RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 01:47
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
RIVP
5,21
247.181
47,426
5,20
5,22
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Izvjesce sjajno, no ne ocekujem kratkorocno rast, prije pad, kao i uvijek poslije izvjesca.. Nitko sretniji od mene da se prevarim, no mind set up mi je da ne ocekujem nikakve spektakularije kad je vec ovo zadnjih pola godine spectacular… Ko misli uci, eto mu prilike…bit ce likvidnosti, tu mislim na vece mackove…

No pain no Game

Ne znam zašto mi stavljate riječi u usta koje nisam rekao. Nisam nigdje rekao da je izvještaj loš, to je prvo. Rekao sam da nakon što se malo zagrebe ispod površine nije spektakl kako izgleda na prvu.

Drugo, imam još nešto Valamara iako ga u zadnje vrijeme polako prodajem. Ne zato što mislim da je loše, nego vidim u nekim drugim stvarima veći potencijal.

Što se tiče dividende, ne zaboravite da dio ove velike dobiti dolazi iz prihoda koji su samo knjigovodstveni, odnosno bez priljeva casha (kao kod građevinara kojima se otpis dugova u PSN bilježio kao prihod pa su ljudi svakakve nebuloze pisali o transformaciji poslovanja i sl. ali nebitno ovdje). Stoga ne vidim nikakvog razloga da isplate više od 65 lipa, pogotovo ne više od 70 koliko su ovdje neki sto posto uvjereni, a i to je i dalje ispod 2% na cijenu.

Nitko nikada ovdje nije stavio suvislu analizu, ali čim netko napiše jednu riječ koja nije hvala odmah slijede napadi. I to od ljudi koji nisu nikada općenito na forumu dvije suvisle brojke i računice napisali.

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

@randopph je pogodio srz. Sada svi k*kaju po “drukerima” koji komentiraju izvjesce a dogodine ce biti “pa kako je dobit niza nego prosle godine?”. Nedo Bog pitati sto vam nije jasno, nedo Bog pokusati razumjeti iznos jednokratnih stavki ma zapravo nedo Bog biti znatizeljan. NE, odmah napast da se druka. I to od svih ljudi @ValueWalka. Bravo decki! Bravo!

Ponavljam, radim u Belju i što novinari pišu je laž. Belje je odlična firma i proizvodi toliko dobrih proizvoda kakve ni Podravka nema.

Fascinira transparetnost izvješća i odnos prema dioničarima kod Valamara.
Drugim kompanijama mogu biti samo uzor.
Prihodi su i veći od procjena uprave što govori o konzervativnom
pristupu kod najava i izvješćivanja, svi ključni pokazatelji pokazuju
poboljšanje. Booking za 2017. je bolji u odnosu na ranije godine.
Zbog čega u ovako ozbiljnom businessu toliko dušobrižnika u komentarima ?
Uhvatili se kao pijan plota jednokratnih stavki ! Lijepo je otkrivati toplu umjesto govoriti
o sinergijskim učincima, stalnom porastu popunjenosti, o tome
da je dnevni kapacitet dosegao 57 000 tisuća gostiju, o novim proizvodima i ulaganjima, o
tome da rastu prosječne cijene, da profitabilni premium segment radi sve bolje.

Ono što sam i prije govorio je da me zanima dnevna cijena dionice, nego iznos
dividende i rezultati kada bude uključen novi Rabac. Sadašnji rezultati i više
nego opravdaju sadašnju cijenu od 40-ak kuna. Ova dionica je zapravo fantastična
po tome (iako je i cijela ZSE dobrim dijelom takva) da se ima više nego dovoljno
vremena za ulaz/izlaz po dobrim uvjetima. Svaka čast upravi i radnicima Valamara
na obavljenom poslu u 2016. godinu.

izvjesce je jako dobro, tu nema spora.

kad dobit prije poreza je manja nego dobit poslije poreza, ljudi se pitaju – platis porez i imas vise nego prije – kako to. u tom smislu treba to osvijestiti i nauciti o cemu je rijec – evo ja bih volio znati bas tehnicku proceduru kako se radi takav porezni tretman. ja san uvijek mislio da prezne olaksice rade na principu umanjenja porezne osnovice – pa imas dobit, umanjis tu dobit i onda na tu smanjenu osnovicu platis porez. ovdje ispada da placajuci porez zaradujes. to mi je nejasno, ako tko zna računivodstveno to razriješiti.

value je sve poslozio – tko hoce neka uci, tko nece, nece. meni osobno sbvaki prihod je dobar prihod – i otpustanje rezervacija i unovcavanje dionica i pozitivne tecajne razlike – sve je to njam njam. ali treba to prepoznati i treba to ukalkulirati, a ne ocekivati ii dogodine 300 i nesto milja dobiti. mada kako sui krenuli, ne bi me cudilo do doguraju blizu do 300, cisto iz turizma bez jednokratnih stavki,

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

nego, te dionive koje valamar unovčio tako debelo iznad knjigovodstvene vrijednosti da su odbacile tako lijep extra prihod – zna tko o čemu je riječ

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

izvjesce je jako dobro, tu nema spora.

kad dobit prije poreza je manja nego dobit poslije poreza, ljudi se pitaju – platis porez i imas vise nego prije – kako to. u tom smislu treba to osvijestiti i nauciti o cemu je rijec – evo ja bih volio znati bas tehnicku proceduru kako se radi takav porezni tretman. ja san uvijek mislio da prezne olaksice rade na principu umanjenja porezne osnovice – pa imas dobit, umanjis tu dobit i onda na tu smanjenu osnovicu platis porez. ovdje ispada da placajuci porez zaradujes. to mi je nejasno, ako tko zna računivodstveno to razriješiti.

value je sve poslozio – tko hoce neka uci, tko nece, nece. meni osobno sbvaki prihod je dobar prihod – i otpustanje rezervacija i unovcavanje dionica i pozitivne tecajne razlike – sve je to njam njam. ali treba to prepoznati i treba to ukalkulirati, a ne ocekivati ii dogodine 300 i nesto milja dobiti. mada kako sui krenuli, ne bi me cudilo do doguraju blizu do 300, cisto iz turizma bez jednokratnih stavki,

Oslobođenje od plaćanja poreza na dobit, davalo je nekad, a vjerojatno i sad Ministarstvo gospodarstva.U njemu je naveden iznos poreza kojeg ste oslobođeni. Pri podnošenju porezne prijave, firma dostavlja rješenje PU, i ne plaća obračunati porez dok ne iskoristi iznos koji je naveden u rješenju. Rok za iskorištenje – neplaćanje- poreza, bio je 10 godina. Na primjer, rješenje glasi na 40 mil. kuna, a vama je dobit 200 mil. kuna. Jednu godinu ne plaćate porez. Ako je dobit 100 mil. kuna, bit ćete
oslobođeni dvije godine…..
Koliko mi je poznato, ne postoji obveza da se iznos neplaćenog poreza iskazuje kao dobit (iza toga nema novčanog priljeva), a opet to je napravila i Podravka prošle, 2015., godine, a KODT nije. E sad u čemu je kvaka, ne bih znao.

Prodali su paket JANAF-a i još nešto čini mi se ne mogu se sjetit sada

Pretpostavljan da su pretplatili sa akontacijama

prodali su Koei

Ha, baš čitam!
21 000 dioničara i 21 000 smještajnih jedinica

Dakle u stvari, svaki dioničar ima svoju sobu 😀

Što se tiče prodaje (mojedionice i ZSE) + izvještaj stranice 79 i 89.
KOEI // 14.6.2016. // 39,791 // 690 // 27.455.790
JNAF // 2.2.2016. // 2,527 // 4.500 // 11.371.500

Što se tiče priznanja odgođene porezne imovine pogledajte MRS 12. i izvještaj stranice 90,91.

Nagađam, pretpostavljam, mislim.. A sve je crno na bijelo, egzaktno, pet minuta posla s jednim otvorenim okom u tri ujutro.. Jednog dana možda vidimo od nekoga ovdje i kvantitativnu argumentaciju zašto Valamar vrijedi koliko god da nekome vrijedi

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

New Report

Close