer ih nisu ponijeli sa sobom,
– vezano na ovo gore, u ovom segmentu se može tražiti prilika i za kontinentalni turizam, gastro, eno itd.
– uglavnom, više love za manju gnjavažu i zauzimanje prostora.
Naravno, za to je potrebno razvijati mrežu manjih lokalnih aerodroma, pa čak i na otocima, jer kako ljudi dođu na relativno kratko vrijeme onda npr. transfer iz Splita na Brač uzme vremena i živaca.
Povećanje ovog segmenta smanjilo bi ovisnost o cestovnim turistima.
Sasvim je normalno da su gužve u udarnim danima. Većina medija u HR uglavnom ne znaju
ništa pametno pisati, pa pišu o gužvama. Biti će gužvi, jer je i turista sve više.
Kome smetaju gužve putovat će u manje opterećene dane.
Evo slika sa početka ove godine. Dionica stagnira, barem do otvorenja…kad krene opet
će se svi čuditi 🙂
http://www.casopis-gradjevinar.hr/assets/Uploads/JCE-69-2017-2-6-gradiliste.pdf
Minimalac u Valamaru smještaj, hrana i 4.000 kn.
valamar već početkom lipnja otvara vrata za 2700 gostiju u novim hotelima
http://www.glasistre.hr/vijesti/pula_istra/istra-docekuje-turiste-u-novom-ruhu-549330
ĐĐ i RIVP po identičnoj cijeni = 42,50
Sredinom svibnja se otvaraju, čini se da su uračunali dovoljno vremena građevinarima, nisu to amateri kao Todorić. Dobio sam na mail ponudu za all inclusive u pola cijene od 16 do 30.5 u novim hotelima, vjerojatno nisu prodavali dok nisu bili sigurni da će biti gotovo pa sada žele na brzinu popuniti i ispeglati usluga na prvim gostima prije sezone.