RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 20:12
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,24
61.758
11,792
5,22
5,26
0,77%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

U slučaju da opet ponude zamjenu dionice/dividende mislim da je sve jasno.
Neuobičajeno slaba likvidnost danas.

Pretpostavljam da aludirate na uzimanje dionica umjesto novaca, ali baš o tome govorim da je prošli puta cijena držana??? na razini na kojoj se fizičkoj osobi zamjena isplati, a pravnoj (EPIC) ne. Cijena koja se gledala za zamjenu je bila cijena na dan GS pa možete provjeriti.

Znači na 10.000 kuna dividende EPIC dobije dionica za 10.000, a mi za 10.000 kuna dobivamo dionica za 8.584 kuna (10.000 kuna – porez 12% – prirez 18%)
[/quote]

Ispravak, fizickoj se ne isplati a pravnoj da

Kresso, tocno je i vase i moje, samo je razlika u gledanju na stvar.

Ps. Dobro vam je ovo iz potpisa, hoce biti jos filmica?

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

Puno buke nizašto.
Kako se valuew ne isplati, kada sam ja živi svjedok da mi se isplatilo.
Porezni tretman zbilja nije do Valamara, nego do poreza, a negdje je umanjeno
za samo za 12% gdje nema prireza, znači nije 12 (+ 18).
Ako bude zamjena ove godine to je jasan signal da većinski misli kupovati i da
smatra povoljnim. Ja ne mislim da će cijena još dugo biti oko 40 kn. Do jeseni
sam uvjeren iznad 50 kn, ako sve bude po planu (sezona). Krajem mjeseca
idem u Rabac bacit oko kako idu radovi i kako sve izgleda.
Dividenda me zanima koliko će biti i bolje da ne pretjeruju sa dividendom, ja očekujem
cca 70 lipa +/- 10 lipa. Možda i više ako bude zamjena čim prije, jer bi na ovoj cijeni
prihvatio iako je malo rizik da ne ide cijena gore u međuvremenu.
Uglavnom možemo biti itekako zadovoljnim izvedbom do sada, odnosim prema m.dioničarima,
FI, ma sa svime. Samo neka tako nastave. Iskreno ću reći da bih odmah bukirao Rabac, ali
cijene su mi malo previsoke, ali svako zlo za neko dobro.

Bio prošlu subotu u Rapcu; ima jedno pet dizalica oko objekata, ali sve je ograđeno, ima i zaštitar pa se ne može bogzna što vidjeti. S obzirom da je bila subota dosta aktivno je bilo, kamioni odvoze materijal, ono, radi se…

Na stranici br. 22 izvješća također 5 dizalica… Izgleda fantastično.

http://www.zse.hr/userdocsimages/financ/RIVP-fin2016-1Y-REV-K-HR.pdf

Ispravak, fizickoj se ne isplati a pravnoj da

Kresso, tocno je i vase i moje, samo je razlika u gledanju na stvar.

Ps. Dobro vam je ovo iz potpisa, hoce biti jos filmica?

I fizickoj i pravnoj se isplati jednako kao dividenda u kešu. Imali smo svi pravo IZBORA, niko nas nije tjerao uzeti dionice. Jedino kome ovo nije odgovaralo su brokeri možda, jer ko je mislio reinvestirati dividendu prošo je bez brokerske naknade. Tako da je za maloga to bila povoljnija opcija ako je htio reinvestirati dividendu, a neutralna ako je htio novac.

Volio bi da brojkama dokažeš kako je itko zakinut tom odlukom. Zbilja nema razloga zašto bi ta odluka bila nepovoljna. To što je nekome povoljnija, a nije nauštrb nekome drugome, to nije problem. Samo nekome tko je zavidan Epicu sto ima vise dionica može biti ljut… (Ne kažem da si ti zavidan, samo mi nije jasno kako to gledaš negativno!)

Znam da je točno i moje i tvoje, samo tvoje proizlazi iz mojega, a ne moje iz tvojega… Dakle, porez je porez koji je donila država, a ne Valamar. Da je neko išo reinvestirat dividendu, čak bi za njega glasile rečenice i ovako:
1) (“moja”) mi za 10.000 kuna dobivamo 8.584 kuna (10.000 kuna – porez 12% – prirez 18%).
2) (“tvoja) mi za 10.000 kuna dobivamo dionica za 8.558 kuna (10.000 kuna – porez 12% – prirez 18% – brokerska naknada 0,3%)

P.S. Hvala. Pa plan je da ih bude još puno. Vidit ćemo koliko će biti vremena. Imam gomilu ideja, samo ih triba realizirati…

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

Ja sam nekako više na strani ValueWalka.
Nikako mi se ne dopada ta kemija s dionicama kao dividendom. Npr., mene su malo doveli u zabludu prošle godine. Očekivala sam da će, nakon što je kupio dionice, trezor te dionice poništiti (što je dosta uobičajeno) i tako povećati vrijednost preostalim dionicama. Temeljem tog očekivanja sam još malo nadokupila. Međutim, oni to podijelili?! Nije mi jasna logika – kupiti pa podijeliti? Svatko može sam kupiti ako želi i koliko želi za svoj novac od dividende.

To što se tebi ne dopada, što si očekivala i što ti nije jasna logika nema veze s tim je li fer ili nije…. 😉

Matematika je jasna. S dionicama nisu ništa kemijali. Ko je htio novce, mogao je dobiti novce.

Da, mogli su poništiti dionice. A mogli su ih i ne kupiti! Politika firme. Nisu ih podjelili bezveze, nego su ih podjelili UMJESTO novca koji je ostao u firmi. I kojim su kupili druge dionice (i tako opet dizali vrijednost preostalim dioničarima, ako su kupovali ispod intrizične vrijednosti dionice).

Točno, svatko može sam kupiti ako želi i koliko želi za svoj novac od dividende i to si točno mogla napraviti i prošle godine, niko ti nije branio.

Dakle, ovo nije “igra osjećaja”, nego “igra brojeva” (na dionice mislim)…

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

Tko, kada, kome podijelio ?

Valjalo bi poci leci
svi su drugi davno pošli…….

No pain no Game

Laku noć!!!

Točno tako. Moglo su ih poništiti. Ili ne kupiti. Sve bi bilo ispravnije. Ovako dovode u zabludu i ne znam koji je razlog tome. A sjeti se da je to s dionicama predloženo/izglasano u zadnji čas. Niti to nije bilo sasvim u duhu fair playa. Sve je na kraju dobro ispalo, ali baca sjenu na dobre namjere većinskog.

Kresso, nigdje nisam rekao da su oni krivi za poreze i sl. Prošao sam malo kroz (pra)stare bilješke i objasniti ću još jednom i malo detaljnije što mislim jer ne uzimate sve u obzir i završavam s ovim, jer većinu ili ne zanima ili ne razumiju ili im se ne sviđa da se uz Valamar bilo što negativno kaže. Također, na niti jednoj dionici nisam zaradio koliko sam na Valamaru tako da nisam ni zavidan ni ogorčen, samo sam prošao svašta s njima otkad sam unutra pa sam realniji od većine koja je ovdje ušla zadnjih godinu dvije.

16.03.2016. poziv na GS koja će se održati 27.04. – zadnja cijena 24,03

0,60 kn
record date 04.05.
ex date 03.05.
payment date 27.05.

Sve je čisto, objavili su 0,60 dividende nakon 0,50 i 0,55 što je u skladu s najavama i planom o rastućoj dividendi, ne bitno većoj ali kontinuriano većoj i održivoj. Ovdje nema ništa čudno.

17.03. Obavijest o otkupu vlastitih dionica

Aktivira se odluka GS iz studenog 2014. i Interkapital raspisuje natječaj za otkup dionica.

Pozivaju se svi potencijalni prodavatelji da podnesu obvezujuću ponudu INTERKAPITALU u razdoblju od 17.03.2016. u 09.30 sati do 24.03.2016. u 12:00 sati na za to propisanom obrascu (dalje: „OBRAZAC PONUDE“), koji čini sastavni dio ovog POZIVA, na e-mail adresu rivp@intercapital.hr. Predmet kupnje je količina od maksimalno 1,260,275 dionica.

Možda je samo slučajnost, ali zar nije malo čudno da se za aktivaciju odluke nakon godinu i pol odlučuju baš dan nakon poziva na GS? U trenutku kada isplaćuju 75,61 mil dividende odlučuju se još potrošiti 30,28 mil da kupe za trezor skoro koliko imaju u tom trenutku (1.669.294). Baš i nije common practice ako ti ne trebaju dionice, a tada prijedlog još nije bio poznat. Na kraju je kupljeno i potrošeno malo manje (29,37 mil), po cijeni od 25,00. Primjetite da je cijena iznad tržišne i prije nakon toga.

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

New Report

Close