RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 15:03
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,23
55.446
10,592
5,24
5,26
0,77%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

A to Vam je tako, istekao rok za early booking … sad je redovna cijena …
Ništa, pričekat … možda nešto ulovite na last minute … tamo nergdje u novembru …
P.S. nadam se da ste shvatili da se za..bavam ….

Ja isto da sam ljutit. Bez bancije, Novu godinu sam već rezervirao he he.
Nema više dostupno pogledajte, bilo je do nedavno.
Treba bit ispred vremena 🙂

Moram dirnut u dividendu za nadoplatu 🙁

Krešo bez cipelarenja molim.
Htio sam nešto rezervirat u 5. mjesecu u Poreču kod
Valamara i jučer su digli cijenu 15% pa sam strašno ljutit.

Nemojte se ljutiti, ali baš mi je drago…to znači 15% veći prihod za imatelje dionica 🙂
Svejedno, probajte se nagađati za cijenu… ja često uspijem tako vani, tipa, vidio sam na booking.com, ali ja bi izravno kod vas pa da date neki popust, platio bih gotovinom…i uglavnom izvučem bar 10%…

Naravno. Sve ispod 2.5% bi za mene bilo iznenađenje. Politika firme je relativno jasna (stabilnost, razvoj), a to uključuje čuvanje ključnih omjera. A omjer divka / cijena je jedan od njih.
Znam da sam u pravu te su stoga replike suvišne. Save your breath.

Da li uopće razumijete što ste rekli? To znači da je cijena 40,00 kn i dividenda 1,00 kn. Ako će dividenda biti takva (a neće) cijena će otići gore i nemate takav prinos nego manji. Ako će dividenda biti recimo (meni maksimalnih) 0,75 cijena za prinos od 2,5% treba biti 30,00 kn. Jednostavno tržište tako funkcionira.

Znači sami sebi kontrirate, jedva čekam to s dividendom samo da se malo spustite na zemlju…

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

Naravno da razumijem što sam rekao. Takvo pitanje je nepristojno i negdje na ulici bi s pravom dobili po labrnji. Naprosto, budite pristojni. Nije teško.
Plain and simple: 2.5% na sadašnju cijenu. Onu u vrijeme davanja prijedloga. Danas.
To je ono što se generalno očekuje da bi dionica bila ono što jest: solidno dividendna i fokusirana na razvoj, sve u isto vrijeme.
A onakva izvrtanja i filozofiranje čuvajte za negdje drugdje. Molim.

Naravno. Sve ispod 2.5% bi za mene bilo iznenađenje. Politika firme je relativno jasna (stabilnost, razvoj), a to uključuje čuvanje ključnih omjera. A omjer divka / cijena je jedan od njih.
Znam da sam u pravu te su stoga replike suvišne. Save your breath.

Da li uopće razumijete što ste rekli? To znači da je cijena 40,00 kn i dividenda 1,00 kn. Ako će dividenda biti takva (a neće) cijena će otići gore i nemate takav prinos nego manji. Ako će dividenda biti recimo (meni maksimalnih) 0,75 cijena za prinos od 2,5% treba biti 30,00 kn. Jednostavno tržište tako funkcionira.

Znači sami sebi kontrirate, jedva čekam to s dividendom samo da se malo spustite na zemlju…
[/quote]

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Da li uopće razumijete što ste rekli? To znači da je cijena 40,00 kn i dividenda 1,00 kn. Ako će dividenda biti takva (a neće) cijena će otići gore i nemate takav prinos nego manji.

ovisi da li visinu dividende u postotku na cijenu gledate u trenutku donosenja ili trenutku isplate. ja uvijek gledam u trenutku donosenja odluke.

Još nisam čuo za firmu koja bi imala cilj da joj dividendni PRINOS bude konstantan.
U anglosaksonskim zemljama teže tome da apsolutni iznos dividende bude svake godine veći, a u kontinentalnoj europi čak ni to.

Firma koja bi imala za cilj da joj prinos iliti yield bude konstantan bi bila potpuno iracionalna i suicidalna, jer bi de facto prepustila tržištu da joj diktira koliko casha mora isplatiti svake godine.
Istina je da RIVP vjerojatno želi održati solidnu dividendu da bi dionica bila privlačna novim i dugoročnim ulagačima, ali sve ima razumnu granicu.
Ne izgleda mi vjerojatno da će biti više od 0.75 HRK.

MM je stavio ovaj nalog od 10.000 komada i u isti tren ga pojelo.
wtf ? neka netko objasni

Polijećemo ili slijećemo ??? Nema treće

Serislav, ne razumijete elementarnu matematiku, to je činjenica. A ostali popratni trashtalk samo to potvrđuje.

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

MM je stavio ovaj nalog od 10.000 komada i u isti tren ga pojelo.
wtf ? neka netko objasni

Polijećemo ili slijećemo ??? Nema treće

Očito da neko ima info o dividendi i za drugu godinu!

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

Sta netko ima “kakav info”? Ae molim vas ljudi dajte da i ja zaradim koju kunu. “Kakvi infoi” na PM!

Ponavljam, radim u Belju i što novinari pišu je laž. Belje je odlična firma i proizvodi toliko dobrih proizvoda kakve ni Podravka nema.

New Report

Close