RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 08:57
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,22
10.007
1,917
5,20
5,22
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Uprava predlaže da se cjelokupna dobit ( str.49) prebaci zakonske rezerve i zadržanu dobit. To onada znači da dividende ne bi bilo.

Netočno. Sjedi 1 !
Dividenda će vjerojatno biti isplaćena iz ranijeg razdoblja.
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/inMaGyabLF1q5s5bCEybug==.pdf

Sjednice Uprave i NO su najavljene. Ova druga će biti 22.03.2017. iza koje
će biti objavljena odluka o isplati dividende.

Dividende će biti, ali kada objave prijedlog samog iznosa vidjeti ćete obojica koji ste znalci.

70 lipa, 80 lipa, 1 kuna… Možda zvuči kao mala razlika jer se radi o lipama, ali ovdje je riječ o preko 120 milijuna dionica, dakle između 70 lipa i 1 kune je skoro 40 milijuna kuna. 70 lipa je plafon,

Drugo, EPIC nije turistička kompanija nego financijski investitor (koji je, nebitno ali zanimljivo u kontekstu razvoja zadnjih deset godina, kod dolaska u Hrvatsku dvoumio između Valamara i Petrokemije, Valamar su uzeli jer nisu mogli Petrokemiju). Njima sigurno nije u interesu da dividenda vrluda već da raste polako ali stabilno i sigurno, na taj način pripremaš izlaz i prodaješ biznis.

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

Uprava predlaže da se cjelokupna dobit ( str.49) prebaci zakonske rezerve i zadržanu dobit. To onada znači da dividende ne bi bilo.

najprije se mora donijeti takva odluka, dobit 2016 se knjigovodstveno prebacuje na neraspoređenu, onda se iz neraspoređene zadržane dobiti dijeli dividenda, ako se hoće, ako se neće, onda i ne mora, dok ne budu morali, ako budu morali, onda će podijeliti, kada podijele, osobno ovu dionicu nemam zbog dividende, nego zbog dividendi, evo;

Na održanom Danu investitora Valamar Rivijere[/b]
predstavljena je nova strategija razvoja i ciljevi do 2020.[/b]
godine koji uz poticanje održivog i društveno odgovornog[/b]
razvoja destinacija uključuju: i) ukupno 1,5 do 2 milijarde[/b]
kuna investicija u postojeći portfelj, ii) rast EBITDA marže[/b]
na razinu od 35% do 38%, te iii) atraktivnu i dugoročnu[/b]
dividendu svojim dioničarima.[/b]

još jedan segmentić, pa dajte ljudi pročitajte nešto i sami, nemojte da vam se stalno mora nešto izvlačiti iz izvješća, ja imam pravo samo 4 posta dnevno/ prema odluci dr. Vjeke, jer me još smatra nedozrelim forumašem/ pa moram dobro paziti gdje ću ih koristiti, a što vas ne mogu nakititi jedinicama, možete isto njemu zahvaliti, jer je stav kuće da novi forumaši nisu prikladni za ocjenjivanje drugih, lp

Imam pitanje
Dakle kako pišeš gore, dividenda dolazi iz dobiti od prošle godine zar ne ?
Dakle iz dobiti NAKON poreza se isplati dividenda zar ne ?

Što se tiče valuacije, već sam govorio da je ovo ciklička dionica. Samo moramo/morate paziti da ne upadnete u value trap 😀

@ValueWalk
& Serislav
obadvoje ste u pravu. Sve treba analizirati.
Ali što se tiče izvanrednih stavki tu treba biti oprezan. Tako sam ja kupio nešto dionica unicredita pa su izbacili da u 4. kvartalu 2016 su imali gubitak preko 13 miljardi eura zbog otpisa loših zajmova. Ali kao da nije bilo toga mi bi bili u plusu za 2016…. I onda su tu paru tražili da namaknu iz tržišta kapitala. Valjda 4 put u 6 godina…

Ja sam gotovo čitav u RIVP ali se slažem sa ValueWalkom. Mora se svaka izvanredna stavka dobro proučiti. Zašto je nastala, hoće li je biti ubuduće, kako utječe na poslovanje danas a kako će sutra (bilo pozitivno ili negativno). Ono najvažnije: mora biti omogućena argumentirana diskusija oslobođena bilo kakvih normativa kao i bilo kakvog etiketiranja.

Na kraju moram reći da ne razumijem ljude koji imaju potrebu istaknuti “ako ti se ne sviđa ti prodaj/nemoj kupiti”. To nije poziv za raspravu to je ubijanje iste što se kosi sa idejom foruma kao takvog.

Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti ne vrijedi

Ne vidim razloga zašto bi bila dividenda veća od 65 lipa kada ovako dobro rade sa lovom koja ostane unutra. Dividenda raste, vrijednost dionice raste. Win-win-win-win situacija…

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

evo – i badel lijepo na bruto dobit pribrojio odgodenu poreznu imovinu i sam sebi upisao neto dobit – 10, 5 + 20 poreza = 30 milja dobiti. bujrum

https://lider.media/aktualno/dobit-badela1862-porasla-za-165-posto/

pa zar nije pametnikje tu poreznu imovinu iskoristiti u obrocima – pa zato se i izdaju te povlastice na 5 godina. kodt dakle to nije naravio, a badel i rivp jesu. s tim što rivp uopce nije bila potreba to napraviti, a badelu očito jest u svjetlu psn.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Ceteris paribis, ako je veca dobit onda gladna usta ocekuju vecu dividendu, to je tako. Mada se slazem s tvrdnjom da bi trebalo isplatiti manje i s tim novcem raditi. Ima se sto.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Ozapa
Rasprava je omogucena, ali kad sebi netko uzima za pravo da svisoka opetovano ukazuje na nesto sto uopce nije zakucasto vec je jasno apostrofirano na prvih par strana izvjestaja, kao da smo bas skroz tulavi, e onda ja sebi uzimam za pravo to primjetiti i moderirati. Pa kome pravo kome krivo. Inace da, sve 5.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Ozapa
Rasprava je omogucena, ali kad sebi netko uzima za pravo da svisoka opetovano ukazuje na nesto sto uopce nije zakucasto vec je jasno apostrofirano na prvih par strana izvjestaja, kao da smo bas skroz tulavi, e onda ja sebi uzimam za pravo to primjetiti i moderirati. Pa kome pravo kome krivo. Inace da, sve 5.

Upravo sam o ovome govorio kada sam rekao da rasprava mora biti oslobođena normativa. Naime, je li netko govorio svisoka ili ne zapravo ne možemo znati. To je samo naš doživljaj koji nije mjerljiv pa samim time niti dokaziv.

Hajdemo se rađe koncentirati na činjenice. ValueWalk je iznio svoje viđenje izvješća u kojem je apostrofirao utjecaj jednokratnih stavki na neto dobit. To je na mjestu. Vama je vjerojatno to jasno i to ne doživljavate to kao nešto spomena vrijedno ali neto dobit je zapravo zvijezda ovog izvješća i debata oko nje je sasvim opravdana. Ono što mi se svidjelo kod ValueWalkove rasprave je što je izvadio dijelove izvješća. Tu se vidi da je uložio neki trud u raspravu i da ne priča bezveze.

Ako sam dobro upratio raspravu neto dobit bi bez jednokratnih stavki bila skoro 180 mil. Osobno mislim da je to fantastično pogotovo u svjetlu 30ak mil kuna veće amortizacije. Maistra nas je još prošle godine tukla u neto dobiti a ove godine su debelo iza. Meni osobno neto dobit nije toliko bitna (dok god raste) već mi je bitan razvoj tvrtke. Nema puno tvrtki koje mogu uložiti 150 mil eur u jednoj godini. (ulaganje od 115 mil u Rabac i kampove + kupovina Imeriala) i uz to trpiti konsolidaciju Baške i isplatiti dividendu.

Nisam pristalica da se u svakoj raspravi mora navesti presjek čitavog poslovanja da bi sve strane bile zadovoljne. Možemo, pa čak i moramo, se koncentrirati i na one stvari koje nam ne idu u prilog. Jedna od tih stvari je svakako sentiment koji može nastati dogodine kad se iskaže pad neto dobiti u odnosu na ovu godinu. E sada, hoće li se taj sentiment moći odraziti na cijenu dionice – možda ali ne vjerujem.

Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti ne vrijedi

Ne vidim razloga zašto bi bila dividenda veća od 65 lipa kada ovako dobro rade sa lovom koja ostane unutra. Dividenda raste, vrijednost dionice raste. Win-win-win-win situacija…

Možeš malo argumentirati ?

New Report

Close