RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 14.11.2024. u 22:10
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,21
247.181
47,426
5,20
5,22
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

do dana d treba kupiti za sav slobodan keš ispod 43 kune, jer je to puno profitabilnije ulaganje nego imati štednju na banci. znači da za dva mjeseca nepuna dobijete onoliko koliko u prosjeku dobijete na oročenje u banci za godinu dana. čista računica, jer će dionica da se vrati ponovno iza dana d na razine prije objave iznosa dividende pa je opet prodate po cijeni koju ste upili uvećano za proviziju brokera i opet imate novac na računu.

dan je pametniji od noći!

Nisam nigdje napisao da će cijena pasti za iznos dividende … napisao sam da se sa tom malom dividendom smanjuje interes za dionicom, a koliko će padati … ja ne znam, a Vi ? Da sam u pravu, evo bacite oko na trenutno stanje pred otvaranje, ask:bid = 6:1 … da li je to ikada bilo na RIVP ?
A da su fondovi potrebni, jesu … da želite prodati 20, 30, 50 K komada, kome biste ih prodali ? Meni, plavom, crvenom … nekom petom malom ulagaču ? figu … možete ih prodati jedino velikim, inače morate srušiti cijenu do poda, da izađete … samo o tome ja pričam, ništa drugo … koliko god se to Vama, meni i ne znam kome još sviđa ili ne, fondovi su potrebni u takvim dionicama, a oni nisu zainteresirani ako je dividendni prinos premali … i tu cijela filozofija prestaje …

Nije lijepo pisati neistine sa ciljem blaćenja Valamara. Uredno plaćaju svoje radnike i plaće su
sve bolje. Evo jedan konkretan i dobar primjer. Priča o nesretnoj sudbini jednog čovjeka koja
tjera suze na oko….ali piše da je kao čistač sa prekovremenim satima imao oko 1000 eura u Valamaru.
Isto tako Valamar je jedan od najboljih poslodavaca ne samo u hotelijerstvu. Ako netko ne želi radit,
nego samo računati prosjek plaće koliko mu Valamar plaća DOK NE RADI, onda dragi dacco bolje nešto drugo, to ste i vi shvatili.

http://www.jutarnji.hr/life/zivotne-price/majka-me-odbacila-oca-nikad-nisam-upoznao-mnogi-su-me-iskoristili-i-prevarili-tuzna-ispovijest-splitskog-beskucnika-koji-se-unatoc-svemu-ne-predaje/5792019/

Evo tko ne stigne sve pročitat:
Tako sam živio samo dvadesetak dana jer sam sebi opet naš'o lijepi pos'o, u hotelu Valamar u Dubrovniku, gdje sam šest mjeseci radio kao čistač.
Tamo mi je bilo super, ali žao mi je što nisam novaca zaštedio jer sam im'o skoro tisuću eura plaću sa svim prekovremenim satima! Ali, tko će bit' u Dubrovniku, a ne potrošit'?! Tamo sjedneš na kavu, piće, ode sto kuna. Eh, sad se kajem

Nemam namjeru blatiti nikoga niti išta i ja sam vam dao primjer iz prve ruke. Ovdje sam se referirao na općenito rad u turizmu, činjenica je da ne mogu svi sezonci biti stalni sezonci.
Na kraju krajeva uprava hoteljera računa dobit cjelogodišnju pa zašto ju nebi i šljakeri smjeli računati? Ipak se sve vrti oko novca za prezivljavanje.
Nisam imao namjeru nikoga uvriijediti ako je to netko tako protumačio.

Privatni fondovi već jesu unutra. PBZ sigurno, za ostale ne znam, ali dobro, to nije mnogo. Mirovinci izgleda nisu. Ali bit će, nema dvojbe. Nemaju kuda. Isprodavali su Todex i gdje će sad? Ipak je rast prihoda i dobiti primamljiva kombinacija. Ali da bi divka od 2.5% i više pospješila brži dolazak, da, to je istina. Ovdje će se naplatiti strpljivi, kao i drugdje.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

bid ask 1:6 to vam NIJE uopće bitno ono što je trgovano je puno
bitnije. ja sam jučer kupio RIVP dosta povoljno i time pojačao i
ovaku jaku poziciju među prvih 400 dioničara.
jednostavno ne vidim previše boljih prilika
(iako ima jedna koju stalno dokupljujem).
Po meni je bolje kupovati dok je tržište u padu, ali tih nekoliko
postotaka na kraju pojede prosjek, bitno je odabrati prave.
Ovdje mi paše i rast dionice i poslovanja i budućnost. Nisam
ni Bakić ni Bilbija koji imaju stotine tisuća dionica.

Famozna je ova dionica, svatko stigne kupit

Kolega Serislav, fondovi su tako jadno zastupljeni u RIVP da je to jedva vrijedno spomena. A mirovince iz dobro poznatih razloga tu nećete nikada vidjeti, ne znam šta bi se trebalo desiti pa da oni uđu u tu dionicu, možda da im plenki i marić kažu da će ukinuti drugi stup ako ne kupe RIVP. A i da hoće ući, od koga da kupe veće količine ? Od XY koji ih je (s pravom) pljuvao po svim medijima ? Pa nisu tolike budale sa sami sebi skoče u usta … rađe će tu lovu tući u todexe, podr, atgr, ht … nastavite niz … ili mislite da će cijenu napucati na 100 kn pa da kupuju od nas malih ? Mislim, ja bi osobno bio najsretniji da im mogu prodati moje dionice za neku pristojnu cijenu, recimo jedno 80 bi me zadovoljilo, čisto onako iz inata, da im malo vratim za sva sranja koja su napravili na ZSE, ali taj film sigurno ne bumo gledali ….

Točno.
RIVP, HT, ADRS, ostalo je sve više manje bitno lošije, manje likvidno ili lošije firme.
Kad bi bilo još 4-5 ovakvih firmi burza bi se mogla izreklamirati kao sredstvo dugoročne štednje za najširu populaciju, a ovako političari i nisu daleko od istine kad kažu da je to sve špekulacija. Ružno, ali istinito. I sami su doprinijeli toj istini.
P.S.
mjanko5 – Točno, neće kupovati od blogera, ali i on će ispasti iz top 10 uskoro i naći novu igračku. AZ je dobio novog direktora. A Novoselec je bio prvi na tapeti blogera. Sve se mijenja. Nikad ne reci nikad…

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Koji je smisao isplate što veće dividende u sustavu gdje se ista oporezuje s 12-14% ?
Ako netko želi 5% prinosa neka proda 5% portfelja.
Poznajem samo osnove pa je lako moguće da mi je logika pogrešna…

Kupiš po 100, prodaš 5% po isto cijeni i to je 5% prinosa ? Bez uvrede, ali ne poznate ni osnove matematike …
Smisao dividende je inače da investitori investiraju u dionice jer ih to čini privlačnim ulaganjem, naročito ako je dividendni prinos veći od kamate u banci. A što veća dividenda, više Vam ostane nakon oporezivanja, zar ne ? Po Vama, onda bi se moglo postaviti pitanje i čemu veće plaće, ako je na iste potrebno platiti davanja od 50% naviše ? Tako da, elementarna logika Vam ne štima …
Moje predviđanje je da će sada neko vrijeme na RIVP biti zatišje … fondovi nisu ionako zainteresirani za ovu dionicu, a sada sa dividendom manjom od 2% će biti još manje, a mali ulagači sada tek neće kupovati ništa ili jako malo jer se sve crveni … da li će cijena još padati, nemam pojma ali da će biti manje trgovanja, gotovo pa sam siguran …
[/quote]

Nisam na to mislio, znam da to nije prinos. Mislio sam na dividendni prinos jer se ovdje na forumu o njemu raspravljalo, u stilu da bi dividenda trebala dosta rast da isti ostane na razini prošlogodišnjeg.

Moja logika je sljedeća. Ako društvo vrijedi 100 nečega. 5% se isplati kao dividenda. I nakon toga vrijedi 95. Dioničari su na temelju dividende ukupno dobili 5 – 12% – prirez. Dioničarima ostaje im cca 4.3. u novcu i 95 u vrijednosti društva. Znači da im je ukupna imovina pala skoro 1%.
Ako nema dividende, a dioničari koji žele, sami prodaju recimo 5%, i oni će dobit više novca ako su u posjedu dovoljno da ne plate porez, ostali isto neće platiti porez, a društvu ostaje više keša.
Znam da cijena dionice nije vezana samo uz vrijednost društva, al ovo mi je nekako logično.

Ne kažem da dividenda inače nema smisla, ali uz ovakav porezni sustav, ja bi rekao da nema. Pogotovo visoka dividenda.

Kolega Serislav: iz vaših usta u božje uši … slažem se, sve se mijenja …. osim hrvatskih mirovinaca i njihovih modusa operandi … prije ćemo dočekati prodaju Valamara nego ulaz mirovinaca … ali, živi bili pa vidjeli, zemlja je okrugla, reče jednom Galileo ….

Tko bi rekao da će Crobex rasti znatno više od RIVP-a,
barem do sada. Sat vremena prije zatvaranja.

samo da utvrdim gradivo:

ajmo reći da imam 1000 dionica, znači dobivam 800kn dividende.
ukoliko želim isplatu u dividendi, tih 800kn se dijeli sa 4 = 200kn. ajmo reći da će na dan skupštine dionica biti 45 – 200/45= dobivam 4 nove dionice i 600 – 12% = 528 kuna

jel to to?

New Report

Close