RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 04:13
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,21
247.181
47,426
5,20
5,22
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Pokusao sam izvuci sve podatke koje spominje @ValueWalk. Dakle imamo 3 glavne stavke:

1. porezne poticaje (str 90: 124,7 milijuna kuna)
2. prodaja financijske imovine (str 79: 38,82 milijuna kuna od JNAF-a i KOEI-a). Preostaje im jos 4,9 mlijiuna kuna financijske imovine raspolozive za prodaju, od toga su se u sijecnju rijesili udjela u Ingri za 1,8 milijuna kuna. Dakle ostaje kakvih 3,1 milijuna kuna.
3. pozitivne tecajne razlike (str 89: 40,33 milijuna kuna)

Kada bi iskljucili stavke 2 i 3 iz dobiti prije poreza, porezna osnovica pada sa 271,9 mln na 192,8 mln kn. Kada bi uz to iskljucili i porezne poticaje (stavka 1) i osnovicu oporezivali po 20%, porez na dobit bi bio 38,6 milijuna kuna a neto dobit 154,2 milijuna kuna (EPS 1,2kn). Taj rezultat predstavlja rast dobiti od 44%.

Ako gledamo iz izvjesca, EBITDA je porasla 21% sa 423 miliijuna kuna na 513 milijuna kuna (str 3). Dobitak iz poslovanja je narastao sa 179 milijuna kuna na 286 milijuna kuna (str 58) te je rastao stopom od 60%. Dakle bilo kakva povecanja dobiti od >200% trebala bit interesirati dionicare.

Ponavljam, radim u Belju i što novinari pišu je laž. Belje je odlična firma i proizvodi toliko dobrih proizvoda kakve ni Podravka nema.

Cijena i poslovanje su u ravnoteži.
Ne možeš isključivati jednokratne stavke kad ih uvijek ima, ovakvih ili onakvih, pozitivnih ili negativnih.
Gleda se uvijek sve zajedno. Ne postoji “čisto” poslovanje.
Ono što je dobro je da poslovanje napreduje, cijeli sektor, a firma bitno brže od sektora.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Koliki je sada p/e u odnosu na benchmark sektora koji iznosi cca 36…mislim da to dovoljno govori. Cijena će brutalno rasti čim se riješe ovi veći paketi na prodaji.

@serislave, kako to mislis ne mozes ih iskljucivati? Uvijek ih ima naravno ali u ODREDJENOM iznosu, ne sigurno u iznosu od 200+ milijuna kuna svake godine. Kako je prosle godine PODR ostvarila EPS 57 kn a ove godine 26 kn? Ili mislis da ce dobit RIVP-a dogodine biti veca od 342 milijuna kuna? Jer ako to mislis blago tebi.

Ponavljam, radim u Belju i što novinari pišu je laž. Belje je odlična firma i proizvodi toliko dobrih proizvoda kakve ni Podravka nema.

Upravo tako kako sam rekao, ne možeš. Jer su sastavni dio života. Koji dio nije jasan?
Ove godine jednokratne stavke neke, pozitivne, iduće neke druge negativne, ali veća dobit iz poslovanja itd.
Te priče ako ukloniš ovo pa ako ukloniš ono itd. objesi mačku o rep. Nema “čistog” poslovanja. Uvijek je “nešto” što bi ti uklonio radi “čistoće” analize. Upravo seciranje zamućuje stvarno stanje.
Iduće godine očekujem 20% veće prihode te barem 30% veću netto dobit iz poslovanja. Plus što već bude.
Na kraju ostaje veliko pitanje vrijednosti imovine. Imovina vrijedi onoliko koliko zarađuje. Pitat ću te za 3 godine kad udvostruče dobit koliko vrijedi. Sigurno ne koliko su platili i po koliko knjiže.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

P.S.
Onaj tko se bavi dubinskom analitikom ove dionice, i sličnih (Adris itd.), na kvazistacionaran način, sad i ovdje, bez projekcije budućnosti (fizički rast prometa, rast cijena –> jaki rast dobiti) naprosto omašuje ceo fudbal. Dionica nije precijenjena niti sad. A potcijenjena neće biti nikad, likvidnost je velika i uzalud vam trud svirači: možete malo izlipariti na bidu, ali diskonta nema. I ne treba ga niti biti.

http://www.jutarnji.hr/biznis/tvrtke/luksici-i-leko-mogu-zadovoljno-trljati-ruke-a-valamar-briljira-vrijednost-mu-porasla-cak-40/5695239/

Drago mi je sto mislis da nije vazno ima li firma kvadrilijun kuna pozitivnih ili negativnih jednokratnih stavki!

Retoricko pitanje: po tvojem misljenju, jesi li RIVP bolje ili losije snimio od Todexovih firmi u koje si ulozio pa si poslije sam priznao kako si to ofrlje obavio?

Idem ja dalje drukati na druge dionice, mozda mi uleti pokoja odbacena dionica na bidu.

Lp

Opaska ti je nepamentna. Ovdje ima novaca.Tamo nema, hehe.
P.S.
Još jednom, parabolika ti je bez veze, kakvi kvadrilijuni? To su sve usporedivi redovi veličina.
Ako ti je skupo, nemoj kupiti, ili prodaj ako imaš. Eto. Problem riješen.

Naši ulagači na danas su jako mudri i vidi se jedno veliko iskustvo.
Nitko ne kupuje na ASK-u uz spread 0,20 % kao da je trula roba, a ne Valamar.

Serislav, zašto je vama na svakoj dionici svatko druker za pad i želi rušiti cijenu da kupi malo na bidu? Nije dopušteno raspravljati o nečemu, vidjeti otkud su te jednokratne stavke i zašto su se pojavile? Koji efekt imaju danas, a koji će imati u idućim godinama? I slično tome…

Na taj način se možda nešto i nauči i konstruktivno pomogne, ovo bacanje jedno te istih fraza i trolanje par stranica na svakoj temi nema baš neku vrijednost, samo ubijete volju onima koji imaju interesa.

A sebe ćete opet dovesti u situaciju da kupujete Belje, Ledo i sl. jer ste previdjeli neke najosnovnije stvari. I niste jedini, na Belju sam deset puta objašnjavao o kojim rizicima je riječ i zašto tamo nema potencijala, a svaki put završi isto ovako, druker koji hoće lipariti po bidu.. Dok Belje i dalje ne ide nigdje…

Da te jednokratne stavke nisu bitne da li bi ih objašnjavali u izvještajima na više mjesta? Ili bi ostavili recimo institucionalne investitore koji imaju ozbiljne analitičare da tapkaju u mraku. Pogotovo strane koje su sami rekli da žele privući, a koji i uz ovakve lijepe izvještaje i dalje imaju sumnje prema našim korporativnim standardima.

Dobronamjerno ovo kažem… Nije čudno da Alias, Xindi, Dalibor, nino979 i ostali koji znaju jako puno pišu sve manje i manje

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

Valamar s visokim prihodima i snažnim rastom dobiti

New Report

Close