RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 18:15
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,24
61.758
11,792
5,22
5,26
0,77%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Bila se razvila rasprava o dividendi. (sori što kasnim)

Ukoliko bude ponuđeno na izbor kao prošle godine ili novce ili dionice onda imamo zanimljiv izračun. Trenutno RIVP ima 1.857.034 dionice koje bi morala podijeliti na 124.170.508 – 1.857.034 = 122.313.474 dionica. Što daje 0,01518258 dionica za podijelu po dionici koju dioničari drže. Pomnožite to sa vrijednošću dionice od 43kune i dobijete moguću dividendu od 0,6528 kuna.

Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti ne vrijedi

betlord
Ovo s gradnjom novih hotela je točno, više turista više ljudi veće cijene, zbog razvoja destinacije, ali sve to vrijedi do jedne točke. Nakon nje dobiješ betonizaciju tipa Španjolske i stvar kreće nizbrdo jer više nije atraktivna. Ubiješ prirodni resurs. Nije da smo blizu tome, ali nismo niti jako daleko, na mnogim mjestima.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Nedostaje oko 300 hotela. Naravno novi objekti Valamar su visoke 4 ili 5 zvjezdica.
Ne znam o kakvoj betonizaciji pričate, čitam i čudim se. Jeste bili u na otočiću Sv. Nikola ?
Barem prošetajte tamo i popijte kavu, treba vam pola sata ili sat vremena
sa djecom da prođete cijeli otok pa će vam mnogo toga biti jasnije.
Isto tako Valamar će uređivati postojeće objekte sa dvije ili tri zvjezdice, tako da je
van svake sumnje da će pokupiti “vrhnje” u svom poslu.

http://www.jutarnji.hr/globus/turizam-2016.hrvatskoj-treba-jos-300-novih-hotela/31873/

Stručnjaci neprestano upozoravaju da je glavna prepreka za daljnji rast ozbiljno povećanje hotelskih kapaciteta. Sa 650 hotela i apsolutno premalo 55 tisuća soba sa 107 tisuća stalnih kreveta Hrvatska ne može računati na ozbiljniji turistički rast. Na tržištu je tek 33 hotela s pet zvjezdica. Investitori se žale na predugi rok povrata investicije, nestabilno poduzetničko okruženje, nerješavanje pitanja turističkog zemljišta i punu popunjenost od samo dva mjeseca zbog čega se ne isplati ulagati u nove hotele. Začarani je to krug, a konzultanti Horwath HTL-a analiziraju da Hrvatskoj treba 200 do 300 novih hotela s najmanje 50 tisuća novih soba. I hotelijeri procjenjuju da tržištu treba najmanje 150 novih hotela od četiri i pet zvjezdica. Premda se ove godine u sektoru najavljuju rekordna ulaganja od 676 milijuna eura, u najboljem slučaju na tržište će ponovo izaći dvadesetak obnovljenih hotela i pokoji novi i to uglavnom u najtraženijim destinacijama kao što su Dubrovnik i Rovinj.

Barikb
Slažem se da treba graditi, i Valamar će profitirati najviše, nema sumnje.
Samo sam rekao da postoje destinacije gdje to treba raditi, a ponegdje treba prikočiti.
Srećom je onih prvih više.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Bila se razvila rasprava o dividendi. (sori što kasnim)

Ukoliko bude ponuđeno na izbor kao prošle godine ili novce ili dionice onda imamo zanimljiv izračun. Trenutno RIVP ima 1.857.034 dionice koje bi morala podijeliti na 124.170.508 – 1.857.034 = 122.313.474 dionica. Što daje 0,01518258 dionica za podijelu po dionici koju dioničari drže. Pomnožite to sa vrijednošću dionice od 43 kune i dobijete moguću dividendu od 0,6528 kuna tako da dobijete za isti iznos manje dionica nego oni.

Da vam bude do kraja točno uzmite u obzir i porez koji fizičke osobe plaćaju, a pravne (čitaj EPIC) ne. A broj dionica koje dobivate kao nematerijalnu dividenu umjesto novčane se preračunava u odnosu na neto iznos, a ne bruto.

Meni je to bilo skriveno razvodnjavanje zbog načina na koji je odrađeno, Kresso se mislim nije složio, ali interpretacija i odluka su na svakom od nas. U svakom slučaju, bio je dobar buy signal jer su očito držali cijenu do skupštine kako bi druge demotivirali.

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

U slučaju da opet ponude zamjenu dionice/dividende mislim da je sve jasno.
Neuobičajeno slaba likvidnost danas.

http://www.seebiz.eu/ministarstvo-izmjene-zakona-o-gradnji-potaknut-ce-investicije/ar-151774/

Ima li ovo kakvog utjecaja na sve to?

Ja vam velim da gdje god je dobar prinos konkurencija dođe, prije ili kasnije…
Imućni gost može gdje hoće a što mu je veći izbor to je u konačnici lošije za nas.

Stalno ali stalno čitam o nekim novim planovima. Tipa neki rus ili arap da će raditi u Zadru hotel tamo di je ona Maraska i tako dalje i tako dalje.
To su ciklusi ljudi i mi smo po meni na sredini nekog zamaha na gore, možda lagano preko pol… A problem kod tih ciklusa jer da u jednom trenutku imaš skok ponude a postepeni pad potražnje.
Ovo je ciklička dionica u sve boljim ekonomskim uvjetima sa rekordno niskim kamatnim stopama uz puzajuću inflaciju sa emitivnim tržištem (AUT,DE) koje nikad nije bilo bolje… Ako u razumnom vrijeme se Talijani malo oporave to bi moglo biti dobro za nas također.
Buy and hold…

U slučaju da opet ponude zamjenu dionice/dividende mislim da je sve jasno.
Neuobičajeno slaba likvidnost danas.

Pretpostavljam da aludirate na uzimanje dionica umjesto novaca, ali baš o tome govorim da je prošli puta cijena držana??? na razini na kojoj se fizičkoj osobi zamjena isplati, a pravnoj (EPIC) ne. Cijena koja se gledala za zamjenu je bila cijena na dan GS pa možete provjeriti.

Znači na 10.000 kuna dividende EPIC dobije dionica za 10.000, a mi za 10.000 kuna dobivamo dionica za 8.584 kuna (10.000 kuna – porez 12% – prirez 18%)

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

Da vam bude do kraja točno uzmite u obzir i porez koji fizičke osobe plaćaju, a pravne (čitaj EPIC) ne.

Točno. Mogli bi dakle ići i s većom dividendom otprilike 70 lipa (račun uz konstantnu cijenu). No htio sam naglasiti da smo, uz ovakav način gledanja (koji ne mora biti točan), ipak daleko od 2,5% dividend yielda koji je bio prošle godine.

Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti ne vrijedi

Znači na 10.000 kuna dividende EPIC dobije dionica za 10.000, a mi za 10.000 kuna dobivamo dionica za 8.584 kuna (10.000 kuna – porez 12% – prirez 18%)

Da se ljudi ne bi zbunili preformulirat ćemo tvoje:
Znači na 10.000 kuna dividende EPIC dobije 10.000 kn, a mi za 10.000 kuna 8.584 kuna (10.000 kuna – porez 12% – prirez 18%).

Može? Dakle, nije do dionica, nego do samog poreza.

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

Kresso se mislim nije složio, ali interpretacija i odluka su na svakom od nas.

Da, nisam se složio. Zato jer jednu akciju koja je fer prikazujete ne-fer pripisujući zakone države Valamaru. Kao da je to do njih, a ne do države.

Ja ću objasniti opet zašto je to fenomenalan potez. Jednostavno jer je EPIC svoju dividendu OSTAVIO na ZSE, a nije ju odnio u Austriju (što je mogao!). Dakle, pozitivno ne samo za dioničare Valamara, nego za cijelu burzu!

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

New Report

Close