Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,21 | 247.181 | 47,426 | 5,20 | 5,22 | 0,00% |
Vidjet ćemo ima li promjena u top 10.
Pojavili su se novi kupci, što mi je vrlo očekivano.
Usput se smanjuju troškovi, popunjenošću van same špice…
pomoću neodoljivih ponuda
https://www.crnojaje.hr/Deals/Details/13699
Ovoj dionici cu sagradit spomenik. Udjem po 27 izadjem po 30 pa udjem po 33 izadjem po 36. Sad sam opet usao unutra po 39 i vrag opet raste… Ovdje jednostavno nema smisla izlazit 🙂
Pa u rastućem trendu tržišta izlazit? Baš nevidim svrhu radi uštede/gubitka par %
Teško je dokučiti motive ovakvog neprekidnog rasta, ali on je super za cijelo tržište.
Ne razumijem vašu opservaciju. može pojašnjenje?
molim nekoga tko prati detaljnije – kad RIVP objavljuje info o dividendi?
pročitala sam negdje kad će ići obavijest, sad više ne mogu nać gdje 🙁
U srijedu je sjednica NO na kojoj će se raspravljati o prijedlogu Uprave o dividendi.
Ne znamo kakav je prijedlog, a ne znam da li će odmah u srijedu objaviti stav NO o tome.
S tim se onda ide na Skupštinu koja je obično u svibnju.
ok, puno hvala!. sve jasno, to me zanimalo.
znači, 22.03.
a da to kasnije ide na skupštinu, to se podrazumijeva.
Valamar očito ide na neke nove razine, MM na 44,90 kn
Valamar dokument:
Valamar Riviera d.d. sa sjedištem u Poreču, Stancija Kaligari 1, OIB 36201212847 (dalje u tekstu: Društvo) sukladno odredbama Zakona o tržištu kapitala i Pravila Zagrebačke burze d.d. objavljuje da će se:
dana 14. ožujka 2017. godine održati sjednica Uprave,
dana 22. ožujka 2017. godine održati sjednica Nadzornog odbora Društva,
na kojima će se utvrđivati prijedlog odluke o isplati dividende.
Lijepo je kada dionica raste na ovako velikom prometu danas 4,618 milijuna kuna.
Očekivao sam to, radi razvoja poslovanja, visoke profitabitlnosti i načina upravljanja
Velika prednost ove dionice je idealna vlasnička struktura, visoki free float.
Kada se otvori novi Rabac, smatram da će još više doći do izražaja vrijednost te
destinacije. Veliki test za Valamar. Ako sve bude u redu imamo li pravo nadati
se preuzimanju crikveničkog Jadrana, jer su daljnje investicije već najavljene.
Moguće da sutra bude objava dividende, jer je sjednica NO. Osobno mi je vrlo u redu
od 0,50 kn na više, a blizu jedne kune bi bilo fantastično. Ne očekujem visoku
dividendu, jer moramo uzeti u obzir velike investicije iz kojih ćemo sutra brati kao iz “rajskog vrta”
Da, dobro je. Ne znam kako razmišljaju i s kojim omjerom financiraju ulaganja (vlastiti kapital / krediti) pa ne mogu reći da sam ovlašten da kažem kolika će biti dividenda, ali nekako sam mišljenja da bi bilo što ispod 0.90 kn bilo neprimjereno, ispod 2% dividendnog prinosa. Naprosto priča: znate imamo ulaganja i sl. je izlika. Ulaganja su super, ali dobra divka je bolji PR za dionicu i ulagače od priče “imamo ulaganja”. Pogotovo zato jer nije velika razlika u apsolutnom iznosu novca kad bi bilo 0.80 ili 1.00. 25 mil kn.
Moje mišljenje. Svatko ima pravo na drugačije.