RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 20:17
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,24
61.758
11,792
5,22
5,26
0,77%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

ina2 baš si fulao skroz.
ne bih više o dividendi do objave NO koji će biti 22.03.

Ina2 dividenda nije 0 kn, a izmišljotina je da to čak stoji u god.izvješću od 49 do 51 stranice. Ne znam sa kojim ciljem trolate ili želite kupiti jeftinije ili samo neznanje ili oboje. Odluka o dividendi biti će do 22.03. na sjednici NO. Zadržana dobit je nešto manje od pola milijarde kuna. Osobno bih bio vrlo zadovoljan sa 65 lipa, zadovoljan i sa 50 jer
smo u velikom investicijskom ciklusu.

Radi se o prijedlogu Uprave i NO, koji će vjerojatno biti usvojeni. Inače, zadržana dobit je 36 mil.kuna, a dobit tekuće godine 340 mil. kuna (s uključenih 70 mil. kuna poreznog dobitka). I ne trolam ništa, ne vjerujem da bi takvim pokušajima uspio pokolebati u kupnji takve vrsne znalce kao što ste vi.
A i ne vidim nekakav problem provjeriti navedeno na ZSE, sve tamo lijepo piše. Jedino je problem čitati čak do 49.-50. stranice.
[/quote]
Pravis se pametan, govoris ljudima da je problem procitati do čak 49str, a navodis krivi podatak za koji uopce nije potrebno otvorit izvjestaj. Dakle, zadrzana dobit nije 36 milijuna kuna. Pogledaj bolje. Prolistaj malo prije od 49.str ako treba.

To sto navodis prijedloge uprave i NO koji naravno da ce najvjerojatnije biti usvojeni je prijedlog o rasporedi dobiti iz 2016. g. Jesi mozda vidio/vidjela poziv na glavnu skupstinu di pise da nece biti dividende? Procitas li obavijest o najavi sjednice Uprave i NO, vidit ces da pise da ce utvrdivati prijedlog o ISPLATI DIVIDENDE! Al eto, valjda je problem procitati JEDNU stranicu…

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

Namjerno nisam htio napisati, da motiviram da se potrudi pronaći…
kad ono ispali novi “biser” o zadržanoj dobiti.

Je li sada jasno ? Radi se o odluci o rasporedu dobiti za 2016.
Molim lijepo ina2 na prosipajte takve “bisere” da je dividenda 0 kn
i da je zadržana dobit 36 milijuna kuna, kad je za cca toliko manja od
pola milijarde kuna. Razumijete < od 500.000.000,00 kn. Dobro, nešto smo ipak ovdje naučili pa možemo dalje.

Moja procjena:
– Danas objava ‘prijedloga’ dividende
– Visnina dividende 0,80 – 1,00 kn

Radi se o prijedlogu Uprave i NO, koji će vjerojatno biti usvojeni. Inače, zadržana dobit je 36 mil.kuna, a dobit tekuće godine 340 mil. kuna (s uključenih 70 mil. kuna poreznog dobitka). I ne trolam ništa, ne vjerujem da bi takvim pokušajima uspio pokolebati u kupnji takve vrsne znalce kao što ste vi.
A i ne vidim nekakav problem provjeriti navedeno na ZSE, sve tamo lijepo piše. Jedino je problem čitati čak do 49.-50. stranice.

Gdje točno piše da je zadržana dobit 36 milijuna? Ja samo vidim podatak o 228.523.684 kune zadržane dobiti?

I'd rather have 1% of the effort of 100 men than 100% of my own effort

conan
Bravo.
Ovo bih istaknuo kao svijetli primjer sadržajnosti komentara, bez velikih mudrovanja.
Događaji se mogu odviti u ovom ili onom smjeru, ali treba biti jasan u izražavanju.
Sve je ovako i onako izelaborirano već 100 puta.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Danas neće biti objava prijedloga dividende, samo obavijest da je sjednica uprave održana. Isto tako će za 7 dana biti obavijest da je održana sjednica NO, te će isti dan ili koji dan nakon toga uslijediti poziv na GS sa prijedlozima odluka, gdje će jedan od prijedloga biti i prijedlog dividende. Tako su do sada radili, tako će i ubuduće, što se toga tiče Valamar strogo poštuje korporativnu kulturu izvještavanja, to smo do sada mogli naučiti …
Standardna je knjigovodstveno-računovodstvena praksa da se dobit prethodne godine najprije stavi u zadržanu dobit pa tek onda isplati dividenda iz zadržane dobiti, rijetko gdje sam imao prilike vidjeti odluku da se dividenda isplaćuje odmah sa konta dobiti, a ne zadržane dobiti. U biti je ista stvar osim ako nema zadržane dobiti iz ranijih godina, pa se onda odlukom eksplicite navodi iz kojih se godina isplaćuje dividenda (kao što smo imali slučajeve da se recimo još uvijek čuva dobit iz oporezivih godina a isplaćivala se kasnija dobit iz neoporezivih godina (govorim o porezu 12% kod isplate). Zakon ne tjera nikoga da dobit isplaćuje po redu, pa ima smiješnih slučajeva da tvrtke još uvijek imaju zadržane dobiti iz račanovih vremena (2001-2004) … tako da taj prijedlog uprave sa strane 49 je čisto standardna procedura trpanja dobiti i istu košaru zadržanih dobiti, pa isplata dividende iz zadržane dobiti … ništa drugo …

Mjanko ima pravo, divka ce biti objavljena tek nakon NO. Ja sam malo pobrkao s drugima to.
I dalje ostajem pri tome da ce dividenda biti od 0,80 – 1,00 kn, mislim da trenutne investicije ne utječu previše na to jer ima dovoljno zadržane dobiti, rezervi itd, a zaduženost prati investicije.

Mislim da je netko doznao nešto o dividendi. Ne znam kako drukčije objasniti ovo…

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Mislim da je netko doznao nešto o dividendi. Ne znam kako drukčije objasniti ovo…

A kako objasniti svakodnevno kretanje dionica gore-dole?

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

Zadnje tri godine se dividenda povećavala za 5 lipa.
Dakle, ako ove godine ne bude 65 lipa, to bi bilo neočekivano.

Ne znam šta ste navalili na tu dividendu. Tvrtka je pokazala da zna investirati i u vlastite kapacitete i u akvizicije.

Pored takvih načina upotrebe raspoložive love, zazivanje veće dividende ne ide u korist tvrtke, niti našu.
Nek oni lijepo ostave to u firmi i fino svake godine 150M€ ulože u nove kapacitete.
Za 5 godina kad bude 80 kuna dionica, tih par lipa će mi sigurno značiti nešto.

Da li ovoj dionici ili imateljima znači nešto u razlici dividende 0,30 kn veća ili manja.
Svako takvo nagađanje je irelevantno.
Obzirom na investicije sa pozicija upravljanja financija što niža to bolja dividenda
sa pozicija dioničara što veća. Bio bih zadovoljan sa prošlogodišnjom istina tada bi bio
manji dividendni prinos, ali rast dionice je impozantan tako da kako god postaviš
stvari se odvijaju kolosalno, a tek smo u investicijskom ciklusu !!!
U svakom slučaju pogledajte na stranicama cijene u Rapcu po sobi.

Dionica poraste 1% i odmah kako raste, što će biti….pa to je uobičajena i mala volatilnost cijene.

New Report

Close