RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 11:45
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,22
22.498
4,310
5,22
5,24
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Ceteris paribis, ako je veca dobit onda gladna usta ocekuju vecu dividendu, to je tako. Mada se slazem s tvrdnjom da bi trebalo isplatiti manje i s tim novcem raditi. Ima se sto.

šta je to ceteris paribis?

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

http://www.investopedia.com/terms/c/ceterisparibus.asp

Ne vidim razloga zašto bi bila dividenda veća od 65 lipa kada ovako dobro rade sa lovom koja ostane unutra. Dividenda raste, vrijednost dionice raste. Win-win-win-win situacija…

Možeš malo argumentirati ?
[/quote]
Što da argumentiram? To je samo moje mišljenje i moje viđenje.

Arugumenti su samo da je 65 lipa veće nego 60 prošle godine i 55 predplošle, a porast neto dobiti čini dionicu vrednijom. Samo to, ništa posebno. Što se mene tiče, oni bolje raspolažu sa lovom nego što bi ja da mi ju iplate u obliku dividende….

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

Ne vidim razloga zašto bi bila dividenda veća od 65 lipa kada ovako dobro rade sa lovom koja ostane unutra. Dividenda raste, vrijednost dionice raste. Win-win-win-win situacija…

[/quote]

Arugumenti su samo da je 65 lipa veće nego 60 prošle godine i 55 predplošle, a porast neto dobiti čini dionicu vrednijom. Samo to, ništa posebno. Što se mene tiče, oni bolje raspolažu sa lovom nego što bi ja da mi ju iplate u obliku dividende….
[/quote]
E al pitanje je. Možda možeš ti ostvariti veću dobit. Njima je roe 6 -7 posto. Nije grijeh dati dionicarima dividendu.

Istra prednjači biti će opet na turističkim dionicama meda i mlijeka
https://www.hrportfolio.hr/vijesti/ekonomija/u-prva-dva-mjeseca-15-posto-vise-turistickih-nocenja-45957
krenulo je opasno dobro

dan je pametniji od noći!

To je jako dobro. Popunjavaju se i ovi ćelavi mjeseci.
Što se tiče kretanja cijene dionice, nezahvalno je govoriti, ali mislim da tržište anticipira ipak nešto bolju dividendicu nego zadnji put te stoga i cijena grebucka prema 43, možda i 44 kroz tjedan dva.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Ako se želi pratiti trend dividendnog prinosa iz zadnjih godina (oko 2,5%), onda bi na ovu cijenu dividenda trebala biti oko 1,05 kn … sve ostalo bi meni osobno bilo neozbiljno ….

[/quote]

[/quote]
E al pitanje je. Možda možeš ti ostvariti veću dobit. Njima je roe 6 -7 posto. Nije grijeh dati dionicarima dividendu.
[/quote]
Pa nisam rekao da je grijeh. Čak mislim da će i rasti. Al ne treba s njom pretjerivati. Zar nije bolje da svaku godinu raste pomalo nego da je ovu puno veća, pa onda druge puno manja, npr…. Po meni je bolje sve to konstantno i umjereno.

Možda bi i ostvario veću dobit, al imam povjerenja u njih, zato sam s njima! 😉 Zato sam i napisao, raste dividenda, ali raste i vrijednost same kompanije. Meni je tako najdraže. No, naravno da može netko druge stvari preferirati, ja sam samo iznio svoje subjektivno mišljenje…

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

Slazem se, Mjanko. Stabilne firme vode se politikama stabilnih ali niskih dividendnih prinosa uvijek sa logikom sigurnosti i kvalitete svoje dionice. Zato se i drze postotka prinosa koji ce znacajnije narasti ili se smanjiti u slucaju nepredvidjenih fluktuacija (pad/rast dobiti, jednokratna prodaja imovine, cak i otkup svojih dionica). Sa stabilnim postotkom koji se ne mijenja ima se kontinuitet. Zato isto tako mislim da bi Valamar se trebao drzati svog standardnog postotka dividende, a ne iznosa.

Znači nekakav konsenzus je da bi trebalo biti oko 1 kn.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

sumnjam da će dividenda biti preko 1 kune. prije 70-80 lipa…ali, to je nebitno. bitno je da je firma dovedena na prihvatljive razine konkurentnosti, uz primamljive fundamente. p/e je 15, a konkurencija ima puno veći, s time da sva imovina u poreču nije revalorizirana. ovo je lijepa priča u iduće 2-3 godine, a nakon toga očekujem da će ovo prodati. vjerojatno rusima ili kinezima, kome drugome. od svih rusa na jadranu, 50% ih ljetuje u poreču, a od tih 70% u objektima valamara..nije ni čudo da su bacili oko, no upitno je vrijede li ponude i dalje obzirom da su imali krizu. sumnjam da će austrijanci odoljeti da ne prodaju ovo po 80-100 kuna po dionici za par godina..ako ne i skuplje, nakon što realno prikažu vrijednosti nekretnina kojima raspolažu.

Točno. Prodat će se s premijom debelom. Samo da ne bude neke veće krize.

New Report

Close