Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
RIVP | 5,24 | 61.758 | 11,792 | 5,22 | 5,26 | 0,77% |
ovdje što bolje informacije cijena je sve niže i niže
dokle li će ići dolje, dok ekipa ne iskrca sve ili do izvješća za porvi kvartal
Ne znam jeste mozda primjetili da je dionica odradila sa 25na 44 u kratkom razdoblju…cudno da jos ne raste na tako dobre vijesti ili je mozda sve ovo vec poznato pa i uracunato u cijenu… Strpite se malo, vlak ide nizbrdo..pitanje dokle, kad padne i pomislite da bi valjalo izaci jer ce jos padati e onda cemo se opet zalaufat…
1q smo imali jak utjecaj mercedesa u Dubrovniku pa ce shodno tome izostanak toga ove god vjerojatno rezultirati i slabijim rezultatima..
Ili boljim zbog boljeg općeg bookinga. A jučer je u VL tiskanom bilo da se masovno dižu cijene.
1q smo imali jak utjecaj mercedesa u Dubrovniku pa ce shodno tome izostanak toga ove god vjerojatno rezultirati i slabijim rezultatima..
Ali kažu vijestima da je prva dva mjeseca 20% gostiju više u Hrvatskoj, ovi koji su sad su vjerojatno u boljim hotelima, s obzirom da dvije i tri zvjezdice mahom ne rade zimi, i to kladim se u Istri jer je blizu za kratki break.
A u Dubrovniku snimanje Robin Hooda, oko 350 ljudi izravno iz produkcije, kladim se da su spavali u Valamarovim hotelima, eventualno u Hiltonu, ali sigurno ne svi…
Mislim da bi to trebalo barem malo nadomiriti Mercedes…
Utjecaj trokrakog lani je bio cca 15 mil kn, znači nije neka cifra, ali nije ni za bacit. Valamar u predsezoni drži otvorene ionako samo skuplje objekte (4 i 5*), tako da bolji rezultati u januaru i februaru a koji se već poznati ionako znače više love. Prema tome, čemu se uzbuđivat, firma ide sve bolje i bolje, treba napravit zalihu dobrog piva (neki dobar craft, recimo) ili dobrog vina, sist se pod pin u hladovinu i čekat jesen ….
Ne vjerujem da će prihodi biti (puno) viši u 1q 2017 g., ako uopće i budu. Bumo vidli kaj ne…al taj kvartal nije toliko bitan već ono poslije…
Nisam mislio reći da će prihodi u Q1 biti viši, već da će bolja posjećenost u Q1 (samim time i više noćenja) kompenzirati rezultate od trokrakog iz lanjskog Q1 … samo to, i ništa više …
Kolege , šta se nervirate ? Pa šta ako i padne koju kunu ili dvije . Sve će se to nadoknaditi , sezona za pravo još nije ni počela . Samo strpljenja !
Ne vjerujem da će prihodi biti (puno) viši u 1q 2017 g., ako uopće i budu. Bumo vidli kaj ne…al taj kvartal nije toliko bitan već ono poslije…
Bitan je svaki kvartal. A sve će više biti važni vansezonski. Zato jer su troškovi više manje fiksni (plaće većine zaposlenih, takse…), osim materijalnih (hrana, piće, sredstva za čišćenje, komunalije…), tako da svaka kuna odrađena van sezone zapravo nosi okvirno barem 0.50 kn u čistu dobit.
Iako, čini mi se da u konsolidirano lani za q1 nije uključena Baška, tu bi moglo biti dodatnog fiksnog troška… ali bez obzira, ako padne jer bude lošije izvješće, odlična prilika za dokup, a sezona bi mogla iznenaditi i optimiste: i sam se bavim pomalo turizmom, imam rent-a-boat od 2013, lani sve izdano, poziva još gomilu, naprosto ima sve više turista i više troše…a ove godine najavljuju još i još…
Jedini strah da neka bomba pukne negdje, ali srećom, tako smo beznačajni da nas barem to od lošeg zaobilazi…