Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,24 | 61.758 | 11,792 | 5,22 | 5,26 | 0,77% |
Valjda imate neki drugi Valamar koji stagnira i pada jer ovaj koji ja imam ima rast od 73% u zadnjih 1god.
Barikb, mislim da je portfelj sto drzava prodaje premali i samim time prenebitan da mijenja bitno cijenu, cak i najmanje. To se u tri dana rijesi i sumnjam da bi to poremetilo cijenu. Razlog stagniranja cak i pada je potrebna korekcija kako bi dionica imala zdrave temelje rasta. Po meni ta bi korekcija trebala otici do 37-38 kn ali vidite da ne moze pasti ni ispod 41kn. Mislim da se situacija previse muci na tim razinama od 41-42kn, vidite po volume-u da sve manji broj cak i daytradera (ako takvi na Valamaru postoje). nema interesa "kupiti lipe" od mogucih zarada. Druga stvar da vrte svaki dan po 20 000 dionica i zaradjuju zaradu… Ali cisto sumnjam. Bez prave korekcije, ili barem ispod 40 .. nema pravog rasta gore.
Korekcija bi se dogodila ili će se dogoditi kad ne bi bilo / ili će ne biti potpore na razini 41 kn.
Ona možda nestane, možda ne.
A ono što je više manje sigurno je poboljšanje fundamenata u narednih 3-8 mjeseci pa će onda i ova cijena biti prošlost. Tako naprosto stvari stoje.
betlord morao sam vam kliknut plus jer je to točno, ali očito je da cijena zadnjih tjedan-dva
lagano stagnira ili pada, zar nije bila preko 44 jedno vrijeme. Reklo bi se da svi čekaju
nekakav pad dionice, ali od većeg pada nema ništa 1,2 ili 3 % to je zanemarivo.
Kada netko veći krene…znate kako onda to ide da ne pišem brojke, onda će svi plakati za cijenom
42 kune…jer ovo je ipak istinski blue chip na ZSE.
Jučer je objavljeno da će ljeto bito dugo i toplo, turistički sajam u Berlinu je pokazao
da se Hrvatska ove godine bukira više i ranije nego prije
Isto tako koliko je realno ovo što kolega whiterose piše da bi korekcija trebala
ići do 37 ili 38 kn obzirom na perspektivu u turizmu. vidjet ćemo u nastavku
trgovanja, ali očito je sve skupa zatišje pred buru ukoliko državi povećaju
kreditni rejting što se čini vrlo izvjesnim i bliskim
Kako je netko zveknuo 10 tisuća kom. po 42!!! Strava.
betlord morao sam vam kliknut plus jer je to točno, ali očito je da cijena zadnjih tjedan-dva
lagano stagnira ili pada, zar nije bila preko 44 jedno vrijeme. Reklo bi se da svi čekaju
nekakav pad dionice, ali od većeg pada nema ništa 1,2 ili 3 % to je zanemarivo.
Kada netko veći krene…znate kako onda to ide da ne pišem brojke, onda će svi plakati za cijenom
42 kune…jer ovo je ipak istinski blue chip na ZSE.
Jučer je objavljeno da će ljeto bito dugo i toplo, turistički sajam u Berlinu je pokazao
da se Hrvatska ove godine bukira više i ranije nego prije
ili ako najave isti postotak dividende kao i prošle godine pa to ispadne 1 kn po dionici a peti mjesec je blizu
po mom skromnom mišljenju, neće biti korekcije na cca 37kn, zato što se korekcija upravo sada događa..
lagana (negativna) stagnacija se odvija posljednjih 20ak dana i to je to..
a lito ide mala 🙂
42 posto je upravo onaj target sa Fimine analize.
I tu kao da se zaljepilo.
Stvar je da svi drže jer su imali dobre prinose. I svi čekaju taj pad da se dokupe.
A i dividenda je negdje u 5.mj. zar ne ?
Po meni korekcija ide logično nakon dividende + nakon izvješća za 1q 2017 koji je standardno krcat gubicima jer je mrtva sezona uglavnom.
Nitko neće prodavati ako se fundamentalno nešto ne promijeni u turizmu.
Skaro
Nakon FI ovo ide na 45 barem. Bit ce 20% veci prihodi nego lani. To ide u dobit skoro sve. I to je konzervativna procjena, jer dotad cemo vec imati oglasavanje od barem jedne rejting agencije. Pali motore…
Ni ne mora. I nece, da. Ovdje je divka dzeparac. Vazna je ekspanzija poslovanja i dobiti. I cijene.